Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondolsz azokról a gyereke...

Mit gondolsz azokról a gyerekekről, akiknek a szülei autót vesznek rögtön miután megszerzik a jogsit? Te is így tennél/tettél?

Figyelt kérdés
Nem azokra gondolok, akik apa/anya autóját vezetik, miután kézhez kapják a jogsit. Jópár gazdag szülő a környéken vett már saját autót a gyerekének. A gyerek nem dolgozik, csak kap egy autót, hogy azzal menőzzön a barátainak, a facebookon, a suliban. Nem is akármilyen autót vezetnek a legtöbben akiket ismerek, drága Audi, Merci, stb. Nektek mi a véleményetek erről? Nem vagyok irigy, nekem mindegy. Csak szerintem nem szolgált rá egy 18 éves gyerek, hogy saját autót kapjon, úgy hogy nincs is félretett pénze, hanem a szülei megveszik neki. Mit gondoltok erről?

2021. máj. 9. 14:00
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim válasza:
91%
Dehogynem vagy irigy:D
2021. máj. 9. 14:29
 12/64 anonim válasza:
98%

Én anya régi autóját kaptam meg miután megszereztem a jogsit, ő pedig újat. (Mármint a régi az nálam is idősebb, az új meg nekünk új, amúgy az is használt volt)

Egy képet nem raktam fel a kocsiról sehova, vagy mentem vele bárhova csak menőzés céljából. Ettől függetlenül szerettem azt az autót, barátaimnak is tetszett, de nem volt tőle senki elájulva.

Azzal hogy megkaptam az autót, és járhattam vele iskolába, meg máshova szerintem az volt a céljuk hogy megtanuljak normálisan vezetni. Nyilván nem az első perctől mentem egyedül vezetni, de miutan megszoktam az autót mehettem.

Baleset történhet bárkivel, ha friss a jogsija, ha 20 éve vezet már. Attól még hogy friss a jogsija valakinek és balesete lesz, abból még nem következik, hogy ő volt a vétkes.

2021. máj. 9. 14:32
 13/64 anonim ***** válasza:
98%

Kérdező szerinted egy friss jogsis ember ne is vezessen autót? És ha a szülő autóját vezeti azt is összetörheti ugyanúgy mint a sajátját. Ebben nincs semmi logika.

Szerintem mivel felelőtlenebb 18-20 évesen az ember (gyorshajtás, ittas vezetés buli után) ezért semmi esetre se vennék új autót ha megtehetném akkor se. Vennék neki de nem újat, hanem egy biztonságos de használt autót.

2021. máj. 9. 14:35
 14/64 anonim ***** válasza:
100%
Én is vennék, olyat amire telik
2021. máj. 9. 14:43
 15/64 anonim ***** válasza:
97%

Ha egyszer balesetre hajlamos, akkor nem mindegy, hogy saját kocsival vagy a családi kocsival furikázik?

Vagy ha nincs saját kocsija, akkor szerinted kevesebb eséllyel megy neki valaminek?

2021. máj. 9. 14:46
 16/64 anonim ***** válasza:
98%
Kérdező, sokkal több balesetnek részesei a 18-25 éves korosztályban azok, akik nem sajáttal, hanem alkalmanként kölcsönkapott autóval közlekednek. Pár éves szakdoliban olvastam nemrég.
2021. máj. 9. 14:49
 17/64 anonim válasza:
100%
Nekem is volt jogsim már 19 évesen, de évekig nem mertem utána egyedül vezetni. Sőt, ha apukám mellettem is volt, úgy is halálfélelmem volt az úton. Busszal jártam ki az egyetemet, busszal jártam be dolgozni utána. 28 évesen vettem sajátot, amikor már megelégeltem a gyávaságomat. Rengeteget bénáztam. Rettegtem, nem mertem előzni, csigatempóban haladtam. Nehezen, de végül belejöttem. Csak azt bántam meg, hogy miért kínlódtam 10 évet autó nélkül, mikor szükségem is lett volna rá, jóval könnyebbé tette volna az életemet. Arra akarok kilyukadni, hogy kár évekig halogatni a dolgokat. Az én családom sem volt pénzügyileg a topon, de egy kisebb, olcsó kocsit megengedhettünk volna. Én zárkóztam el és tiltakoztam ellene. Tökmindegy hogy tizen, huszon, harminc évesen kezdi el, jogsi után hetekkel, hónapokkal vagy évekkel, mert ha 10 évet kihagy, ahogy én, attól semmi nem lesz jobb, csak rosszabb, mert nagyjából el is felejt vezetni, és még jobban fog félni.
2021. máj. 9. 14:55
 18/64 anonim ***** válasza:
14%

Ja... Aztán 10 - ből 9 halálos balesetben mindig kiderül, hogy ilyen kis 20 év körüli szrjankók a baleset okozói...

Komolyan, mindig valami erősebb teljesítményű autóval okoznak balesetet! Merci, Bíemví, Audi és társai...

Azt leszrom, ha magát kinyírja! Azzal van a baj, hogy a vétlen sofőröket is magával rántja a halálba az abortusz szökevény kölök...

Itt, ahol lakom is hány ilyen degenerált tizenéves, frissjogsis nyomja neki lakott területen is, mert nagyon menő a tinicsipák - meg a haverok körében...

Vicc az is, hogy egy 17 éves takonynak már lehet jogsija... Felvinném 21 éves korra, mint az amcsiknál!

2021. máj. 9. 14:57
 19/64 anonim ***** válasza:
100%

Én, majd, ha megszerzem a jogosítványt, akkor inkább szeretnék majd magamnak venni egy autót.

Nem azért, mert a szüleim nem engedhetik meg, mert elég átlagosan állunk, úgyhogy telne rá.

Inkább csak úgy érzem, hogy sokkal inkább a sajátomnak tudnám tekinteni és jobban megtudnám becsülni. Meg amúgy is, utálom azt az érzést, ha véletlen tönkreteszek olyan dolgot, amit mástól kaptam (és szerintem biztos meg fogom húzni a parkolókban, vagy hasonló kezdőként), ha az én pénzemből van, akkor meg max. nevetek rajta egy jót. :D

2021. máj. 9. 15:05
 20/64 flora08 ***** válasza:
100%
A családban volt egy régi (velem egyidős 😂) autó, amit használhattam friss jogsisként. Örültem nagyon, hogy van lehetőségem vezetni, nem az szülők autóját kell elkérnem. Elmentünk párszor együtt, aztán használhattam egyedül. Később, amikor már több éve dolgoztam, felajánlották, hogy vesznek nekem egy saját autót, köpni-nyelni nem tudtam, jól meglepődtem. Együtt választottuk ki, az akkor ötéves Yarist (használt autó). 2016 óta vezetem, vigyázok rá, minden rendben vele. Jó volt így, mert amikor kaptam, már volt keresetem, és így fent tudtam tartani.
2021. máj. 9. 15:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!