Mi a teendő ha az unoka ellopta a nagymama dugi pénzének egy jelentős részét és elköltötte, de a szülők kárpótolták, az unoka is bocsánatot kért, de a nagyi nem bocsát meg?
Már 3 hónap eltelt, de a nagymama még mindig nem hajlandó megbocsátani az unokának. Látni sem akarja.
Az unoka 17 éves és a pénzt (százezres tétel) egy nap alatt elverte, ruhákra és bulizásra.
Viszont a szülők miután megtudták visszafizették a pénzt a nagyinak és elérték, hogy ne tegyen feljelentést, de az unoka bocsánatát nem fogadta. Hallani sem akar róla, a szülőkre is dühös, hogy elrontották a nevelést.
Mi a teendő? Családterapeuta segíthet?
Szerintem teljesen érthető a nagymama reakciója.
Az unokának kéne terápiára járnia, hogy miért tesz ilyet.
Viszont az unoka is megbánta, legalábbis azt mondja. Sajnos rossz társaságba keveredett, a barátai bíztatták álítólag.
A szülők is megbüntették.
Teljesen jogos a nagymama kifakadása.
De az idő talán segíthet. Ha majd látja, hogy ennek ellenére a drága unokából mégis normális felnőtt ember lesz, aki tanul, dolgozik, pénzt keres, takarékoskodik, besegít az otthoni dolgokban, normális, felelősségteljes életet él, akkor talán megenyhül és megbocsát.
Sajnos az unoka zűrös, nem a legjobb tanuló, gyakran eltünik napokra, sokat bulizik és cigizik, de a szülők szerint jobb ha most kiéli magát. Persze próbálják büntetni, de nem igazán ér semmit, volt, hogy anyut felpofozta es duhongve elrohant itthonról. A nagyinak persze mindenki azt mondta, hogy nagyon rendes és kedves lány, ott nem mutatta ki a foga fehérjét.
Amúgy én a fiatalabb testvér vagyok és aggódom érte. Anyáék próbálták pszichológushoz küldeni, de nem sikerült...
Ugyan... a szülők kihúzták a sz.ból, ebből mit tanult? Semmit.
HAdd bántsa, hogy a nagyi nem beszél vele, szüksége van a büntetésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!