A szüleim miért nem értik meg, hogy ha nem vagyok éhes akkor nem eszem?
Minden nap van ebéd, és hiába mondom, hogy köszönöm nem kérek, tegnap már ettem, vagy nem hiszik el, vagy elengedik a fülük mellett..
Nagyon ritkán van olyan, hogy megérik, de akkor is azt mondják ,hogy jó akkor elég csak a palacsintából enni. Ilyenkor csak nézek rájuk, hogy Deeee. Nem értitek? Nem vagyok éhes. Az nem azt jelenti, hogy csak palacsintát kérek.. Hanem SEMMIT! Majd eszem, ha éhes lettem.
Szüleim amúgy egy nap képesek két tányérral is enni. Én ezt akárhogy erőltetem nem tudom tartani.
Ha tényleg igaz amit írsz, akkor érdemes lenne kivizsgáltatnod magadat és rászoknod a napi háromszori étkezésre.
Az elején nagyon soknak fogod érezni, de szép fokozatosan ki fog tágulni a gyomrod.
már miért ne lenne fogalmam róla? hányszor írjam még le? Mondtam ,hogy kevesebbet eszem mint az átlag emberek. És gondolom azt sem vettem észre, hogy ez a szülő-gyermek kapcsolat topik. És nem étkezési tanácsadás :D
A szüleimről szól a kérdés nem rólam.
Hű erről a kérdésről eszembe jutott, hogy már majdnem négy órája nem ettem semmit, úgyhogy keresek is valami kaját mert 3 óránként ennem kell.
Na de komolyan, a szüleid azért nem értik meg, hogy nem vagy éhes, mert ez nem egészséges. Tudod hogyan tudnád meggyőzni a szüleidet? Elmész orvoshoz, az orvos megvizsgál, megmondja, hogy minden rendben veled és a szülőknek nem kell aggódni. De halálkomolyan, így tudnád legegyszerűbben bebizonyítani az igazad. Már persze ha igazad van.
Ha meg kiderül hogy mégsincs rendben az emesztesed, akkor rendbe lehet rakni.
Vőlegényem húgára emlékeztetsz (igaz, ő 20 éves).
Fel kel a lány olyan 12, 13 óra fele (a távoktatás nem indok neki, hogy 8, 9 óra fele kimásszon az ágyából). A reggelit általában kihagyja, az ebéddel kezdi a napot (mondjuk, hogy nem nehéz, ha a fél napot átalussza). Megeszik egy közepes adagot (ha valami édesség, akkor inkább nagy adagot). Aztán pár óra múlva még eszik egy jó nagy adag sütit, jégkrémet, csokit, vagy csipset, ami éppen van otthon. A gyümölcs, zöldség, víg ivás nála ismeretlen fogalmat. Colán és szörpön él. Mondjuk kezd is rajta látszani az életmódja.
Ez a felállás nem ismerős, Kérdező? Én abban hiszek, ha egésznap nem csinálsz semmit, csak tespedsz otthon (mint a párom húga), akkor még szép, hogy nem vagy éhes. Nem normális dolog arra hivatkozni, hogy a mai ebéd neked azért nem csúszik, mert tegnap már ebédeltél. Ne stresszeld magad és főleg ne a szüleidet ezzel a különcséggel.
Becsüld meg, hogy van otthon az asztalon étel és viselkedj úgy, mint egy normális gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!