A szüleim ezt miért nem értik meg?
Itthon ülők már egy jó ideje mert nincs munkám és járok egyetemre meg okj képzésre is és rengetek a tanulás. Teljesen lemaradtam a tanulás és a karrier építésen főként depresszió miatt meg egyéb dolgok miatt. Idén lesze 29 éves és csak alkalmi munkában dolgoztam régebben és érettségim van csak.
Körübelül 1 évvel ezelőtt iratkoztam be egyetemre és mellette csinálok és ilyen OKJ jellegű képzést. Az egyetem az 6 féléves és már csak 4 félévem van hátra az OKJ képzésen meg jövőre végzek.
Mivel egyszerre a kettő elviszi a egész napomat és hetemet nem tudok vállalni semmilyen alkalmi munkát sem, és a szüleim ezt nem nézik jó szemmel. Hogyan értessem meg velük hogy nem hagyhatom ott az iskolát mert különben sohasem lesz később jó állásom. Persze igen nagyon lemaradtam mert sokan 24 éves korukra már végeznek és utána már dolgoznak.
Kifogás. Eddig el tudtál volna végezni bármilyen szakmát. Már kettőt is.
Marad a gyár vagy takarító vagy egyszerű irodai munka.
Emberek, ne már! Nem az volt a kérdés, hogy mit gondoltok arról, ahogyan az életét éli, hanem az, hogy hogyan értesse meg magát a szüleivel!
Kérdező, írj össze nekik egy napirendet, hogy hogy telik el egy napod, hogy vannak az óráid, mennyi időt töltesz el tanulással stb. Én még csak 20 vagyok és egyetemista távoktatásban, de nálunk is van ebből vita, pedig én hétvégenként dolgozom. Miután megmutattam nekik óráról órára, hogy néz ki egy napom, valamelyest visszafogták magukat. Sok sikert!
Milyen egyetem? Büfé-ruhatáros szak? Ilyen írásképpel? Vicc.
Az "ilyen OKJ jellegű képzés" micsoda konkrétan? Műszempillás?
Egyet kéne elvégezni, de valami értelmeset, amivel el tudsz helyezkedni és megélsz belőle. Nem csoda, ha a szüleid nem akarnak eltartani, amíg valami alibi sulival lopod a napot.
Igen ez az tartasd el inkább magad anyádékkal, mert derogál a gyári munka, máshoz meg lusta vagy.
Megértem szegény szüleidet hogy elegük van a lustaságodból és 1000%ig egyet is értek velük. Rakjanak ki és hidd el egyből tetszene a gyár is.
Ne őket szivasd mert neked nincsenek meg a megfelelő képességeid.
Én már rég ultimátumot adtam volna neked, vagy részmunkaidős meló vagy hello nagybetűs felnőtt élet önállóan a papabank és mamahotel nélkül ahogy a normális, korodbeli felnőtt emberek teszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!