Szülők! Ha a gyereketek a házatokra építene egy tetőtéri lakást, ami jogilag teljesen az övé, akkor úgy viszonyúlnátok e hozzá, hogy van egy külön lakása, a saját lábára állt vagy hogy veletek él és nélkületek nem lenne sehol?
ma 19:17
Akkor minek kérdezed, ha te már eldöntötted?
De én biztos nem ezt az utat választanám.
Ha 12 millát felveszel, annak 60 000 alatt lenne a törlesztője, ami 250 nettóból bőven vállalható. 20 millából meg azért csak találsz már Pesten is neked tetsző ingatlant!
De vidéken megveszel egy telket, rakatsz rá egy 60 nm-es konténerházat + közművesíted és 10 körül megvagy.
az egri házra ránéztem:
erősen felújítandó/bontandó
Ha 15 évre veszek fel 12 milliát, a legjobb esetben is 15.2 millát kell visszafizetnem.
A törlesztő pedig 84 ezer körül lenne / hó.
Nem tudom, de 84 ezer az elég sok pénz ahhoz, hogy 15 évre tervezzek vele.
Mi van ha elveszítem az állásom és kevesebb lesz a fizum?
Amiket linieltél, azok nem véletlenül kerülnek annyiba.
Egyrészt valamelyik egy putri, élhetetlen.
Másrészt olyan környékén vannak ahol nincs munka és a közbiztonság sem a legjobb.
ma 19:34
Fel lehet venni hitelt 30 évre is, akkor 50 000 a havi törlesztés. De sajnos a szüleid meg fognak halni, akkor pedig lesz örökséged, tudsz előtörleszteni. Jó esetben azért a jövedelmed növekszik az idő elteltével.
Persze, lehet álmodozni, hogy 8 millából 30 millás megoldást találsz, csakhogy az álom. Ilyen erővel a szüleid házára se építs, mert számtalan gond lehet vele, lehet egy gázrobbanás, földcsuszamlás, rossz kivételezés, ami miatt a szüleid háza is tönkre megy...
Akkor egy dolgot tudok tanácsolni: építs a szüleid házára, ne zavarjon hogy jogilag nem külön lakás, aztán élvezd a gyümölcsöt amit megtermeltél!
Béke veled, részemről téma lezárva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!