Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek arról, ha...

Mi a véleményetek arról, ha egy szülő bérleti díjat kér a gyerekétől?

Figyelt kérdés
Szóval van a szülőnek egy kiadó, szép 2 szobás lakása Budapesten, ami eddig 120 ezerért + rezsi ki volt adva. Aztán felajánlja a szülő a gyerekének, hogy kiveheti a lakását, és mivel a gyereke, ezért féláron, havi 60 ezerért + rezsi. A szülők ezzel a lakáskiadással is csak átlagos anyagi helyzetűek, ha ez a bevétel teljesen kiesne, átlagon aluli lenne az anyagi helyzetük. Mi a véleményetek erről a helyzetről? Ez mennyire fair? A gyerek helyzetében mit gondolnátok? Belemennétek?

2021. ápr. 25. 10:27
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
78%

"Nem tolnám át a felelősséget a gyerekem nyakára."

Te miről beszélsz?

Ki tol át és milyen felelősséget a gyereke nyakára?

2021. ápr. 25. 11:08
 12/39 anonim ***** válasza:
93%

Ki kell adni a másik szobát albérletbe.

Kecske is jól lakik, káposzta is megmarad.

2021. ápr. 25. 11:08
 13/39 anonim ***** válasza:
13%
Szerintem az egész szituáció érthetetlen, ha van egy gyereketek miért nem lakik veletek, ahol gyűjthet majd a saját valamijére? Ha nekem lenne egy gyerekem, és mondjuk vidéki lennék, akkor gyűjtene velem a gyerek a saját életére, amilyen céljai vannak, amiben lakunk azt örökölné úgyis, ha több gyerekem lenne, akkor felosztva örökölnék vagy az elesettebb örökölné, vagy a fiú, lánynak könnyebb a saját élet, csak be kell házasodnia, fiúnak nehezebb. Ha pedig lenne Pesten is egy lakásom, akkor ha az ki van adva, akkor abból a pénz egy részéből segíteném a gyerekem, például úgy, hogy ha Pesten akar élni akkor vegyen ki egy lakást 120-ért, és én 60-nal besegítek, ő meg másik 60, vagy valami hasonló. Ha vannak bérlőitek Pesten, akkor az neked is jó, viszont a gyerekednek is, mert tudod abból támogatni, és a bérlőid életét se teszed tönkre. Én azt mondanám, ha nem akar fizetni semmiért, akkor lakjon velem, ha pedig külön akar, akkor besegítek valamennyivel, de a másik felét ő állja.
2021. ápr. 25. 11:21
 14/39 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem ez így pont jó, pláne ha a szülő tudja hogy gyerek nem tud bánni a pénzel...honnan tudod

Te hogy az a havi 60 nem neked lesz férre téve? Én úgy tennék. El kérnem a 60 at félre tenném a gyereknek, de előbb tanulja meg kezelni a pénzt. Én nem hogy bele mennék de még örülnek is ,külön lakhatás, kevesebb bér..hulye lennék nemet mondani!

2021. ápr. 25. 11:23
 15/39 anonim ***** válasza:
22%
Az én rokonságomban ilyen soha senki fejében nem fordult meg, pedig mindegyik rokonnak van kiadható lakása. A gyereküktől sosem kértek érte pénzt. Méghogy a gyerek fizessen azért, hogy a saját örökségében lakjon🤣Eszem megáll, a szülő dolga az lenne, hogy segítse elindítani a gyereket az életben, nem az, hogy lehúzza. Ha én lennék a szülő, és ez egy olyan bevételi forrás lenne, amitől nem eshetnék el, akkor inkább elgondolkoznék azon, hogy munkát váltsak. De akkor inkább nem adnám ki a gyereknek, minthogy pofátlanul pénzt kérjek tőle.
2021. ápr. 25. 11:49
 16/39 anonim ***** válasza:
84%

Egyesek nem fogják fel a kérdést:

A szülök vagy a gyereknek kiadják fele árért, vagy idegennek dupla annyiért. Nem azért kérnek a gyerektöl pénzt, mert csak, hanem hogy segítsenek neki. A szülök így is vesztenek anyagilag, nem a gyereken nyerészkednek.

Az meg, hogy miért nem a szülökkel lakik, a legtöbb esetben nem egy településen élnek!

2021. ápr. 25. 12:02
 17/39 anonim ***** válasza:
86%

"A gyerekem nem valami idegen.

Az én anyagi helyzetemért én vagyok a felelős, a megélhetésem rám tartozik, az anyagi gondjaimat nekem kell megoldanom. Nem tolnám át a felelősséget a gyerekem nyakára."

Nos, ezért van a szülőnek egy lakása, amit havi 120ert kiad, te nagyon értelmes....

2021. ápr. 25. 12:06
 18/39 anonim ***** válasza:
45%

"Méghogy a gyerek fizessen azért, hogy a saját örökségében lakjon"

Ha megtudnám, hogy a gyerekem így gondolkozik, időben megoldanám, hogy SEMMIT ne örököljön.

2021. ápr. 25. 12:07
 19/39 anonim ***** válasza:
70%

Nagyon nem mindegy, hogy a gyerek milyen anyagi kondícióban van!

így lehet, hogy a szülő erején felül akar anyagilag segíteni, mert csak.

De lehet, hogy a gyereknek tényleg jól jön az induláshoz a támogatás.

2021. ápr. 25. 12:13
 20/39 anonim ***** válasza:
14%

#16 szerintem bármennyi lakbért gáz elkérni. Ez most olyan, minthogy én jelenleg albiban élek, de haza akarnék költözni a szülőkhöz és elkérnének 60 ezret, “de olyan jófejek vagyunk, mert akár kétszer ennyit is elkérhetnénk!”

Jó persze ha rokkantak és munkaképtelenek a szülők, akkor én kérés nélkül is fizetném nekik a lakbért, más esetben nem.

2021. ápr. 25. 12:16
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!