A szüleim ezt miért nem értik meg?
Itthon ülők már egy jó ideje mert nincs munkám és járok egyetemre meg okj képzésre is és rengetek a tanulás. Teljesen lemaradtam a tanulás és a karrier építésen főként depresszió miatt meg egyéb dolgok miatt. Idén lesze 29 éves és csak alkalmi munkában dolgoztam régebben és érettségim van csak.
Körübelül 1 évvel ezelőtt iratkoztam be egyetemre és mellette csinálok és ilyen OKJ jellegű képzést. Az egyetem az 6 féléves és már csak 4 félévem van hátra az OKJ képzésen meg jövőre végzek.
Mivel egyszerre a kettő elviszi a egész napomat és hetemet nem tudok vállalni semmilyen alkalmi munkát sem, és a szüleim ezt nem nézik jó szemmel. Hogyan értessem meg velük hogy nem hagyhatom ott az iskolát mert különben sohasem lesz később jó állásom. Persze igen nagyon lemaradtam mert sokan 24 éves korukra már végeznek és utána már dolgoznak.
Ne foglalkozz a sok rosszindulatú, hozzászólóval! Tipikus magyarok...
Csak irigyek, mert te 29 évesen ilyen intelligens vagy és kitartó, hogy egyetemet meg OKJ - t is csinálsz egyszerre!
Csináld végig legalább az egyetemet, és majd akkor irigykedni fog rád, hogy milyen sikeres vagy, és milyen jól fogsz keresni!
Inkább tanulj, és építs karriert! Alapozd meg az életedet, mint egy albérletben nyomorogj, csakhogy elmondhasd magadról, hogy: "Nekem külön önálló életem van!"
Ja, és próbáld meg a szüleiddel megértetni, hogy ezután jól fogsz keresni, hiszen mérnök leszel!
Ezt meg kell érteniük!
Húzd meg magad, és keress valami "kötetlen" idős munkát, pl. telefonos operátor. Rengetegen csinálják ezt tanulás mellett, mert akár napi 4 óra munka is elég. Annyit kereshetsz vele, hogy fenntartsd a tanulmányaimat, és a szüliednek se kelljen teljesen eltartani még legalább 2 évig. Megértem, hogy sok a tanulni való, de valamit próbálj meg mellette csinálni. Később se lesz könnyű az élet, bele kell rázódni.
Kicsit off, de ezúton is szeretnék gratulálni minden olyan szülőnek, akik 7 meg 8 évesen viszik a gyerekeiket első osztályba, mert "had legyen még gyerek". Aztán 20 éves lesz szegény, mire leballag. Itt a hátulütője a túlzott óvásnak.
Kérdező, ülj le a szüleiddel és mondd el nekik, hogy fontossá vált számodra a tanulás. Mutasd meg az eredményeidet. Ennek örülni kell, hogy sikerült kimásznod a depresszióból és vannak céljaid! Gondolom, ha az OKJ-val végzel, elhelyekedsz hegesztőként, amíg nem diplomázol. Beszélj a terveidről, céljaidról, álmaidról!
Meg kell értenniük, hogy a tanulás az előrelépésedhez kell.
Mit jelent, hogy nem nézik jó szemmel?
Hogy elmondják naponta 5x, hogy nem jó ez így, még se lépnek semmit? Ez esetben hallgasd, és sajnálkozz, magadba meg légy rohadt hálás, hogy ilyen elnézőek.
Vagy ultimátumot kaptál, hogy kiraknak, ha végig csinálod a sulit? Ez meg ennyi idő után tök normális, nem tehetsz semmit a könyörgésen túl, ami vagy bejön, vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!