Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondolsz azokról a gyereke...

Mit gondolsz azokról a gyerekekről, akiknek a szülei autót vesznek rögtön miután megszerzik a jogsit? Te is így tennél/tettél?

Figyelt kérdés
Nem azokra gondolok, akik apa/anya autóját vezetik, miután kézhez kapják a jogsit. Jópár gazdag szülő a környéken vett már saját autót a gyerekének. A gyerek nem dolgozik, csak kap egy autót, hogy azzal menőzzön a barátainak, a facebookon, a suliban. Nem is akármilyen autót vezetnek a legtöbben akiket ismerek, drága Audi, Merci, stb. Nektek mi a véleményetek erről? Nem vagyok irigy, nekem mindegy. Csak szerintem nem szolgált rá egy 18 éves gyerek, hogy saját autót kapjon, úgy hogy nincs is félretett pénze, hanem a szülei megveszik neki. Mit gondoltok erről?

2021. máj. 9. 14:00
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
74%

Mivel még friss jogsis, vennék neki egy olcsó 300ezer ft-os autót, mondjuk egy 2000 előtti Suzuki swiftet, jó lesz tanulóautónak. Most jöhet a lepontozás, de nem jó érzés, amikor a drága audi-t megkarcolja, vagy nekitolat valaminek.

Én annak idején megkaptam a nagyapám 1300-as ladáját(nem a körlámpás, hanem a kockalámpás kiadást), és azon tökjól megtanultam vezetni, utána kaptam egy 2003-as Skoda Fabiat, és azután vettem magamnak egy Golf 5-öt.

Tehát én mindenképpen egy olcsóbb autót vennék(ez esetben mondjuk egy ladát, vagy az említett swiftet), hogyha összetöri, akkor legalább elmondhatom, hogy nem volt olyan drága, mert rosszabb lenne mondjuk egy 3milliós autót összetörni.

Nyugodtan pontozzatok le, ha valami nem tetszik, nekem ez a véleményem.

2021. máj. 9. 16:01
 32/64 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsére az én szüleim nem ilyen megmondóemberek. Van egy hülye kanyar, ami úgy néz ki, hogy be lehet gyorsan is venni, pedig nem. Aztán tábla sincs sebességkorlátozással vagy figyelmeztetéssel. Na ott szokott szólni apám, hogy lassítsak, de amúgy csöndben marad.
2021. máj. 9. 16:04
 33/64 anonim ***** válasza:
100%
Jó nekik
2021. máj. 9. 16:10
 34/64 anonim ***** válasza:
92%
Megkaptam anya 10 éves, de kb hibátlan, anno szalonból kihozott autóját amivel tescoba meg fodrászhoz meg velünk suliba járt csak; magának meg vett egy igazi kapuzárási pánikos napfénytető bőrüléses jószágot :D én boldog vagyok így, imádom a kisautót. Ha el nem válnak, valószínűleg apa autóját kaptam volna meg, de elköltözött így nem annyira volt opció. Akinek belefér miért ne segíthetné ennyivel a gyereket, nekem pl az se fájt volna ha nem kapom meg meg az se fáj ha valaki új audit kap
2021. máj. 9. 16:13
 35/64 A kérdező kommentje:
Véleménynyilvánítás volt, nem leszólás és rosszindulat. Én elfogadom a ti véleményeteket, nem pontoztam le senkit a károgókon kívül. De egyesek egy feltett kérdés alapján eldöntik, hogy én rosszindulatú vagyok és irigy... Én úgyis ezen az állásponton vagyok ezzel kapcsolatban, amit leírtam. És ami a Facebookos fotókat illeti, igen, nekem jópár ismerősöm feltölt képeket autóval, aminek semmi értelmét nem látom a felvágáson, feltűnési viszketegségen kívül. Főleg akik rá sem dolgoztak, és kiteszik magukat a drága autóval, amit a szülei vettek neki. Szerintem igen is zavaró dolog. Nem olyasmi amivel büszkélkedni illik, mint a kisbabás képekkel.
2021. máj. 9. 16:14
 36/64 anonim ***** válasza:
92%
Ha a gyerek megcsinálta a jogosítványt, akkor hagynám vezetni legalább a családi autót, mert másképp elveszti a rutint, és minek van jogosítványa... A saját autó más dolog, ott feltenném magamnak a kérdést, hogy szüksége van-e rá. Ha igen (és megengedhetem magamnak), akkor vennék neki egy nem új, nem nagyzolós, de BIZTONSÁGOS autót. Ha nincs rá szüksége, akkor egyelőre vezesse a családi kocsit.
2021. máj. 9. 16:19
 37/64 anonim ***** válasza:
98%

Mert a kisbabás képeken mi büszkélkedni való van? A világon kb 3milliárd ember képes rá, hogy kitoljon magából egy gyereket, nem valami egyedi skill.

Amúgy meg aki merdzsóval meg bömbössel feszít facebookon, az pont leszarja, hogy szerinted mit illik. Ők jól érzik magukat és élvezik az életet, amíg te vadidegeneknek puffogsz a neten, mert neked "elveid" vannak.

2021. máj. 9. 16:22
 38/64 anonim ***** válasza:
3%
Pont ez az, hogy az összes dzsippónak mercije, vagy bmw-je van, ők aztán nem foglalkoznak az illemmel. Aztán még ők vannak felháborodva, ha túl hangosan hallgatják a tuc-tucot, te meg szólsz érte.
2021. máj. 9. 16:26
 39/64 anonim ***** válasza:
100%

18

21 évesen vehetnek cigit és piát, de amúgy akár egy 14 éves is vezethet.

[link]

2021. máj. 9. 16:29
 40/64 anonim ***** válasza:
100%
Miért kéne bármit is gondolnom róluk?😅Szokjunk már le arról, hogy mások dolgába ütjük az orrunkat. Tőlem vehet valaki a gyerekének kacsalábon forgó palotát is, az én helyzetemen ez semmit nem változtat. És még mindig inkább adjon valaki “túl sokat” a gyerekének, mint semennyit. Persze tanulja meg értékelni is, amit kap.
2021. máj. 9. 16:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!