Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondolsz azokról a gyereke...

Mit gondolsz azokról a gyerekekről, akiknek a szülei autót vesznek rögtön miután megszerzik a jogsit? Te is így tennél/tettél?

Figyelt kérdés
Nem azokra gondolok, akik apa/anya autóját vezetik, miután kézhez kapják a jogsit. Jópár gazdag szülő a környéken vett már saját autót a gyerekének. A gyerek nem dolgozik, csak kap egy autót, hogy azzal menőzzön a barátainak, a facebookon, a suliban. Nem is akármilyen autót vezetnek a legtöbben akiket ismerek, drága Audi, Merci, stb. Nektek mi a véleményetek erről? Nem vagyok irigy, nekem mindegy. Csak szerintem nem szolgált rá egy 18 éves gyerek, hogy saját autót kapjon, úgy hogy nincs is félretett pénze, hanem a szülei megveszik neki. Mit gondoltok erről?

2021. máj. 9. 14:00
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező, itt egyedül te károgsz. És igen, irigy, rosszindulatú hangnemben, mivel ilyen kommenteket írtál.

Mellesleg fogd már fel, hogy az általad szidott szülőknek egy új Merci olyan, mint neked egy pár jobb cipő. Megveszi neki, mert megteheti gond nélkül. Te inkább kínai cipőt vennél a gyerekednek, miközben te Jordanben jársz? Még egyszer mondom, a gazdagoknak egy drága autó hasonlóan “megterhelő”. Semennyire. Ez van. Esélyesen megdolgoztak érte, hogy ilyen színvonalon élhessenek.

2021. máj. 9. 16:48
 42/64 anonim ***** válasza:
100%
hány éves vagy kérdező? és gondolom fiú vagy.
2021. máj. 9. 17:25
 43/64 anonim ***** válasza:
100%

Ha meglesz a gyerekem jogsija, én is veszek neki egy első autót, mert megtehetem. Mi a francnak szenvedjen a szerencsétlen gyerek, amíg kínkeservesen összegyűjt egy olyan kocsira, aminek a műszaki állapota is rendben van és nem rohad le alatta?

Nekem nem okoz kielégülést ha hagyom szenvedni a gyereket, hanem segítek amiben tudok.

2021. máj. 9. 18:58
 44/64 anonim ***** válasza:
100%

Van egy orokolt suzuki es egy motor.

Ha a fiamnak meglesz a jogsija akkor rendbe tesszuk es megkapja. Kb 100e er a kocsi de aranylag keves a km benne es karban volt tartva. Csak sajna most 2-3evet allt.

2021. máj. 9. 19:02
 45/64 anonim ***** válasza:
100%

“ Nem vagyok irigy, nekem mindegy.”

😂😂😂 na persze, ezt még te se hiszed el.

2021. máj. 9. 19:24
 46/64 anonim ***** válasza:
61%

Én nem vennék autót a gyereknek akkor sem, ha megtehetném (nyilván nem tudom most, hogy állunk majd 18 éves korában). És nem hiszem, hogy ezért rossz szülő vagyok, aki szándékosan "szenvedteti" a gyereket.

Személy szerint azt gondolom, az normális nevelés az arany középútban rejlik. Az ember adjon is valamit/valamennyit, hogy ne a nulláról induljon a gyerek, mert az tényleg embertelen küzdelem, de ne adjon meg mindent, hogy legyenek olyan nagyobb dolgok is, amiért a gyerek maga dolgozik meg.

Pont ezért, mi lakásra/önerőre gyűjtünk nekik, hogy ne menjen el az egész élete arra, hogy a lakhatásra gyűjt, de szerintem az autó nem annyira létszükséglet, pláne nem egy 18-20 évesnek, hogy azt is én finanszírozzam. Főleg, mert azt akkor utána fent is kell tartani, tankolni, javíttatni, biztosítást fizetni rá.

Szóval, szerintem egy kocsi pont az, amiért dolgozzon meg magának egy fiatal. Azért nem összegyűjthetetlen rá a pénz, nem megoldhatatlan a fenntartása és legalább találkozik azzal, mi a való élet, megtanulja a munkája értékét meg át is érezheti, milyen, amikor a saját erejéből szerez meg vslamit - én ezt elég jellemformálónak találom.

2021. máj. 9. 19:45
 47/64 anonim ***** válasza:
86%
Attól függ. Ha nagyarcú felelőtlen idióta akkor nem kapna autót. Az enyémet sem kapná meg csak ha tud viselkedni. Ha azt látom körültekintő, nem arcozik, nem felelőtlen akkor kaphat autót. Nyilván ez attól is függ hogy van-e szükség rá? vagy elég ami van. Van-e pénz rá? Ha csak valami 100éves f.st tudnék venni, biztonsági okokból egyelőre nem vennék.
2021. máj. 9. 22:38
 48/64 anonim ***** válasza:
8%
47- az, hogy nagyarcú, felelőtlen idióta (esetleg),az főként a szülei nevelésének, viselkedésének köszönhető.Bármilyen kellemetlen is ezt hallani.....
2021. máj. 9. 22:49
 49/64 anonim ***** válasza:
67%
48, egy szóval nem említettem hogy nem így van.
2021. máj. 9. 22:52
 50/64 anonim ***** válasza:
0%
49- tehát ilyenné sikerül nevelned, aztán bünteted ,hogy ilyen lett?
2021. máj. 9. 22:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!