Mit gondolsz azokról a gyerekekről, akiknek a szülei autót vesznek rögtön miután megszerzik a jogsit? Te is így tennél/tettél?
Én anya régi autóját kaptam meg miután megszereztem a jogsit, ő pedig újat. (Mármint a régi az nálam is idősebb, az új meg nekünk új, amúgy az is használt volt)
Egy képet nem raktam fel a kocsiról sehova, vagy mentem vele bárhova csak menőzés céljából. Ettől függetlenül szerettem azt az autót, barátaimnak is tetszett, de nem volt tőle senki elájulva.
Azzal hogy megkaptam az autót, és járhattam vele iskolába, meg máshova szerintem az volt a céljuk hogy megtanuljak normálisan vezetni. Nyilván nem az első perctől mentem egyedül vezetni, de miutan megszoktam az autót mehettem.
Baleset történhet bárkivel, ha friss a jogsija, ha 20 éve vezet már. Attól még hogy friss a jogsija valakinek és balesete lesz, abból még nem következik, hogy ő volt a vétkes.
Kérdező szerinted egy friss jogsis ember ne is vezessen autót? És ha a szülő autóját vezeti azt is összetörheti ugyanúgy mint a sajátját. Ebben nincs semmi logika.
Szerintem mivel felelőtlenebb 18-20 évesen az ember (gyorshajtás, ittas vezetés buli után) ezért semmi esetre se vennék új autót ha megtehetném akkor se. Vennék neki de nem újat, hanem egy biztonságos de használt autót.
Ha egyszer balesetre hajlamos, akkor nem mindegy, hogy saját kocsival vagy a családi kocsival furikázik?
Vagy ha nincs saját kocsija, akkor szerinted kevesebb eséllyel megy neki valaminek?
Ja... Aztán 10 - ből 9 halálos balesetben mindig kiderül, hogy ilyen kis 20 év körüli szrjankók a baleset okozói...
Komolyan, mindig valami erősebb teljesítményű autóval okoznak balesetet! Merci, Bíemví, Audi és társai...
Azt leszrom, ha magát kinyírja! Azzal van a baj, hogy a vétlen sofőröket is magával rántja a halálba az abortusz szökevény kölök...
Itt, ahol lakom is hány ilyen degenerált tizenéves, frissjogsis nyomja neki lakott területen is, mert nagyon menő a tinicsipák - meg a haverok körében...
Vicc az is, hogy egy 17 éves takonynak már lehet jogsija... Felvinném 21 éves korra, mint az amcsiknál!
Én, majd, ha megszerzem a jogosítványt, akkor inkább szeretnék majd magamnak venni egy autót.
Nem azért, mert a szüleim nem engedhetik meg, mert elég átlagosan állunk, úgyhogy telne rá.
Inkább csak úgy érzem, hogy sokkal inkább a sajátomnak tudnám tekinteni és jobban megtudnám becsülni. Meg amúgy is, utálom azt az érzést, ha véletlen tönkreteszek olyan dolgot, amit mástól kaptam (és szerintem biztos meg fogom húzni a parkolókban, vagy hasonló kezdőként), ha az én pénzemből van, akkor meg max. nevetek rajta egy jót. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!