Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondolsz azokról a gyereke...

Mit gondolsz azokról a gyerekekről, akiknek a szülei autót vesznek rögtön miután megszerzik a jogsit? Te is így tennél/tettél?

Figyelt kérdés
Nem azokra gondolok, akik apa/anya autóját vezetik, miután kézhez kapják a jogsit. Jópár gazdag szülő a környéken vett már saját autót a gyerekének. A gyerek nem dolgozik, csak kap egy autót, hogy azzal menőzzön a barátainak, a facebookon, a suliban. Nem is akármilyen autót vezetnek a legtöbben akiket ismerek, drága Audi, Merci, stb. Nektek mi a véleményetek erről? Nem vagyok irigy, nekem mindegy. Csak szerintem nem szolgált rá egy 18 éves gyerek, hogy saját autót kapjon, úgy hogy nincs is félretett pénze, hanem a szülei megveszik neki. Mit gondoltok erről?

2021. máj. 9. 14:00
A kérdező szavazást indított:
Megérdemli a gyerek, én is vennék/vettem neki minél drágábbat
Csak a családi autót (enyémet, páromét) hagynám/hagytam vezetni, mikor nekem nem kell
Vennék/vettem neki autót, de csak egy olcsóbbat
Több autónk van, egyiket neki adnám/adtam
Dolgozzon meg érte, és vegyen a saját pénzéből
102 szavazat
1 2 3 4 5 6 7
 1/64 anonim ***** válasza:
75%
Irigy vagy?
2021. máj. 9. 14:07
 2/64 anonim ***** válasza:
96%

Én is vennék, ha megtehetném. Nem Audit, nem bömöst, de kapna autót.

Én azt látom, ahol tényleg jók az anyagi körülmények és a gyerek mindent megkap, ott azért egy normális értékrend is társul mellé, és nem él vissza a helyzettel.

Sokkal zűrösebbek azok, ahol nem igazán adott a feltétel ahhoz, hogy mindent megvegyenek, de a gyerek kiharcolja. A szülő meg inkább hitelt vesz fel, nem fizet számlát, de a kölyöknek akkor is kell a kocsi.

2021. máj. 9. 14:12
 3/64 A kérdező kommentje:
Nem vagyok irigy felelőtlen, elkényeztetett gyerekekre. Ugyanúgy felelőtlen szülő sem akarnék lenni, aki friss jogsis gyereket elenged egyedül vezetni. Jópár baleset is történt épp emiatt. Az hogy jogosítvány a kezében van, nem garancia hogy már profin vezet, mindenféle tapasztalat nélkül. Ez csak a saját véleményem, nem kell lehurrogni. Annál jobban félteném a gyerekemet, hogy 1-2 hetes jogsival engedjem mászkálni, hogy tessék, jó utat, vigyázz magadra. Még mit ne...
 4/64 anonim ***** válasza:
20%
Jah, aztán majd összetöri diszkó után.
 5/64 anonim ***** válasza:
87%

Dehogy nem vagy irigy.

Ez is olyan, hogy akinek 200ezres telefonja van, az nem fog a tini gyerekének 30ezrest venni. Egyszerűen csak azért mert megengedheti magának.

Egyik barátnőméknél mindenkinek saját kocsija van mióta neki s a testvérének összejött a jogsi. Annyi idősek a kocsik, mint ők maguk, de a sajátjuk. Ha gazdagabbak lettek volna a szülők, tuti drágább kocsit is kaptak volna. Ebben semmi nagy dolog nincs.

2021. máj. 9. 14:14
 6/64 anonim ***** válasza:
100%
Én is kaptam jogsi után, egy kis női városi autót, és ugyanígy vennék a saját gyerekemnek is majd. Nem luxus audit vagy mercit "villogni", hanem egy egyszerűbb gyakorló autót amin rutint szerezhet. Onnantól pedig az ő dolga, hogy később a saját pénzén majd mikor milyet vesz.
2021. máj. 9. 14:18
 7/64 anonim ***** válasza:
99%
Kérdező, nekem több ismerős vett a gyerekeknek autót, és egyiknek sem volt soha balesete. Mondjuk ezek értelmes, intelligens családok
2021. máj. 9. 14:19
 8/64 anonim ***** válasza:
98%

Ez megint olyan kérdés, hogy érkezni fog rá 20 válasz, amiből 10-nek igaza lesz, pedig mind különböző lesz, a másik 10 meg bekapja a horgot, hogy elkényeztett lesz a gyerek, meg micsoda pazarlás, és minek mercit venni összetörni.

Ez annyira anyagi helyzet és neveltetés függő.

Ha nekem annyi pénzem, és olyan gyerekem van, hogy úgy ítélem meg, hogy megérdemel egy mercit, és lenne értelme fenntartani (rendszeres használat, és nem hetekig áll a garázsban) akkor vennék. És inkább egy drága autót, ami sokáig jó lesz, tartja az értékét, biztonságos és vállalható, mintsem egy olcsó öreg szar, ami instant alumínium koporsó, ha valamit benéz.

Osztálytársam volt ilyen, viszonylag gazdag család, de valami kinyiffantott noname márkás 20 éves tragacsot kapott a segge alá, amivel vígan vezetett Csepelen úgy, hogy néha nem fogott a kormány. Vagyid a szerencse kérdése volt, hogy tud-e kanyarodni vagy sem, a fék is volt, hogy többedjéte fogott. De ő büszkék volt, és minden reggel forgatta a kezében a kocsi kulcsot, hogy beza ő nem BKV-val jött.

Na ilyet nem csinálnék.

Ha kicsit szűkebb lenne a pénztárcám, de a gyereknek jól jönne egy autó (értsd tömegközlekedéssel 1 óra 40 perc az út a suliba, de kocsival csak 30), akkor elgondolkoznék, hogy az én autómat lecserélem egy frissebb modellre, ő pedig megkapja a régebbit. Mondjuk ezt sem a jogsi másnapján kapná meg... De remélem érthető a gondolatmenet.

De el lehet ezzel játszadozni, hogyha a családi autót kapja meg gyakorlásra, és azt töri össze, akkor az a baj, ha kap egy sajátot és azt töri össze az a baj. Nem abból kell kiindulni, hogy összetöri.

Annak sincs értelme, hogy megcsináltatjuk a jogsit, aztán ugyanúgy nem mehet sehova, mert nem adunk neki kocsit.

Nálunk szerencsére több személyautó van, de nem azzal jár egyik szülő sem dolgozni, így általában mindig van itthon autó, ha kellene, de mondjuk nem tudnám egész napokra elvinni (pl egyetemre). Alkalom adtán persze lehet.

Szerintem minden szülő úgy csinálja, ahogy akarja, ezen felesleges hőzöngeni, mert jobb neked nem lesz tőle, és nem csak a frissjogsisok tudnak belédmenni.

2021. máj. 9. 14:20
 9/64 A kérdező kommentje:
Én sok incidensről tudok fiatal sofőrökkel. Páran csak megkarcolták a kocsit, nekik nem lett bajuk. Egy elég komoly is történt nemrégiben, baleset egy kanyarban. Persze friss jogsis volt a srác, kórházba került. Épp ezért sem engedném egy darabig egyedül vezetni a gyerekem, mondjuk pár hét, vagy hónap. Nem azért mert nem bízok meg benne, hogy nem tud óvatos lenni, de azért meg szeretnék győződni róla, hogy teljesen elboldogul egyedül is. Jobb félni, mint megijedni szerintem.
2021. máj. 9. 14:25
 10/64 anonim ***** válasza:
100%

Ha én megtehetném, akkor én vennék a gyereknek egy autót. És nem egy szart, hanem akkor már legyen kényelmes, legyen biztonságos vezetni.

Amúgy nem mindegy, hogy friss jogsival balesetezik most, vagy 30 évesen az első saját autójával, mert nincs tapasztalata a vezetésben?

2021. máj. 9. 14:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!