Miért nem értik meg a szüleim, hogy fel tudom mérni, mit is akarok?!
Idén érettségiztem, a nagypapám már 2 éve megígérte, hogy a ballagásomra kapok tőle egy szabadon választott autót, 6 millió forint értékig.
A papám tavaly, Karácsony másnapján, a "semmiből" elhunyt, 73 évesen.
Azt gondoltam (ez érdekelt legkevésbé), hogy ezzel az ajánlatának is annyi, de szerencsére a szüleim teljesítik az ígéretét.
Egy Toyota Corolla-t akarnak venni, szalonból.
Apukámnak 12 éve Lexus-a van, anyukámnak egy Suzuki Vitara-ja, csak a japán autó a jó szerintük.
Érdeklődtek, utánajártak, így jött a Corolla ötlete, természetesen a megkérdezésem nélkül.
Én egy 2013-2014 körüli használt A6-os Audit szeretnék, 5 millió forint értékben.
Biztonságosabb, erősebb, jobb megjelenésű, nem veszít úgy az értékéből, mint egy új autó.
A fenntartás sem lehet érv, mert azért vásárolnék olcsóbban 1 millióval, hogy maradjon arra is.
Dolgozom is a szüleimnek, szóval nekem megy el több pénzem a tankolásra, nem nekik.
Hiába hozom fel a fenti érveket, hatástalan. Mit kellene tennem/mondanom?
Hálás lennék egy 20 éves Swift-ért is, nem erről van szó, biztosan remek autó a Corolla egy olyannak például, akit hidegen hagynak a kocsik és megbízható, egyszeeű autót akar, de én másra - konkrétan olcsóbbra! - vágyom.
Erre van az a bizonyos mondás, ajándék lónak...
Próbáld ki, amit kapsz, ha tényleg nem jön be, eladod egy év múlva, és veszel az árából olyat, amit te akarsz.
(Egyébként az "azért akarok olcsóbb autót, hogy adjátok oda zsebbe a maradékot és majd abból tartom fent" nem jó érv. Ha olcsóbb kocsit akarsz, ne tartsd a markod a különbözetért, mert nem az jön be belőle, hogy mennyire önzetlen vagy.)
Én sem tennék egy most érettségizett gyerek popsija alá egy audit amivel száguldozhat, menőzhet.
Ha egy új autót nem becsülsz meg, amig ingyen kapnál ne is kapj semmit sem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!