Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim miért nem értik...

A szüleim miért nem értik meg, hogy ha nem vagyok éhes akkor nem eszem?

Figyelt kérdés

Minden nap van ebéd, és hiába mondom, hogy köszönöm nem kérek, tegnap már ettem, vagy nem hiszik el, vagy elengedik a fülük mellett..

Nagyon ritkán van olyan, hogy megérik, de akkor is azt mondják ,hogy jó akkor elég csak a palacsintából enni. Ilyenkor csak nézek rájuk, hogy Deeee. Nem értitek? Nem vagyok éhes. Az nem azt jelenti, hogy csak palacsintát kérek.. Hanem SEMMIT! Majd eszem, ha éhes lettem.

Szüleim amúgy egy nap képesek két tányérral is enni. Én ezt akárhogy erőltetem nem tudom tartani.

2020. ápr. 19. 12:10
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
81%
Gondolom szeretnének veled közösen leülni ebédelni. Minden másnap eszel? Mert az írod indoknak, hogy tegnap már ettél.
2020. ápr. 19. 12:12
 2/27 A kérdező kommentje:

Dehát közösen ebédelünk. Én ott vagyok csak nem eszem, mert nem vagyok éhes. A tegnap már ettem csak egy indok.

Amúgy nem értem. Miért kellenek indokok arra, hogy nem vagyok éhes? Én döntöm el, hogy eszem-e vagy sem. Egy ember természetét egy másik ember nem befolyásolhatja.

2020. ápr. 19. 12:14
 3/27 Metionin ***** válasza:
91%
Az oké hogy nem szabad erőltetni, ha valaki nem éhes, akkor majd eszik ha az lesz. De WTF ez a "tegnap már ettem"? Te nem vagy minden nap éhes? Az a napi 2 tányér kaja tök normális már ha nem 50 cm átmérőjű az a tányér. Annyit minimum eszek én is pedig kicsi vagyok és sovány. Mennyi az a kaja amennyit te szeretnél enni?
2020. ápr. 19. 12:16
 4/27 anonim ***** válasza:
87%

...mi van?

"Minden nap van ebéd, és hiába mondom, hogy köszönöm nem kérek, tegnap már ettem" - itt azt hittem, elsütöttél egy poént.

"Szüleim amúgy egy nap képesek két tányérral is enni" - itt elbizonytalanodtam. Te akkor nem viccelsz?

Ezt most úgy kell érteni, hogy te eszel ezt-azt (szendvicset, péksüteményt, nem tudom mit), csak főtt ételt nem, mert azt nem szereted? Vagy halál komolyan azt állítod, hogy nem akarsz mindennap enni (egyáltalán, semmit) és neked egy nap összesen két tányérnyi bármilyen étel elfogyaszthatatlanul soknak tűnik?

Én is utálom a tukmálást, de ha egyáltalán nem eszel főtt ételt, akkor rettenetesen finnyás vagy, ha pedig általában egy tányérnyi ételt eszel egész nap, vagy semmit, akkor tényszerűen beteg.

2020. ápr. 19. 12:21
 5/27 anonim ***** válasza:
8%

Azért, mert nem veszük tudosmásul, pontosabban szólva eltapossák a saját akaratodat. Ne hagyd! Mondd meg nekik, hogy zabáljanak csak nyugodtan, de neked hagyjanak békét. Ha pedig erőltetik a kaját, vágd a falhoz az egész tányért, kajástól. Az régen is bevált, ma is működik.

Valamire észre jell térniük. És nem kötelező enni. Az a te gyomord, a te életed és a te éhségérzeted. Mondd meg, lázad és vágd a falhoz a kaját! Komolyan mondom.

2020. ápr. 19. 12:25
 6/27 A kérdező kommentje:
Mivan? dehogy. ha nem vagyok éhes, akkor semmit nem eszek. ez a lényeg. Egy nap éhes vagoyk, akkor ebédre eszem egy tányér levest és egy másik tányéron egy szelet rántotthúst és félt ányér rizst. akkor a nap hátralevő részére úgy eltelít, hogy nem tudom többet enni. másnapra is marad bővel, tehát másnapi ebédnél sem tudom enni. Aztán másnap estére megéhezem, akkor eszem egy szendvicset. Ezt nm elhet pontosan időbe osztani, hogy na már most pedig evés van. Nem. akkor szabad enni amikor éhes vagyok. különben vagy kihányom vagy le sem bírom nyelni.
2020. ápr. 19. 12:25
 7/27 A kérdező kommentje:
egyáltalán ne mvagyok finnyás. Hogy szűrted le az írásomból ,hogy pont főttételt nem eszem?? És mindent IS eszem. Csak azal van gond, hogy a szüleim nem értik meg, hogy nem eszem amikor nem vagyok éhes.
2020. ápr. 19. 12:27
 8/27 anonim ***** válasza:
88%

Beteg vagy. Ennyit enni nem normális.

A tegnapi ebéd már sehol nincs a gyomrodban, az nem tud eltelíteni...

Keress fel egy orvost, mert ez nem egészséges.

Magától kezdődött ez a "nem birok enni" korszak, vagy szépen rászoktattad a szervezeted? (Tényleg érdekel, mert anorexia is lehet)

Van bűntudatod evés után? Jobban érzed magad attól, ha nem ettél egy nap semmit?

2020. ápr. 19. 12:31
 9/27 anonim ***** válasza:
38%

Hát nem tudom.....Nálunk az ebéd mindig közös volt gyerekkoromban és most is arra törekszem a gyerekekkel, hogy legalább egy étkezés közös legyen. Hétvégén ez az ebéd, egyéb napokon a vacsora.

Beszerzem a hozzávalókat, rohadok délelőtt a konyhában, legalább arra legyes képes a kölyök, hogy ki tudja számolni magában, kb. éhes lesz délre. Nem kötelező zabálni, de legyünk egy kicsit együtt a kajánál és legalább ennyi empátia legyen már benne. Utána mehet elmosogatni.

2020. ápr. 19. 12:33
 10/27 anonim ***** válasza:
96%

Persze, én is van hogy 1-2 órával hamarabb vagy később ebédelek mint más családtag, mert akkor leszek éhes. Szerintem is akkor kell enni mikor kívánja az ember, nem pedig magába erőltetni akkor, mikor semmi szüksége rá.

De szoktam az ebéden kívül reggelizni, vacsorázni, plusz általában még egy-két alkalommal lecsúszik pár falat valami. Minden áldott nap. Amennyit te eszel (féladag ebéd, legközelebb pedig már csak másnap vacsorára egy szendvics), az beteges. Nem "jajhogyleszígygömbölyűfarod" szinten, hanem felborul a hormonháztartásod, sorvadásnak indul a szervezeted és rohadtul kórházba fogsz kerülni szinten.

2020. ápr. 19. 12:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!