Normális ez? Hogy így elküldik és elveszik a netet?
Van egy haverom akinek a szülei minden nap lehet hétvége szünet vagy hétköznap korán elküldik aludni.
Hétközben 10 órától elveszik a netet és le kell feküdnie
Hétvégén pedig ez kitolodik 11-ig de ugyan az a helyzet.
Akiről beszélek egy 15 éves fiú
Normális. Otthon mi is csak 9-ig maradhattunk fenn suliidőben, kb 16 éves korunkig. Utána kaptunk annyi engedményt, hogy 9:30-10:00 ig fennmaradhattunk, de azt meg kellett indokolni.
32/F
Hát azért furcsa, hogy el kell venni a netet, és nem elég, ha szólnak neki.
Velem is kb hasonlóan csinálták, de nem vették el a netet, csak elküldtek aludni 9-kor. Még akkor is, ha tanulnom kellett volna még. Hazaértem 4-re,legkésőbb 5-re,akkor mondjuk 1 óra alatt intéztem egyéb dolgaim. És utána tudtam nekiállni tanulni. Hát jól esett, hogy kapkodósan kellett tanulni... Ez volt egészen 11. osztályig. Utána megenyhültek, érettségire volt, hogy 11kor is tanultam.
Baromi jól esett🙃, hogy amíg mások, este 10-ig, 11-ig fent vannak, addig nekem 9kor már aludnom kellett.
Bár a szülők jót akarnak, mert ne legyen a gyerek fáradt, és a net igen is függővé teszi az embert, de attól még idegesítő.
Legalábbis az, hogy menjen aludni.
Az a nem normális, amikor egy gyereknek minden meg van engedve. Ha elég értelmes lenne ahhoz, hogy elmenjen időben aludni és ne éjjel is telefonon lógjon akkor erre nem lenne szükség, így viszont muszáj erre megtanítani. Mióta ciki nevelni a gyereket?
Egy felnőtt ember is tudja, hogy ahhoz, hogy másnap produktív legyen pihenni kell, főleg ha időben kell kelni mert mondjuk iskola, munka vagy valamilyen feladat van. Egy 15 éves általában már ezt tudja magától, így az elvétel ezért nem jön szóba.
Hallottam én már tanárnőtől, hogy reggel négyig-fél ötig neteznek-játszanak a kölkök, majd ilyen állapotban 8-ra mennek suliba, hatkor-fél hétkor már kelniük kell.
Semmit se lehet kezdeni velük ilyen állapotban, a szülőket meg nem érdekli. Amikor ezt hallottam, nem volt még online oktatás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!