Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim ezt miért nem értik...

A szüleim ezt miért nem értik meg?

Figyelt kérdés

Itthon ülők már egy jó ideje mert nincs munkám és járok egyetemre meg okj képzésre is és rengetek a tanulás. Teljesen lemaradtam a tanulás és a karrier építésen főként depresszió miatt meg egyéb dolgok miatt. Idén lesze 29 éves és csak alkalmi munkában dolgoztam régebben és érettségim van csak.

Körübelül 1 évvel ezelőtt iratkoztam be egyetemre és mellette csinálok és ilyen OKJ jellegű képzést. Az egyetem az 6 féléves és már csak 4 félévem van hátra az OKJ képzésen meg jövőre végzek.

Mivel egyszerre a kettő elviszi a egész napomat és hetemet nem tudok vállalni semmilyen alkalmi munkát sem, és a szüleim ezt nem nézik jó szemmel. Hogyan értessem meg velük hogy nem hagyhatom ott az iskolát mert különben sohasem lesz később jó állásom. Persze igen nagyon lemaradtam mert sokan 24 éves korukra már végeznek és utána már dolgoznak.

2021. máj. 4. 19:41
1 2 3 4 5 6
 1/59 anonim ***** válasza:
70%
29 évesen, ha valaki jelentkezne hozzám és 0 munkatapasztalata lenne, kétszer is meggondolnám, hogy alkalmas-e egyáltalán.
2021. máj. 4. 19:45
 2/59 anonim ***** válasza:
70%
Hagyd ott az egyiket. Nekem a bőr lesülne a képemről ha 29 évesen még a szüleim tartanának el. Nem kell túlvállalni magad ha ennyire nem megy a dolog. azt írod 29 vagy eddig csak alkalmi munkákkal. Egyetemből eddig 1 évet csináltál..tehát mit tudsz felmutatni abban a minimum 6 évben mikor nem jártál egyetemre érettségi után?
2021. máj. 4. 19:53
 3/59 anonim ***** válasza:
75%
1.engem sok helyre felhívtak akkoriban 0 munkatapasztalattal.
2021. máj. 4. 19:54
 4/59 anonim ***** válasza:
68%
19 évest akartál írni, ugye? MErt 29 évesen ultragáz anyádékkal eltartatni magad és még rinyálni is miatta.
2021. máj. 4. 19:55
 5/59 A kérdező kommentje:
Nem 4-es idén lesz 29 éves tehát 28 vagyok. Hát nem tudok mit csinálni. Érettségim van jelenleg ami nem szakma, ezért járok iskolába most hogy legalább legyen valami. Lehet ez gáz de írtam is hogy teljesen lemaradtam.
2021. máj. 4. 19:59
 6/59 anonim ***** válasza:
80%

Vagyis 1 éve jársz egyetemre és okj-ra. Az elmúlt években mégis, mit csináltál az alkalmi munkák között?

Mert nem 1-2 évről van szó.

Nem is csodálom, hogy elvesztették a szüleid a türelmüket.

Ha nehezen megy a tanulás, miért is kellett egyszerre két oktatási forma?

2021. máj. 4. 20:04
 7/59 A kérdező kommentje:
Amúgy mit tudok felmutatni? Én 2012 ben érettségiztem de csak 2013 ban kaptam meg a bizonyitványt, aztán jártam 2013-ban pénzügyesnek tanulni ilyen ügyintéző szakmára de nem tetszett utána elmentem dolgozni alkalmi munkára ezt csináltam 2015 ig. Aztán 2015-től nem volt semmi tehát 2015 és 2017 között otthon voltam. Aztán 2018 probáltam valami képzés után nézni és kijönni a depresszióból végül 2019-ben iratkoztam be az egyetemre és után jártam tavaly diákmunkára is. Aztán tavaly ősszel meg beíratkoztam okj képzésre is amivel jövőre végzek. Kb ezért maradtam le.
2021. máj. 4. 20:04
 8/59 anonim ***** válasza:
61%
Csak dolgozni ne kelljen? Azért iratkoztál be?
2021. máj. 4. 20:05
 9/59 anonim ***** válasza:
73%
szerintem menj dolgozni
2021. máj. 4. 20:06
 10/59 A kérdező kommentje:
9-es: ÉS hova menjek? Ahhoz ki kell iratkozni a suliból és érettségivel kb mer sehova nem kellek szóval biztosan nem fogok kiiratkozni. Addig ameddig nincs szakmám nem tudok dolgozni.
2021. máj. 4. 20:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!