Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem értik meg a szüleim,...

Miért nem értik meg a szüleim, hogy fel tudom mérni, mit is akarok?!

Figyelt kérdés

Idén érettségiztem, a nagypapám már 2 éve megígérte, hogy a ballagásomra kapok tőle egy szabadon választott autót, 6 millió forint értékig.

A papám tavaly, Karácsony másnapján, a "semmiből" elhunyt, 73 évesen.

Azt gondoltam (ez érdekelt legkevésbé), hogy ezzel az ajánlatának is annyi, de szerencsére a szüleim teljesítik az ígéretét.

Egy Toyota Corolla-t akarnak venni, szalonból.

Apukámnak 12 éve Lexus-a van, anyukámnak egy Suzuki Vitara-ja, csak a japán autó a jó szerintük.

Érdeklődtek, utánajártak, így jött a Corolla ötlete, természetesen a megkérdezésem nélkül.

Én egy 2013-2014 körüli használt A6-os Audit szeretnék, 5 millió forint értékben.

Biztonságosabb, erősebb, jobb megjelenésű, nem veszít úgy az értékéből, mint egy új autó.

A fenntartás sem lehet érv, mert azért vásárolnék olcsóbban 1 millióval, hogy maradjon arra is.

Dolgozom is a szüleimnek, szóval nekem megy el több pénzem a tankolásra, nem nekik.

Hiába hozom fel a fenti érveket, hatástalan. Mit kellene tennem/mondanom?

Hálás lennék egy 20 éves Swift-ért is, nem erről van szó, biztosan remek autó a Corolla egy olyannak például, akit hidegen hagynak a kocsik és megbízható, egyszeeű autót akar, de én másra - konkrétan olcsóbbra! - vágyom.

2020. jún. 23. 17:54
1 2 3 4 5
 31/49 A kérdező kommentje:
Nem találtam egyelőre, de jelen pillanatban 10 db. szalonból vihető, legyártott újautót listáz a hivatalos Audi weboldal (A6, Q7, Q8-at néztem), mind a 10 TDI.
2020. jún. 23. 22:53
 32/49 anonim ***** válasza:
96%

Az eladott új autók kb 35 százaléka dízel. Mármint az összes autót nézve, nem csak az audiról beszélek. Németországban már több városból kitiltották a dízeleket, az áruk pedig meredeken csökken, mert ez a tendencia folytatódni fog.

De nem baj, a németországból behozott, 500 ezer kmert ment autók egy gyors visszatekerés után jók lesznek az ilyen csíráknak, mint te.

2020. jún. 24. 04:45
 33/49 anonim ***** válasza:
100%
Ne az itt jelenlêvöket győzköd hogy jó a dízeles Audi hanem szűleid,csak óvatosan nehogy végül semmit se kapj.
2020. jún. 24. 06:16
 34/49 Camorri ***** válasza:
44%

Magyar emberek többsége úgyis a Toyotára adja a voksát pláne ha új. Ez ilyen neveltetés kérdése mert ugye mindenhonnan azt hallják, hogy az Audi, Mercedes illetve BMW az csak a pénzt viszi meg drága autó meg ugye azzal az emberek mindig gyorshajtanak és azzal gázolnak el mindenkit. A toyota ezekkel szemben meg a kisangyal.

Viszont (nem érdekelve hogy mennyire szavaznak le) le szeretném törni a szarvát ennek az állításomnak.

Kezdjük ott hogy csak ezek okoznak halálos balesetet. Ez egyszerűen nem igaz. A sofőr okoz általában. Sőt az igazi autóimádók (mint pl én) sokkal jobban odafigyelnek az autó állapotára így sokkal kisebb az esélye hogy műszaki hiba miatt (pl elkopott alkatrészek) történen meg. Szóval elmondhatjuk hogy ha a kérdező nem egy gyök2 IQ szinten áll fel tudja fogni hogy a táblák nem azért vannak hogy idegesítsenek meg azt hogy ha úszik az eső miatt az autó nem kell 90el hasítani.

Volt egy olyan példa is az egyik kommentelő által, hogy az audi jobban törne mint a toyota. Azon sírtam... nem azt akarom mondani hogy a toyota jobban törik. De mind2 autón mérnökök ezrei dolgoztak hogy minél jobb töréstesztek lehessenek. Tehát ebből a szempontból ugyan olyanok, mert a törés mértéke ismét a sofőrtől függ.

Fenntarthatóság: én azt ajánlom a kérdezőnek, hogy amíg nincs rá szükséged a mindennapokban addig várj vele. Én is addig busszal jártam és gyűjtögettem amíg úgy igazán nem lett szükségem autóra. Igaz nekem nem is volt ilyen sok félretett pénzem de így is sikerült első autónak egy 2004es 3as BMWét összeszedni. És sosem bántam meg.

Szervízköltségek: egy használt autóra többet kell fordítani mint egy újra. Igaz. Egy ideig. De az újban is tönkremehet bármi és a garancia is csak pár évig tart ami pár év alatt a használtautó is simán elrejtheti a hibáit. Pl az én bömbim 2 éven keresztül hibátlan volt. Aztán jött ki rajta az első probléma. De szerencsére akkor már tudtam egy 3 éves használtra cserélni, aminek lekopogom semmi baja.

Egy fontos tipp kérdés a kérdezőhöz: miért A6? Az akkora hogy főleg családi autónak használandó. Miért nem egy kisebb sportosabb, teszem azt egy A3 vagy A4 esetleg egy TT? (Én a 3as bömbimet egy coupé 2esre cseréltem pl)

Amit ajánlok végül: beszéld meg a szüleiddel, hogy most még nem feltétlenül van szükséged autóra. Emiatt inkább maradjon meg a pénz, és amikor szükséged is lesz rá, akkor majd újra felhozzátok a témát.

Ha viszont szükséged van rá, akkor tényleg csak annyit tudok ajánlani mint a többiek: első autónak nem feltétlenül az álomautó kell. Fogadd el és pár éven belül lecseréled amint van egy kis tapasztalatod vele. Sajnos a konok szülőket nem lehet meggyőzni :/

2020. jún. 24. 07:44
 35/49 Camorri ***** válasza:
21%

Még egy személyes dolog eszembe jutott érvként:

Érdekes az, hogy én a BMWémben egyetlen egyszer hajtottam gyorsan kb 12km/h-val ami egyébként egy előzés miatt szükséges is volt, de egyik rokonomat meg egy toyotával 2x olyan gyorsan kapták el mint a max megengedett. Ez is bizonyítja hogy a sofőrön múlik a dolog.

Plussz utána néztem és ha annyira az új autó a jobb mint egy használt akkor Toyota Corolla egyáltalán nem kerül kevesebbe mint egy A1es Audi. (Német oldalakon néztem. Magyarban lehet az adók miatt máshogy jön ki). De ha tényleg csak az a fontos hogy új legyen és ezáltal megbízható, akkor az Audi is kínál kb ilyen árban.

2020. jún. 24. 08:07
 36/49 anonim ***** válasza:
73%
Kár volt ezért koptatni a billentyűzetet utolsó. A kérdés az, hogy egy új autó vagy egy 7-8 éves széthajtott, kitudja miken átment autó a jobb választás. Ez független a márkától. Annyi szerepe van a kérdésben a márkának, hogy a kérdezőnek egyedül ez számít. Ami nem vall túlságosan sok észre.
2020. jún. 24. 08:53
 37/49 Camorri ***** válasza:
67%

Ez igaz hogy független a márkától. Az autó az autó. De nem véletlenül vannak márkák. Pont azért vannak mert mind más. Még márkán belül is. Amúgy csak lenne egy fajta: autó.

És egyáltalán nem derül ki az hogy a használt autó szét van-e hajtva. Az is csak a márkából van levezetve mert ugye az Audit szívesen meghajtha az ember. Főleg ha abban egy 3000 köbcentis motor van. De pl itt németben minden autót széthajtanak. És igen... egy 3literes később fogja megérezni a hajtást mint egy 1.8as

Viszont azért remélem a kérdező nem gyök2 és erre magától is rájön, hogy a használt az alapból magasabb kockázat mint az új. De ez nem jelenti azt hogy feltétlenül az újjal jár jobban. (Ne menjünk bele a gyerekes új vs használt háborúba mert mindkettőnek megvan az előnye és hátránya is)

2020. jún. 24. 09:00
 38/49 Camorri ***** válasza:
100%

Bocsi nem akarok spamelni de eszembe jutott még egy jó ötlet a kérdezőnek:

Mérlegeld mikor fogsz megint autót cserélni.

Ha 4-5 éven belül akkor a használt is megteszi.

Ha később akkor már talán megéri az újat venni az áresés miatt.

Ha pedig soha nem akarod lecserélni, akkor meg rakd el a pénzt és inkább érj még gondolkozásban.

2020. jún. 24. 09:04
 39/49 anonim ***** válasza:
85%

"Takarékos, 8-9 literből eljár de erős"

Takarékos? Akkor az Ignisem, aminek Budapesten 4.2 a fogyasztása, micsoda? Olajfúrótorony, ami termeli az üzemanyagot?

Erős? Minek neked egy ilyen erős autó, amikor még vezetni sem tudsz?

2020. jún. 24. 09:22
 40/49 anonim ***** válasza:
78%

"És egyáltalán nem derül ki az hogy a használt autó szét van-e hajtva."

Ezzel duplán rátapintottál a lényegre. Az 5M ennek az évjáratnak nagyon az aljához van közel, magyarul több lesz benne a km, vagy hibák tömkelege, esetleg szarrátört, helyrepofozott. A másik pedig, hogy nem tudhatja, hány km van egy használt autóban. Annyira tekerik vissza, amennyire nem szégyellik.

Én a szülők helyében lekötném ezt a pénzt 5 évre, hogy ne tudj hozzányúlni.

2020. jún. 24. 09:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!