Mi a véleményetek arról, ha egy szülő bérleti díjat kér a gyerekétől?
"Nem tolnám át a felelősséget a gyerekem nyakára."
Te miről beszélsz?
Ki tol át és milyen felelősséget a gyereke nyakára?
Ki kell adni a másik szobát albérletbe.
Kecske is jól lakik, káposzta is megmarad.
Szerintem ez így pont jó, pláne ha a szülő tudja hogy gyerek nem tud bánni a pénzel...honnan tudod
Te hogy az a havi 60 nem neked lesz férre téve? Én úgy tennék. El kérnem a 60 at félre tenném a gyereknek, de előbb tanulja meg kezelni a pénzt. Én nem hogy bele mennék de még örülnek is ,külön lakhatás, kevesebb bér..hulye lennék nemet mondani!
Egyesek nem fogják fel a kérdést:
A szülök vagy a gyereknek kiadják fele árért, vagy idegennek dupla annyiért. Nem azért kérnek a gyerektöl pénzt, mert csak, hanem hogy segítsenek neki. A szülök így is vesztenek anyagilag, nem a gyereken nyerészkednek.
Az meg, hogy miért nem a szülökkel lakik, a legtöbb esetben nem egy településen élnek!
"A gyerekem nem valami idegen.
Az én anyagi helyzetemért én vagyok a felelős, a megélhetésem rám tartozik, az anyagi gondjaimat nekem kell megoldanom. Nem tolnám át a felelősséget a gyerekem nyakára."
Nos, ezért van a szülőnek egy lakása, amit havi 120ert kiad, te nagyon értelmes....
"Méghogy a gyerek fizessen azért, hogy a saját örökségében lakjon"
Ha megtudnám, hogy a gyerekem így gondolkozik, időben megoldanám, hogy SEMMIT ne örököljön.
Nagyon nem mindegy, hogy a gyerek milyen anyagi kondícióban van!
így lehet, hogy a szülő erején felül akar anyagilag segíteni, mert csak.
De lehet, hogy a gyereknek tényleg jól jön az induláshoz a támogatás.
#16 szerintem bármennyi lakbért gáz elkérni. Ez most olyan, minthogy én jelenleg albiban élek, de haza akarnék költözni a szülőkhöz és elkérnének 60 ezret, “de olyan jófejek vagyunk, mert akár kétszer ennyit is elkérhetnénk!”
Jó persze ha rokkantak és munkaképtelenek a szülők, akkor én kérés nélkül is fizetném nekik a lakbért, más esetben nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!