Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan szól rám anyám ilyen...

Jogosan szól rám anyám ilyen miatt vagy pedig semmi köze ehhez?

Figyelt kérdés

A téma a csúnyabeszéd. Ritkán találkozunk anyámmal, úgy 2 havonta kb. Most ünnepek miatt volt egy kissebb összejövetel. Nem szoktam káromkodni, csak csúnyán beszélek és nem minden második szavam csúnya szó, de azért olykor előfordul.

Anyám ilyenkor rámkiabál, szó szerint kiabál, hogy ne beszéljek így. A helyzet az, hogy 29 éves vagyok, és szerintem semmi köze ahhoz, hogy beszélek.

Kisgyerek nincs a közelben, semmi ilyen. Egyszerűen csak nem szereti.

Tegnap már szóltam neki, hogy most már fejezze be az okítást, mert az nem az ő dolga, hogy hogyan beszélek. Mit gondoltok, jogosan szól ilyenkor?

2021. ápr. 6. 14:43
 121/137 anonim ***** válasza:
100%

Tulajdonképpen jó lenne ha elfogadta olyannak amilyen vagy. Egy szülő mindig a legjobbat akarja gyerekének és elszomorodik ha nem azt az értékrend ez viszi amit ő legjobbnak tart. Amit leirtál azokat nem kellene tiltani, igen ő ebből a korszakból nem tudott Tovább lépni.

Ami a káromkodásodat illeti, mindenki tudja hogy valamikor már elpattan valami és evvel fejezd ki hogy torkig vagy az irányitgatással. Talán te is ismersz néhány olyan angol filmet, ahol az angolok bemutatják a saját hidegebb modorukkal, hogyan lehet leszerelni valakit, győztesen kijönni ilyen esetekből. Mert ugye ha felforrsz, akkor jön a következő kioktatás.

Tehát egy angol úri nő így válaszolt volna helyedben: "Anya mielőtt el mennél kérsz egy kávét? " Érteni fogja, nem fogja kérni a kávét, és azt is eléred vele, hogy legközelebb jobban gondolja át mit mond és hogyan.

2021. ápr. 20. 23:16
 122/137 anonim ***** válasza:
18%
Őt zavarja a csúnya beszéd, téged zavar a kiabálás. Kvittek vagytok. Ha nem akarod hogy kiabáljon, ne beszélj csúnyán.
2021. ápr. 21. 00:13
 123/137 A kérdező kommentje:
120-as, a nyelvtan jegyekért nem vágtak szájba? :)
2021. ápr. 22. 11:35
 124/137 A kérdező kommentje:

124-es, szóval te lehülyepicsázol másokat, de én nem tanultam tiszteletet. Nem tudom, te mit tanultál vagy láttál a szüleidtől, de én pl. nem szoktam bántani másokat sem személyesen, sem az interneten.

Igen, én néha kimondok egy-egy csúnya szót, ahogy anyám is, de nálunk nem volt szokás másokat szidni, meg másokra csúnyát mondani, és sajnállak, ha veled így beszéltek, meg ha téged vertek.

2021. ápr. 22. 12:01
 125/137 anonim ***** válasza:
10%
Én csak téged picsázlak le kedves kérdező nem másokat, nem vertek de tudtam hol a helyem ,persze ha azt hittem én vagyok a császár akkor jogos volt a nyakleves.Nem szoktál bántani senkit sehol? Most degradálod le édesanyád hogy milyen.Kedves kérdező nőj fel. Ha édesanyáddal vagy tartsd magad és ne beszélj csúnyán. És én akkor nem foglak téged degradálni,hogy milyen a stílusod.
2021. ápr. 22. 12:22
 126/137 anonim ***** válasza:
33%
jaj hát ő csak EGY embert hülyepicsázott le, nem százakat, tehát ő nem tiszteletlen
2021. ápr. 22. 12:26
 127/137 A kérdező kommentje:

Ha te csak engem picsázol, akkor te pont egyel több emberrel beszélsz csúnyán, mint én szoktam. Ki is a trágár akkor?

Nem vertek, csak kaptál nyaklevest? Az felétek nem bántalmazás? Na, azt hittem, mindig, nekem van idegbeteg anyám, mert kiabál, de pofozkodni legalább nem volt divat nálunk. Nem is lettem frusztrált tőle, hogy az internetre jöjjek igazságot osztani, meg picsázni idegeneket.

2021. ápr. 22. 12:27
 128/137 anonim ***** válasza:
78%

126, az egy dolog, hogy téged megvertek a szüleid, "ha nem tudtad, hol a helyed", de a kérdező egy felnőtt ember, ha hozzányúlnának egy újjal is, mehetne a rendőrségre. Ha nektek ez a normális, ám legyen, nem tudom, milyen mordorban élsz, hogy erre büszke is vagy, de ahol ilyen helyesírással és írásképpel kitűnő lehet valaki, ott elképzelem, milyen lehet a többi.

Plusz nem tudom, feltűnt-e, de a kérdező egyetlen egy csúnya szót nem írt ide, sem másra, sem általánosságban, te meg itt hülye picsázol. Én kívülállóként azt mondom, te vagy a suttyó itt és büszke is vagy rá, de nagyon.

2021. ápr. 22. 12:34
 129/137 anonim ***** válasza:
11%
Én azt írtam hogy az anyukáját dehradálja, ne haragudj ,de azért egy felnőtt is megerdemli hogy szájba vágják ha olyan csinál.Én azt hogy nem tudtam hol a helyem gyerek koromra írtam.Érdekes normális felnőtt lettem és tiszteletben tartom anyám kérését ha megkér hogy me viselkedjek úgy ha az nem nőhöz való. De tudjátok mit hát a mai világban teljesen normális ha egy nő úgy csúnyán beszél ,szerintem nem normális,de ez az én véleményem. És ha zavar az írásom ne olvasd el. Tudod kik a suttyók?Na nem én kedveském.
2021. ápr. 22. 12:45
 130/137 anonim ***** válasza:
70%

Nem a kérdező degradálja az anyját, hanem az anyja degradálja magát a saját viselkedésével, hiszen ő kiabál, mellesleg olyan dolog miatt, amit maga is csinál. A kérdező megkérdezte, jogosan szól-e rá az anyja, ebben semmi degradálás nincsen.

Egyébként továbbra is azt mondom, hogy elhiszem, hogy nálatok egymás szájbaverése, meg a hülyepicsázás a norma vegyítve egy sor cinizmussal "kedveském" stb, de normális helyeken nem ez a stílus.

2021. ápr. 22. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!