Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Durván átverte, meglopta,...

Durván átverte, meglopta, hazudott a tesóm a szüleimnek 2+ éven keresztül, a szüleim ezért kitiltották a házból, én hogy viszonyuljak ehez? a többi lent

Figyelt kérdés

Hazudott a testvérem a szüleimnek hogy egyetemen van és hogy önkéntes munkát végez, azért hogy pénzeljék egész évben, és kiderült hogy az egész kamu, miután kb.2 évig kérte havi szinten a pénzt ami több mint100ezer volt, mert erre -arra kell és sosem elég.

Kiderült hogy otthagyta az egyetemet és a mostani barátjánál lakott/ lakik aki nem dolgozik és gondolom a szüleim pénzén éltek akik anyagilag azért nem luxus körülmények között élnek.

Kimaradt: mindezek fölött meglopta anyámat kb.50ezerrel akinek a hó végén alig maradt pénze.

A szüleimtől kapott pénzt cigarettára ovszerre és egyéb szórakozasra költötte(kiderült) miközben ők (anya+apa) guriztek.

Nemis tudtuk hogy egyáltalán cigarettázik vagy hogy van barátja. Mert titkolta.

Jó nevelést kapott azon kívül hogy mindent megkapott és elvolt kényeztette.

A szüleim vettek nekem egy lakást és a tesómnak is vették egyet, csak még nem kerűlt a nevére, ajándékba kapta volna.

De ezek után a szüleim kitiltották a házukból is annyira megharagudtak, és sem lakást ,sőt semmit nem kap többé.

Most hozzánk akar jönni hogy segítsek neki és adjak kölcsön.

Ti hogy kezelnétek ezt a helyzetet, mert a szuleimet nagyon megbántotta azzal amit tett.

Én ezek után segítsem vagy hívjam a lakásomba amit anyáéktól kaptam?

2021. máj. 28. 08:37
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
91%

Nézd a barátnőd ezek szerint nem szeret téged eléggé, hisz nem érdekli, hogy a csaj mit tett a szüleiddel, fontosabb neki a csaló tesód...

Ha akar vele találkozni elhívhatja néha egy kávéra,de SOHA ne engedd be a testvéredet és ne adj neki pénzt és a barátnődnek is mondd meg, hogy a lakásba nem jöhet be és ő se adjon neki pénzt.

2021. máj. 28. 11:07
 22/52 anonim ***** válasza:
83%

“Jó nevelést kapott, csak el volt kényeztetve”

Na, itt a probléma. Ez nem tartozik a jó nevelési stratégiák közé.

2021. máj. 28. 11:08
 23/52 anonim ***** válasza:
95%

Bátyám szinte ugyanezt eljátszotta többször, csak tanfolyammal, más iskolával, jogsiszerzéssel. Elején még volt feddés, a jogsiszerzésnél már csak ejnye-bejnye----sem. Gonosznak fogok tűnni, de én örültem volna, ha szüleim hasonlóan reagálnak a mocskos dolgaira. Természetesen náluk él még mindig, ami nem lenne gond, már nem érdekelne. Csak nekem jópofát kell vágni mindehhez és én vagyok lebszva ha rászólok. Bőghetnékem van minden egyes alkalommal, amikor eljövök a látogatásból és szorongok maikor oda kéne menni, pedig szeretem a szüleimet.

Ja és ne foglalkozz vele, az ilyen emberek nem változnak. :)

2021. máj. 28. 11:13
 24/52 anonim ***** válasza:
93%
"Ja és ne foglalkozz vele, az ilyen emberek nem változnak. " Ezt arra értettem, hogy ne támogasd anyagilag!!!!
2021. máj. 28. 11:13
 25/52 anonim ***** válasza:
91%
Ha kér tanácsot, adnék neki, illetve teljesen nem zárkóznék el tőle, ameddig nem akar engem is átvágni. De pénzt semmiképpen nem adnék neki így.
2021. máj. 28. 11:21
 26/52 anonim ***** válasza:
94%
A barátnőd tartsa vele a kapcsolatot, ha akarja, ez téged nem kötelez semmire. Közösen laktok vagy sem, annyi kompromisszumot köthetnél a barátnőddel, hogy a közös lakásotokba nem teheti be a lábát.
2021. máj. 28. 11:25
 27/52 anonim ***** válasza:
30%

A tesód, tartsd a kapcsolatot, de magyarázd el neki hogy a pénzzel úgy tűnik nem tud bánni, ezért most egyszer ha akarja adsz 10e-t, de többé soha, viszont szívesen beszélgetsz vele.

A szülők felé pedig az igazat mondani, néha beszélsz vele, mert nem szeretnéd hogy elvesszen.

2021. máj. 28. 11:28
 28/52 anonim válasza:
18%

Ha van bőven spórolt pénzed, akkor adjál neki kb. annyit kölcsönbe, amennyi egy havi jövedelmed, úgy hogy erre előre keresztet vetsz. Beszéld meg vele, hogy mondjuk fél év alatt fizeti vissza. Aztán úgysem fogja visszaadni, de akkor már ő fog kerülni és nem te vagy a bunkó. Ha meg lenne arca újabb kölcsönt kérni, akkor meg udvariasan tudod mondani neki, hogy azért nem adsz, mert az előzőt sem törleszti megállapodásotok szerint.

Oké hogy ez kerül egy kis pénzbe, de ha így teszel akkor barátnőd is rendesebbnek érez, meg húgodnak sem dumálhatja, hogy szemét vagy vele.

2021. máj. 28. 11:34
 29/52 anonim ***** válasza:
83%

Ne adj neki. Ebben a sztori ám van annak is esélye, hogy a barátja bántalmazza, és a tesód nem hogy segítséget kért volna, inkább a kedvére tett a pasijának. Ha az én gyerekekről lenne szó, ezt az oldalt is megvizsgálnám. Plusz, ha az én gyerekekről lenne szó, azért a két év alatt csak eljutottam volna oda, ahol tanul, vagy megnéztem volna hogyan él. A szülők ott hibáztak, hogy nem is érdeklődtek. Ez hogy lehet?

A kapcsolatot tartanám vele, de egyenlőre csak omline.

2021. máj. 28. 11:36
 30/52 anonim ***** válasza:
26%
Hany eves a hugod?
2021. máj. 28. 11:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!