Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek arról, ha...

Mi a véleményetek arról, ha egy szülő bérleti díjat kér a gyerekétől?

Figyelt kérdés
Szóval van a szülőnek egy kiadó, szép 2 szobás lakása Budapesten, ami eddig 120 ezerért + rezsi ki volt adva. Aztán felajánlja a szülő a gyerekének, hogy kiveheti a lakását, és mivel a gyereke, ezért féláron, havi 60 ezerért + rezsi. A szülők ezzel a lakáskiadással is csak átlagos anyagi helyzetűek, ha ez a bevétel teljesen kiesne, átlagon aluli lenne az anyagi helyzetük. Mi a véleményetek erről a helyzetről? Ez mennyire fair? A gyerek helyzetében mit gondolnátok? Belemennétek?

2021. ápr. 25. 10:27
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
34%
#18 neked inkább ne legyen gyereked, mert csak a saját hasznodat néznéd, nem azt, hogy neki tegyél jót.
2021. ápr. 25. 12:17
 22/39 anonim ***** válasza:
74%

20-as: "#16 szerintem bármennyi lakbért gáz elkérni. "

Akkor szerinted a szülő jobban tenné, ha kiadja a lakás idegennek 120-ért (mivel neki szüksége van a lakasból bejövő jövedelemre, ennek egy részérőöl mondana le a gyerek javára), a gyerek meg keressen magának máshol, jóval drágábban albérletet?

Ugyanis a válaszod alapján ez az egyedüli logikus megoldás!

2021. ápr. 25. 12:21
 23/39 anonim ***** válasza:
31%

Család függő. Szerencsére az én családom egy fillért nem fogad el tőlem. Ha szükségük van nekik pénzre, önszántamból tessék 100-500 ezer, vagy mint legutóbb 2 millió ingatlan vásárlás céljából.

Valaki a saját gyerekéből albérlőt csinál, nekem nagyon furcsa lenne. Mintha nem lennék családtag csak egy idegen.

2021. ápr. 25. 12:23
 24/39 anonim ***** válasza:
18%
#22 mondom, az én családomban soha nem volt szokás nyerészkedni a gyereken. Nem kérnék el én sem pénzt tőle. De az is igaz, hogy itt mindenkinek van normális munkája és keresete, nem az örökölt lakások kiadásából akarnak megélni, hanem karrierjük is van. Ha a kérdező szülei nem ilyenek, akkor jah, még mindig jobb fizetni nekik 60-at, mint kivenni másik albit.
2021. ápr. 25. 12:24
 25/39 anonim ***** válasza:
71%
Teljesen korrekt.
2021. ápr. 25. 12:25
 26/39 anonim ***** válasza:
77%
Olyan jó, hogy olyanok írnak, akiknek jómódú a családjuk. De a kérdésben nem ez szerepel, annak a családnak ez egy igen fontos bevételi forrás és erősen pénzszűkében lennének a hiányában. Nekem gyerekként ebben a helyzetben nem is lenne pofám ingyen lakni. Én ott meresztem a seggem, anyám meg éhezik. Ez a fél ár elég méltányos.
2021. ápr. 25. 12:32
 27/39 anonim ***** válasza:
73%

21!

Van gyerekem. Értelmes gyerek, nem a halálomra vár. Ha arra várna, rosszul jarna.

Egy szóval nem írtam sehol olyat, hogy ne akarnék neki jót tenni, vagy csak a saját hasznomat nézném. A kommentem konkrétan arra a kommentre volt válasz, ahol azt írták, nehogy már azért kérjen a szülő pénzt, hogy a gyerek a saját oroksegeben lakjon. Amíg élek, az az enyém. Örökség akkor lesz, ha meghalok. Ha nálad az a normális, hogy azt várod, elpatkoljon az anyag meg az apád, az a te szegénységi bizonyítványod

2021. ápr. 25. 12:37
 28/39 anonim ***** válasza:
34%
Átlagon aluli anyagi helyzetben biztos nem lenne kiadható lakásokm.
2021. ápr. 25. 13:12
 29/39 anonim ***** válasza:
73%

Teljesen korrekt. Unokatesóval lakom egy lakásban, ami az ő szüleié. Kedvezményes áron lakunk benne, én valamivel többet fizetek.

Ha én lennék a gyerek a felvázolt szituációban, örülnék, hogy olcsón lakhatok valahol, miközben sokan mások kénytelenek súlyos pénzeket kiadni albérletre. Aki pofátlannak tartja, hogy a szülők ezért pénzt kérnek, azok nem a való világban élnek, hanem valami buborékban, ahol a gyereknek már 18 évesen a segge alá van tolva a lakás. Ébresztő, ti a felső 10%-ba tartoztok, a többség a minimális támogatásnak is nagyon örül.

2021. ápr. 25. 14:14
 30/39 anonim ***** válasza:
33%
#27 sehol nem írta senki sem, hogy a szülő halálát várja. Arról volt szó, hogy egyes családokban nem szokás ilyenért a gyerektől pénzt kérni. Ez nem jelenti azt, hogy a szülő halálát várná, nem is értem, honnan jött neked ez a hülyeség.
2021. ápr. 25. 14:30
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!