Szülők! Ha a gyereketek a házatokra építene egy tetőtéri lakást, ami jogilag teljesen az övé, akkor úgy viszonyúlnátok e hozzá, hogy van egy külön lakása, a saját lábára állt vagy hogy veletek él és nélkületek nem lenne sehol?
Sajnalom h ezt mondom de ettol meg nem valtozik az ingatlan tulajdonosainak a osszetetele. Tehat jogilag nem lesz lakasa max a szuloi hazat bovitette.
Ha nem szerzel tulajdonrszt az ingatlanban a tetoterbeepitessel akkor sehol nem vagy.
Amugyeglatasom szerint ne a szulok hata akarj lakast. Koltozz kulon.
Ezeknek a vége az utáljuk egymást jobb messze lenni,és néha mondjuk össze ülni,de ebből háborúk szoktak kisülni,ma már nem megy ez a többgenerációs együtt lakás mivel teljesen eltérő az életritmus is.
70F
Ahogy az előttem szóló is mondja; eladni később lehetetlen, továbblépéshez nem lesz meg a kezdőtőke. Egyik barátom is ezt csinálta, mert ez volt a legolcsóbb lakhatási megoldás és a szülei nagyon rendesek, de még így is megbánta később, mert újra össze kellett gyűjtenie a kezdőtőkéjét, amikor nagyobbat, máshol akart, a beépítet pénz pedig ott maradt... szerencsére, jó egészségnek örvendenek a szülei.
Akármilyen jó fejek is a szülők, a gyerekük párja sem érezné magát jól, nem látná hogy önállóak, dönthetnek a saját dolgaikban.
Másik ismerősöméknél pedig testvérek között öröklésnél lett belőle vita.
Én nem örülnék, ha a gyerekem a tetőtérben, otthon maradna.
Oké, na de mit csináljon az akinek nincsen párja?
Vegyen fel 10+ millió hitelt 250 ezres nettó fizura?
Ha nálatok ez a fennálló szituáció, akkor mint előttem leírták, hibát követtél el!
Amennyiben csak terv, akkor meg ismerned kell a saját szüleidet, hogy milyen a viszonyotok, mennyire hagynak most függetlennek lenni, vagy éppen ellenőrizgetnek, mert ha körömhegynyi kétséged is van, eszedbe ne jusson belevágni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!