Mi a véleményetek arról, ha egy szülő bérleti díjat kér a gyerekétől?
Az én véleményem szerint simán lehet. Szerintem így tanulja meg a leghamarabb hogy milyen is ha háztartást vezet. Nem tudom milyen idős is a gyerek. És még mindig jobb mint egy idegen helyen a dupláját megfizetni.
De mint mondtam ez az én véleményem🙃
Gyerekként, rászoruló szülőktől biztos nem fogadnám el ezt az áldozatot.
Nem kell nekem 2 szobás lakásban lakni, bár kétségtelen, hogy jó lenne, de nem a rászoruló szüleim áldozata árán.
Ha a lakás jó, fizesd ki a 120ezret, így is jobban fogsz járni mint egy idegennel, vagy bérelj csak egy szobát valahol!
A gyerekem nem valami idegen.
Az én anyagi helyzetemért én vagyok a felelős, a megélhetésem rám tartozik, az anyagi gondjaimat nekem kell megoldanom. Nem tolnám át a felelősséget a gyerekem nyakára.
Ez azért nagyban függ a gyerek helyzetétől is. Mert ha én egyetemista vagyok, és találok lakótársakkal albérletet, akkor a szülők valószínűleg azt is fizetnék, bár valószínűleg nem kerülne 60+rezsibe.
De ha már van egy diplomám (vagy egy szakmám, mindegy), és teljes állásban dolgozom, akkor szerintem nem fogadnám el. Nekem nem érné meg, hogy onnantól kezdve bármibe beleszólhatnának. De simán el tudok képzelni olyan helyzetet, ahol kihasználnám, ki kellene használnom ilyen lehetőséget.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!