Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim ezt miért nem értik...

A szüleim ezt miért nem értik meg?

Figyelt kérdés

Itthon ülők már egy jó ideje mert nincs munkám és járok egyetemre meg okj képzésre is és rengetek a tanulás. Teljesen lemaradtam a tanulás és a karrier építésen főként depresszió miatt meg egyéb dolgok miatt. Idén lesze 29 éves és csak alkalmi munkában dolgoztam régebben és érettségim van csak.

Körübelül 1 évvel ezelőtt iratkoztam be egyetemre és mellette csinálok és ilyen OKJ jellegű képzést. Az egyetem az 6 féléves és már csak 4 félévem van hátra az OKJ képzésen meg jövőre végzek.

Mivel egyszerre a kettő elviszi a egész napomat és hetemet nem tudok vállalni semmilyen alkalmi munkát sem, és a szüleim ezt nem nézik jó szemmel. Hogyan értessem meg velük hogy nem hagyhatom ott az iskolát mert különben sohasem lesz később jó állásom. Persze igen nagyon lemaradtam mert sokan 24 éves korukra már végeznek és utána már dolgoznak.

2021. máj. 4. 19:41
1 2 3 4 5 6
 51/59 anonim ***** válasza:
79%
Kérdező ha nincs szakmád nem a szakmunkákat kell nézni(örülök hogy ezt a nagyon hasznos infót én tárhattam eléd) hanem szakképestíést nem igénylőeket.(tesco, posta stb).
2021. máj. 5. 16:26
 52/59 A kérdező kommentje:
Igen és csak azert keressek 160 ezret betanitott munkan amiből nem lehet önálló eletet élni mert te azt mondod hogy ennyi idősen már minek tanulni.
2021. máj. 5. 16:28
 53/59 anonim ***** válasza:
97%

Meg mindig nem azzal van a baj, hogy tanulsz. Hanem azzal, hogy nem munka mellett csinalod.

Ezt, amit te most jelenleg csinalsz, 10 evvel ezelott kellett volna, akkor a szuleid se allnanak igy hozzad. Felnottkent mar bizony a sajat labunkon allunk, sajat koltsegunkon tanulunk, igy megy ez.

160 ezer forint is pont havi 160 ezerrel tobb, mint a semmi, es szivesebben latnanak igy otthon is szerintem, ha vegre valamennyit hozzatennel a csaladi kasszahoz.

Palyakezdokent diplomaval se fogsz kapni 1 millas fizetest, ezt remelem tudod.

2021. máj. 5. 16:36
 54/59 anonim ***** válasza:
97%

52: Miért, szerinted mennyit keresnek az emberek érettségivel? :D Már nem azért :D Menj el az Aldiba vagy a Lidl-be, ott biztos fogsz kapni 160 ezernél többet érettségivel, de máshol nem igazán.. még a fővárosban sem. És igen, ha 160 ezer, akkor annyi..legalább annyival több. Nem értelek, vagyis de, szerintem az a baj, hogy hiába teszel le szakmát, esetleg végzed el az egyetemet, ugyanúgy lesz valami kifogásod. Nincs lehetetlen, csak tehetetlen.

46 voltam

2021. máj. 6. 08:06
 55/59 anonim ***** válasza:
98%

Nem olvastam végig, mert sietek de ezt leakartam gyorsan írni. :)

Én 25-vagyok, és én is lemaradtam, bár én azért mert édesanyám súlyos beteg lett, és ápolnom kellett, és dolgozni, tehát nem tudtam szakmát tanulni. Csak érettségim van.

Az én családom nagyon összetartó, nálunk ilyesmi szóba se jöhet, ha valakinek nincs munkája, vagy megszorul az első hogy segítünk egymásnak. Tehát nekem rém fura ez az egész.

De én most tanulok, és elég nehéz szakmát választottam. Én dolgozok is mellette, irodát takarítok esténként, összesen 2- max 3-óra, és nem sokat fizet, 70.000-ft, de ezt mind vagy ebből elég sokat oda tudok adni a szüleimnek, támogatás gyanánt. Illetve én nagyon nagyon szeretem ezt a munkahelyet, jófejek akik ott dolgoznak, bár ritkán találkozunk. Jól esik az esti mozgás, és nagyon szeretem hogy olyan szép tiszta lesz minden ,látszik a munkám eredménye, engem kikapcsol. Érzem hogy építő jellegű a személyiségemre nézve. Talán ezt kiprobalhatnad. :)

2021. máj. 8. 11:19
 56/59 anonim ***** válasza:
94%
Már nem azért, de hol voltak a szüleid amikor depressziós voltál? Nem kaptál segítséget? Nem is értem minek dolgoztál gyárban ott az ember csak tényleg leépül.
2021. máj. 8. 16:09
 57/59 anonim ***** válasza:
96%

56os azért mert nem voltak meg másra a képességei. 29 évesen is apuciék tartják el mert annyira életképtelen.

A legtöbb felnőtt ember munka és család mellett is tud egyetemet végezni,aki erre képtelen annak nincs meg a képessége az egyetemhez.

2021. máj. 8. 17:26
 58/59 A kérdező kommentje:
57:es De ha 160 ezret keresnék akkor is a szülőknek kéne eltartani mert annyiból az életben nem kap az ember saját lakást de még albérletet is nagyon nehezen lehet fenntartani Pesten. Ezért kell tanulni de ha otthagyom az egyiket mondjuk az egyetemet vagy halasztok akkor még 35 évesen sem fogok végezni és akkor az elsz a probléma hogy miért keresek ilyen keveset és miért nem tanultam és miért ülők 200 ezres havi fizetéssel otthon a szülőknél mert nincs pénzem önálló életre. Sajnos a magyar embereknek minden baj mindenben szeretnek kötözködni és ez látszik is.
2021. máj. 8. 18:01
 59/59 A kérdező kommentje:
56-os: Amikor depressziós voltam szül..im le sze sza..rták sőt volt olyan sokszor amikor az mondták hogy akasszam fel magam. Ez mindegy is gyárban meg valóban leépültem 21 évesen kedztem ott dolgozni 23 éves koromig valami borzalmas 2 év alatt és 12 órára kaptam 7 ezer forintot.
2021. máj. 8. 18:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!