Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim ezt miért nem értik...

A szüleim ezt miért nem értik meg?

Figyelt kérdés

Itthon ülők már egy jó ideje mert nincs munkám és járok egyetemre meg okj képzésre is és rengetek a tanulás. Teljesen lemaradtam a tanulás és a karrier építésen főként depresszió miatt meg egyéb dolgok miatt. Idén lesze 29 éves és csak alkalmi munkában dolgoztam régebben és érettségim van csak.

Körübelül 1 évvel ezelőtt iratkoztam be egyetemre és mellette csinálok és ilyen OKJ jellegű képzést. Az egyetem az 6 féléves és már csak 4 félévem van hátra az OKJ képzésen meg jövőre végzek.

Mivel egyszerre a kettő elviszi a egész napomat és hetemet nem tudok vállalni semmilyen alkalmi munkát sem, és a szüleim ezt nem nézik jó szemmel. Hogyan értessem meg velük hogy nem hagyhatom ott az iskolát mert különben sohasem lesz később jó állásom. Persze igen nagyon lemaradtam mert sokan 24 éves korukra már végeznek és utána már dolgoznak.

2021. máj. 4. 19:41
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
86%

Jó ötlet, hogy csinálj napirendet és javaslom még, hogy esetleg mutasd meg , hogy milyen beadandók, tanulni valók vannak és mond el mire mennyi idő kell.

Másik ötlet még, hogy megmutatod az állás ajánlatokat , hogy érettségivel milyen helyekre és mennyi pénzért tudnál elmenni , majd megmutatod, hogy mérnökként/ heggesztőként mennyivel jobb lehetőségeid , fizetésed lehet, ha biztosítják most a lehetőséget, hogy tanulj.

Sok sikert, ne add föl , ha lehet egyiket se!

2021. máj. 4. 21:14
 32/59 anonim ***** válasza:
79%

nektek most jobb, hogy belerúgtok egy depressziósba, akinek kisiklott az élete?

jobb cseztetni? miért nem jobb inkább csöndben lenni, miért muszáj megszólalni?

elképzeltétek fordítva? vagy empátia meg ész 0?

2021. máj. 4. 21:18
 33/59 anonim ***** válasza:
46%
2012 óta egy darab szakmát se tudtál összeszedni?? pont veled egyidős vagyok, nekem egy mesterdiploma sikerült, 2 év munkaviszony és végigjártam európát. én se ugrálnék az égig ha a majd 30 éves gyerekemet kéne még mindig eltartanom, mert egy darab papírt vagy legalább pár év munkaviszonyt se tudott összehozni majd 10 év alatt. mégis milyen kilátásaid vannak így a jövőre nézve?
2021. máj. 4. 21:19
 34/59 anonim ***** válasza:
90%

" Az egyetem az 6 féléves és már csak 4 félévem van hátra"

21! "egyetemen meg gépészmérnöknek tanulok "

Melyik egyetemen gyártanak 3 év alatt érettségivel belöled gépészmérnököt?

2021. máj. 4. 21:22
 35/59 anonim ***** válasza:
73%

En megertelek kerdezo.Jol teszed ha tanulsz most, ami volt megtortent, de ha abbahagynad a sulit akkor kb mehetnel erettsegivel bolti eladonak kb. Tanulj, ez a 2-3ev mar nem oszt nem szoroz, viszont kesobb sokat fog szamitani a szakma meg a diploma.

Sokan a kerdest se ertik. Depressgios volt nem ertitek? De szamtalan egyen dolog is lehet ami nem diagnosztizalhato

2021. máj. 4. 21:28
 36/59 anonim ***** válasza:
97%

Szerintem itt most alapbol az nem lenne akkora problema, hogy 29 evesen a kerdezo inkabb tanul, mint dolgozik, de csak akkor, ha ez kozos megegyezesen alapul. A szuloket viszont rohadtul zavarja ez a helyzet, gondolom 1 eve a kerdezo meg se beszelte veluk, csak jelentkezett egyetemre, mert ugy gondolta, hogy ez igy jo, mellette meg okj-t is csinal. Egyertelmu, hogy igy nem lehet dolgozni, de ezt felnott emberek ugy oldjak meg altalaban, hogy munka mellett levelezon/estin csinaljak a sulit.

Az meg egyenesen nevetseges, hogy erettsegivel szerinte nem lehet normalis munkat talalni. Lehet, csak akarni kell.

Ismeros nagyon ez a kerdes, szerintem havonta felteszi, de mindig picit mashogy. Multkor okj meg nem volt, de ugyanez a szitu, ugyanez a szoveg :D

2021. máj. 4. 21:30
 37/59 anonim ***** válasza:
21%
Jöttek oktatni a diplomara irigykedo szakmunkasok
2021. máj. 4. 21:33
 38/59 anonim ***** válasza:
78%
Egyik sulit fuggeszd fel, a másikat meg csináld munka mellett. Nem helyett. Ennyi idősen már így mennek a dolgok.
2021. máj. 4. 21:36
 39/59 anonim ***** válasza:
55%

Szia

A válaszaidbol itélve én biztos,hogy regen elküldtelek volna, most vagy unatkozol és itt éled ki magad. "Nem bírta a szervezetem a 4 műszakot" igazad van,ha megteheted tartasd el magad a szüleiddel.

Én a helyedben elkezdeném erősen hitegetni őket,hogy a korona miatt sajnos nincs lehetőség, és az iskolára szükség van.

Amúgy a munkahelyemen a diplomás HR szakember netto 250ezerért betanított munkát végez. Minden nap elmondja,hogy bánja az egyetemet mert diploma sehova sem kell, ami fontos az a tapasztalat az ismerettség és az,hogy tudd mikor kit kell felhívni.

2021. máj. 4. 22:10
 40/59 anonim válasza:
22%

végigolvastam a kérdésedet, válaszokat és annyit fűznék hozzá, hogy őszintén mondom büszke lehetsz magadra, hogy depresszió mellett bevállaltad a tanulást és hogy ma már jobban érzed magad, így tovább! ne add fel!:)

akik már évek óta nem járnak iskolába, azt hiszik, hogy az könnyű, alig igényel erőfeszítést, pedig nem így van. Ha diákként elméletileg be is férne munka a napjaikba, lelkileg nem biztos. Az egészség az első!

A szüleid tudják, hogy nem érezted jól magad? Ha szeretnél ezzel kapcsolatban is megnyílhatnál előttük, hogy most úgy érzed, ha akarnád se férne be a munka nem csak időben, de mentálisan se. És azzal, hogy ők "stresszelnek" téged ezzel, nem segítenek, hívd fel a figyelmüket, hogy megérted, hogy aggódnak, te is tisztán látod a szituációdat és aktívan teszel érte, hogy javuljon a helyzeted.

A lista írás jó ötlet, ehhez hasonló, ha elkezded feléjük kommunikálni a teendőidet, mit csinálsz ép, mit csináltál ma, mennyire volt jó vagy uncsi. Csak random megemlíted mindennap párszor, ők is lehet megnyugodnának ezektől a kis helyzetjelentésektől. Szóval ha mersz, beszélj velük szerintem. Ja és legyél hálás nekik, hogy segítenek téged (eltartanak), mondd el nekik ezt is, ha így érzel.

Sok sikert mindenhez! Hidd el eljön a te időd!

2021. máj. 4. 22:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!