Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek arról, ha...

Mi a véleményetek arról, ha egy szülő bérleti díjat kér a gyerekétől?

Figyelt kérdés
Szóval van a szülőnek egy kiadó, szép 2 szobás lakása Budapesten, ami eddig 120 ezerért + rezsi ki volt adva. Aztán felajánlja a szülő a gyerekének, hogy kiveheti a lakását, és mivel a gyereke, ezért féláron, havi 60 ezerért + rezsi. A szülők ezzel a lakáskiadással is csak átlagos anyagi helyzetűek, ha ez a bevétel teljesen kiesne, átlagon aluli lenne az anyagi helyzetük. Mi a véleményetek erről a helyzetről? Ez mennyire fair? A gyerek helyzetében mit gondolnátok? Belemennétek?

2021. ápr. 25. 10:27
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
76%

30!

Konkrétan innen. Tudod örökség akkor van, noha valaki meghal.

"Méghogy a gyerek fizessen azért, hogy a saját örökségében lakjon"

2021. ápr. 25. 15:08
 32/39 anonim ***** válasza:
63%
#31 te direkt félreértelmezed ezt a részt, hogy kötekedhess😀Nekem mint szülőnek lenne magammal szemben szánalomérzetem, ha azért kérnék a gyerekemtől pénzt, amit én is csak örököltem, és amit ő is egyszer örökölni fog. Érted? Itt senki nem állította, hogy várná a szülő halálát, ezt már csak te képzeled bele.
2021. ápr. 25. 15:16
 33/39 anonim ***** válasza:
59%

32!

Egészen pontosan hol van az leírva, hogy a kérdéses ingatlant örökölték a szülők? De továbbra is, örökölni valaki halála után lehet. A kérdésben lévő szülőknek ez a bérleti díj a jövedelemük jelentős része. Persze nyilván a szént gyermeknek kellene adni az egészet, nem bérbe adni, a szülő meg éljen kenyéren és vizen, meet az a normális manapság.

Nem, nem képzeltem semmit sehová, értelmeztem a leirt mondatot.

2021. ápr. 25. 15:24
 34/39 anonim ***** válasza:
32%

Egészen pontosan hol van az leírva, hogy a kérdéses ingatlant örökölték a szülők

Szerinted miből vettek, ha rá vannak szorulva a bérleti díjra?

2021. ápr. 25. 15:35
 35/39 anonim ***** válasza:
21%
24es te laktál otthon felnőttként? ha igen akkor te miért nyerészkedtél a szüleidnek? nem szégyenled magad? Milyen családtag vagy te hogy kihasználtad a szüleidet?
2021. ápr. 25. 16:13
 36/39 anonim ***** válasza:
80%

34!

Huh..... Nálatok állandó az anyagi helyzet? Mindig uyganannyit kerestek? 50 éven át? Tudod van olyan, hogy jól megy a szekér és akkor befektet az ember. Aztán van olyan, hogy munkanélküli lesz, akkor már nem lesz olyan jó anyagi helyzetben. Lehet, hogy a jövedelmük nagy része anno fekete munkából származott és most nyugdíjasként sokkal alacsonyabb a jövedelmük.

2021. ápr. 25. 18:25
 37/39 anonim ***** válasza:
26%
36, aki egy kiadott lakás mellett sem tudott összehozni annyi megtakarítást, hogy szüksége legyen a gyereke pénzére, az soha nem rakott össze egy plusz lakásra valót sem.
2021. ápr. 25. 18:56
 38/39 anonim ***** válasza:
79%

37!

Vagy de. Amúgy az leesett, hogy van pénze? Azért van mert kiadja a lakást. Nem kell a gyereke pénze. A lakaskiadas bevétele kell neki.

2021. ápr. 25. 20:25
 39/39 anonim ***** válasza:
30%
37es, arra nem válaszoltál hogy te élősködtél-e valaha felnőttként a szüleid nyakán? Hiszen dolgozó emberként röhejes ha nem tudtál albérletbe menni
2021. ápr. 26. 16:36
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!