Jogosan szól rám anyám ilyen miatt vagy pedig semmi köze ehhez?
A téma a csúnyabeszéd. Ritkán találkozunk anyámmal, úgy 2 havonta kb. Most ünnepek miatt volt egy kissebb összejövetel. Nem szoktam káromkodni, csak csúnyán beszélek és nem minden második szavam csúnya szó, de azért olykor előfordul.
Anyám ilyenkor rámkiabál, szó szerint kiabál, hogy ne beszéljek így. A helyzet az, hogy 29 éves vagyok, és szerintem semmi köze ahhoz, hogy beszélek.
Kisgyerek nincs a közelben, semmi ilyen. Egyszerűen csak nem szereti.
Tegnap már szóltam neki, hogy most már fejezze be az okítást, mert az nem az ő dolga, hogy hogyan beszélek. Mit gondoltok, jogosan szól ilyenkor?
""mindegy, hol vagyunk rámkiabál bárhol, bárki előtt"."
Én biztos nem jelennék meg veled sehol, helyetted is égnék.
A "csúnyán" az nagyon sok mindent takarhat, és ugye te nem tudhatod, hogy milyen kontextusban, milyen gyakorisággal és milyen szavakat használok.
Azt tudod a stílusomról, amit itt olvasol. Egyetlen csúnya szót nem használtam, érvelek, próbálom a válaszolókat megchallengelni, amire annyit kapok, hogy "prosztó paraszt vagyok".
De akkor megkérdezem, az miért az én dolgom, hogy milyen ruha van rajtam, amikor azt pl. egész nap nézi anyám, ha akarja, ha nem? Abba miért nem szólhat bele?
És egy 6 órás összejövetel alatt 3-4 csúnya szóért pedig miért kiabálhat rám? Mi a különbség? Hol a határ, ismét kérdem.
Valaki írta, még szájon is vágna. Tehát a verbális és a fizikai erőszak is elfogadott, de pár csúnya szó már nem?
Háromféle ember van. Az egyik, aki csúnyán beszél. A másik, aki ugyan nem beszél csúnyán, de nem zavarja. A harmadikat zavarja.
Ha szeretek valakit, akit zavar a trágár beszéd, az előtt nem beszélek így. Ilyen egyszerű. Persze, ha nem érdekel, hogy érez, akkor nem figyelek erre.
Az más kérdés, hogy anyádnak nem lenne szabad kiabálni veled. Megérdemlitek egymást. Te szándékosan bántod őt a trágár beszéddel. Ő szándékosan bánt téged a kiabálással.
Persze, mostmar szépíted a helyzetet. 6 ora alatt 3-4 csunya szo jóformán senkinek se tunik fel, es ez nem is hívható csúnya beszédnek. De akkor is, nekem társaságban valahogy megálljt parancsol ilyenkor az agyam, es önkéntelenül is szepen beszelek. Nem illik egyszeruen.
Mostmar csak kotozkodsz, tudod te mi a kulonbseg egy öltözködés es a masik emberrel valo kommunikálás között csak jatszod a hülyét.
Masik, meg hogy sok ember mar érvelt neked normalisan, kb az elso válaszolók kozt volt, aki le bunkó parasztotott, megis ezt hozod fel folyton. Keresd meg a normalis válaszokat, azok is vannak, csak gondolom ott annyira telik neked hogy lepontozod es kesz.
(75, igaz, de most itt nem errol volt szo)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!