Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megbántad,hogy gyereked lett ?

Megbántad,hogy gyereked lett ?

Figyelt kérdés

Elég sok ismerősömtől hallom mostanában, főleg férfiaktól akik bánják,hogy gyereket vállaltak és egyre több női ismerősöm ismeri be,hogy kár volt szülni,és ha vissza lehetne csinálni biztos,hogy nem vállalná be

Őszintén név nélkül minden nélkül tudtok erre szavazni

2021. máj. 13. 07:08
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/89 anonim ***** válasza:
25%

Visszaolvasva - mert én sem értettem a mínuszokat :) bár tudom, hogy a fiatal válaszolók még nem érthetik az érveinket, nem gond, nem is arra a posztra értettem, hanem MA egyik írására. Ő is arról beszél, hogy nem érti hogyan lyukadt ki végül annál az életnél ami 3 gyerek, kutya, ház, mikor fiatalabb korában egyáltalán nem vágyott erre, sőt tisztán látta, hogy másféle életet szeretne élni.

Én is így voltam vele kiskamaszként, márcsak azért is mert a fiúk egyáltalán nem érdeklődtek irántam, hamar ráéreztem, hogy najó én egyedül, okosan szeretnék élni, erre beleugrottam egy nagy szerelembe mint aki eszét vesztette, fel is perzselődött minden körülöttünk és a szüleink sem tudtak ezen segíteni, sőt az egyik család hülye módon még adta alánk a lovat, holott tragédia tragédia hátán a családi kapcsolatok terén ott is. Miben reménykedtek, fogalmam sincs.

2021. máj. 13. 11:20
 72/89 A kérdező kommentje:

Szép volt 69, örülök neked

Köszönöm

Igazából még egy dolog érdekelne, bocsi nagyon kíváncsi természetű vagyok.

A munkalyemen, baráti körben miért csak nyűggel beszélnek a gyerekről,sose hallottam olyan szép dolgot egy anyától se mint tőled 69

2021. máj. 13. 11:48
 73/89 anonim ***** válasza:
84%

Azért az vicces hogy egyesek azt mondják az aki nem akar gyereket hogy több ideje legyen magára az önző.

Aki azért szül hogy idős korára ne legyen magányos az nem onzoseg?

Plusz eüben dolgozom, látom hogy a legtöbb gyerek hogy leszrja a szüleit. És nem csak azt aki meg is érdemli.

Hanem azokat is akik jó szülők voltak, és nem ezt erdemelnek..

Szóval ne ringassa magát senki abba az álomba hogy majd szülők gyereket és gondoskodni fog rólam. :D nem! Az ápoló meg a szociális munkás fog gondoskodni rólad.

Különben meg senkinek semmi köze ahhoz hogy ki vállal gyereket és ki nem. Jobb lenne a világ ha ez nem lenne társadalmi elvaras mert akkor talán kevesebb olyan ember szulne aki teljesen alkalmatlan a gyereknevelesre.

2021. máj. 13. 11:56
 74/89 anonim ***** válasza:
51%
Mert az emberek nagy része panaszkodni szeret.
2021. máj. 13. 11:57
 75/89 anonim ***** válasza:
89%

Az, hogy valaki foggal-körömmel küzd azért, hogy gyereke legyen nem biztosíték arra, hogy nem fogja megbánni.

Unokatesómék is hosszú évekig küzdöttek a babáért. Orvostól orvosig jártak, gyógyszerek, csodaszerek, stb. Most 3 éves a gyerek, nem győzi lepasszolni, nagyiknak, barátoknak, bébiszitternek. Persze mindig elmondja, hogy mennyire szereti, meg a gyerek az élete értelme, tele a facebook szívecskés képekkel, de mégis valahogy lassan több időt tölt a kislány a nagyiékkal, mint a szüleivel.

2021. máj. 13. 11:59
 76/89 anonim ***** válasza:
31%

Igen, azért csak ilyet hallasz, mert sokaknak panaszkodni jobb, mint dicsekedni.

Egyébként nem függ a “jó szülőség” a gyerekre vágyás érzésétől! Nem tudom, ezt honnan vetted 69es. Szerintem itt egy csomóan jó szülők lennének, ha megszületne a gyerekük. Én sem akartam, mikor megfogant, aztán szépen átalakult a dolog. Sokak meg foggal körömmel küzdenek, aztán meg.. nem tudnak mit kezdeni a helyzettel, hiába ismerik az árnyoldalait. Ez egy hatalmas sorsolás szerintem, senki sem tudhatja előre, mit csinálna ebben(vagy másmilyen) helyzetben.

2021. máj. 13. 12:02
 77/89 A kérdező kommentje:

Jó tudom könnyebb panaszkodni

Igazából visszagondolva az én gyerekkoromra, anyukám alig alig dicsért volna meg barmiert is

Csak a rosszat hallottam anyától,állandóan azt mondta,hogy ahogy nővok úgy hülyulok

Pedig nem voltam egy rossz gyerek, megírtam a házit,tanultam,segítettem házimunkába,szóval ezért nem értem anyámat,egy rossz szava nem lehetne

Ha most pontozni kéne,hogy milyen gyerek voltam simán adnek magamnak 10/8at

2021. máj. 13. 12:07
 78/89 anonim ***** válasza:
85%

Én is ismerek olyan édesanyát aki nagyon szeretett volna gyereket, 40 után sikerült, most a nagyszülőkhöz hordja-viszi, bébiszitterre bízza hetente többször pedig gyesen van és jó anyagi és egyéb körülmények között élnek.

Akkor mit kérnek számon azoon az anyákon akik egyedül küszködnek például 2-3 gyerekkel. Hol marad a társadalmi igazságosság.

2021. máj. 13. 12:13
 79/89 anonim ***** válasza:
74%

#69 vagyok, nem tudom pontosan mire gondolsz panaszkodás alatt. Van hogy én is elmondom, hogy így terhesen rosszul bírom a meleget, nehezen tűröm hogy mindenki okosabb nálam és osztja az észt, de én nem is csinálok úgy hogy ez egy rózsaszín áldott időszak ami engem a többi nő fölé emel.

Sokszor azt látom, hogy a nők a gyereknevelés minden oldalát magukra vállalják, mindenki háborítatlanul szül, igény szerint szoptat, kötődően nevel és együtt alszik a gyerekkel. Ez szép és jó, de baromi fárasztó tud lenni, főleg éveken keresztül és kifakadnak. Lehethogy fiatalon vállalták és úgy érzik jobban élveznék a életet gyerek nélkül. Lehet a környezet nyomását, a testük változását vagy a pénzügyi gondokat viselik nehezen, nem tudom. Minden élethelyzet más, nem lehet általánosítani.

2021. máj. 13. 12:37
 80/89 anonim ***** válasza:
15%

69# Ne haragudj, semmi bajom a gyerektelenekkel, de azért bmeg olyan bután beszélni a gyerekesekről hogy "vérmami", meg "kölök".

Az a bajom velük hogy lenézik a gyerekeseket.

Tisztelje már annyira őket hogy ők legalább vállalták, a felnevelést, tudják mi az a lemondás, alkalmazkodás, áldozatvállalás, nem vagyunk önzőek, egoisták, az unatkozó szingliknek fogalmunk sincs a felelősségvállalásról.

Az ő döntésük, de maradjanak csak szépen kussban. Semmi joguk beleszólni a gyerekesek életébe.

2021. máj. 13. 12:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!