Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek arról, ha...

Mi a véleményetek arról, ha egy szülő bérleti díjat kér a gyerekétől?

Figyelt kérdés
Szóval van a szülőnek egy kiadó, szép 2 szobás lakása Budapesten, ami eddig 120 ezerért + rezsi ki volt adva. Aztán felajánlja a szülő a gyerekének, hogy kiveheti a lakását, és mivel a gyereke, ezért féláron, havi 60 ezerért + rezsi. A szülők ezzel a lakáskiadással is csak átlagos anyagi helyzetűek, ha ez a bevétel teljesen kiesne, átlagon aluli lenne az anyagi helyzetük. Mi a véleményetek erről a helyzetről? Ez mennyire fair? A gyerek helyzetében mit gondolnátok? Belemennétek?

2021. ápr. 25. 10:27
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
81%

Az én véleményem szerint simán lehet. Szerintem így tanulja meg a leghamarabb hogy milyen is ha háztartást vezet. Nem tudom milyen idős is a gyerek. És még mindig jobb mint egy idegen helyen a dupláját megfizetni.

De mint mondtam ez az én véleményem🙃

2021. ápr. 25. 10:36
 2/39 anonim ***** válasza:
67%
Alapból is csak úgy mennék bele, hogy teljes árat fizetek. Akkor nem tudnak semmit a fejemhez vágni később esetleg. Így meg, hogy rá is vannak szorulva a pénzre, főleg nem húznám le őket.
2021. ápr. 25. 10:40
 3/39 anonim ***** válasza:
93%
Hát ez sokmindentől függ. Személy szerint nem akarnék a gyerekemtől pénzt kérni, de ha a szüleim nincsenek jó anyagi helyzetben, nem akarnék ott ingyen lakni. Tehát végülis ez a félár egy korrekt megoldásnak tűnik.
2021. ápr. 25. 10:41
 4/39 anonim ***** válasza:
90%
Mivel a szülőknek szükségük van erre a pénzre így szerintem érthető.
2021. ápr. 25. 10:41
 5/39 anonim ***** válasza:
79%
Én örülnék neki hogy ennyiért ott lakhatok. Nem kötelesek a szülők adni egy lakást a gyereküknek, pláne úgy, hogy az előtte egy fix bevételi forrás volt nekik. Így is havi 60 000 ft-tól elesnek
2021. ápr. 25. 10:43
 6/39 anonim ***** válasza:
68%
Rendes a szülőktől, de ha én lennék a gyerek, nem fogadnám el.
2021. ápr. 25. 10:48
 7/39 anonim ***** válasza:
75%

Gyerekként, rászoruló szülőktől biztos nem fogadnám el ezt az áldozatot.

Nem kell nekem 2 szobás lakásban lakni, bár kétségtelen, hogy jó lenne, de nem a rászoruló szüleim áldozata árán.

Ha a lakás jó, fizesd ki a 120ezret, így is jobban fogsz járni mint egy idegennel, vagy bérelj csak egy szobát valahol!

2021. ápr. 25. 10:52
 8/39 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem ez teljesen korrekt. A teljes árat szülőként, a teljes ingyenességet meg gyerekként nem is fogadnám el. A lakás nagy érték, a fizető bérlő kiesése pedig anyagi veszteség.
2021. ápr. 25. 10:59
 9/39 anonim ***** válasza:
33%

A gyerekem nem valami idegen.

Az én anyagi helyzetemért én vagyok a felelős, a megélhetésem rám tartozik, az anyagi gondjaimat nekem kell megoldanom. Nem tolnám át a felelősséget a gyerekem nyakára.

2021. ápr. 25. 11:04
 10/39 anonim ***** válasza:
70%

Ez azért nagyban függ a gyerek helyzetétől is. Mert ha én egyetemista vagyok, és találok lakótársakkal albérletet, akkor a szülők valószínűleg azt is fizetnék, bár valószínűleg nem kerülne 60+rezsibe.

De ha már van egy diplomám (vagy egy szakmám, mindegy), és teljes állásban dolgozom, akkor szerintem nem fogadnám el. Nekem nem érné meg, hogy onnantól kezdve bármibe beleszólhatnának. De simán el tudok képzelni olyan helyzetet, ahol kihasználnám, ki kellene használnom ilyen lehetőséget.

2021. ápr. 25. 11:07
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!