Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Durván átverte, meglopta,...

Durván átverte, meglopta, hazudott a tesóm a szüleimnek 2+ éven keresztül, a szüleim ezért kitiltották a házból, én hogy viszonyuljak ehez? a többi lent

Figyelt kérdés

Hazudott a testvérem a szüleimnek hogy egyetemen van és hogy önkéntes munkát végez, azért hogy pénzeljék egész évben, és kiderült hogy az egész kamu, miután kb.2 évig kérte havi szinten a pénzt ami több mint100ezer volt, mert erre -arra kell és sosem elég.

Kiderült hogy otthagyta az egyetemet és a mostani barátjánál lakott/ lakik aki nem dolgozik és gondolom a szüleim pénzén éltek akik anyagilag azért nem luxus körülmények között élnek.

Kimaradt: mindezek fölött meglopta anyámat kb.50ezerrel akinek a hó végén alig maradt pénze.

A szüleimtől kapott pénzt cigarettára ovszerre és egyéb szórakozasra költötte(kiderült) miközben ők (anya+apa) guriztek.

Nemis tudtuk hogy egyáltalán cigarettázik vagy hogy van barátja. Mert titkolta.

Jó nevelést kapott azon kívül hogy mindent megkapott és elvolt kényeztette.

A szüleim vettek nekem egy lakást és a tesómnak is vették egyet, csak még nem kerűlt a nevére, ajándékba kapta volna.

De ezek után a szüleim kitiltották a házukból is annyira megharagudtak, és sem lakást ,sőt semmit nem kap többé.

Most hozzánk akar jönni hogy segítsek neki és adjak kölcsön.

Ti hogy kezelnétek ezt a helyzetet, mert a szuleimet nagyon megbántotta azzal amit tett.

Én ezek után segítsem vagy hívjam a lakásomba amit anyáéktól kaptam?

2021. máj. 28. 08:37
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
85%
Van valami abban, amit a 29-es mond. Bár engem nem segítettek ennyivel otthonról, még amikor kollégista voltam is, heti 2-3x megkérdezték, hogy hogy alakulnak a jegyeim, a szemeszterek végén pedig be kellett számolnom az átlagomról. Meg amúgy is. Annyi dokumentációt kellett szolgáltatni minden félévben valami ürüggyel az egyetemnek, hogy már csak az gyanakvásra adhatott volna okot, hogy a szüleiddel nem íratnak alá semmit/kérnek dokumentumot szociális támogatásnál. Nem is érdeklődtek a szülők a tanulmányait illetően, csak tolták bele a pénzt 2 évig a semmire?
2021. máj. 28. 11:48
 32/52 anonim ***** válasza:
97%
Én úgy értem, a te lakásodban éltek a barátnőddel. Ha így van, akkor legyen szíves ne más f.szával verni a csalánt és pártolni a tesód. Én nem mondom, hogy megszakítanám vele a kapcsolatot végleg, de amíg nem változik meg addig biztos mérsékelném a vele való kapcsolatot. Lakásomba nem jöhetne be, nem ehetne, ihatna nálam bármennyire is megszakadna közben a szívem. Ha ezt a barátnő nem fogja fel, akkor mehet ő is amerre lát.
2021. máj. 28. 11:54
 33/52 anonim ***** válasza:
95%
Jol irja a 32es!
2021. máj. 28. 12:11
 34/52 anonim ***** válasza:
94%
Hát jól el*eszte.
2021. máj. 28. 12:20
 35/52 anonim ***** válasza:
100%
Elküldeném a búsba.
2021. máj. 28. 12:47
 36/52 A kérdező kommentje:

Értem, a barátnőm csak annyira akar találkozni vele hogy egy kis kávé és egy kis beszélgetés hogy még tudjunk vmit róla, mert tudja hogy tart tőlem a hugom hogy leoltom a fejét.

Tehát nem úgy hogy itt lakjon hanem hogy adjunk tanácsot ha kell, de valszeg úgysem fogadna el mert más körökben mozog.

11év a korkülönbség

2021. máj. 28. 12:49
 37/52 A kérdező kommentje:
29es a szüleimnek mutatta a bizonyítványát telón lefényképezve és elküldve de meglehet szerkeszteni és mindenféle sztoryt mesélt tehát fel sem merült senkiben sem.
2021. máj. 28. 12:57
 38/52 anonim ***** válasza:
96%
Tehát nemcsak kellett neki a pénz, hanem még hazugságspirált is létrehozott emiatt, hogy minél többet nyúlhasson le? Így 2x is meggondolnám. Pláne, ha nem is attól tart, hogy elveszít még téged is, mint a testvérét, hanem hogy leordítod a fejét. Szerintem ő már kívülálló egy ideje a családotokban érzelmileg.
2021. máj. 28. 13:01
 39/52 anonim ***** válasza:
7%

Szüleid nem milliómosok,

de vettek 2 házat meg havi szinten pénzelték tesót...

Egyik szavaddal ütőd a másikat. 🙄🤔

2021. máj. 28. 13:08
 40/52 A kérdező kommentje:

A szüleim idősek. A nagyszülők meghaltak és az örökségből származó pénzhez vmennyit hozzáadtak így próbáltak segíteni minket.

A hugom nagyon elkenyeztették mert késői gyerek volt.

2021. máj. 28. 13:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!