Normális ez? Hogy így elküldik és elveszik a netet?
Van egy haverom akinek a szülei minden nap lehet hétvége szünet vagy hétköznap korán elküldik aludni.
Hétközben 10 órától elveszik a netet és le kell feküdnie
Hétvégén pedig ez kitolodik 11-ig de ugyan az a helyzet.
Akiről beszélek egy 15 éves fiú
Úgy véve "normális", hogy sokaknál ez van.
Viszont szerintem nem frankó, hogyha egy 15 évesnek mindent meg akarunk szabni, be akarjuk szabályozni és tiltással-zsarolással-fenyegetőzéssel- és még ki tudja mikkel érünk célt.
Mi a feleségemmel este kilenctől reggel hatig kikapcsoljuk a wifit. Így egyikünk se dolgozik éjszaka és marad idő egymásra. A gyerekeink ebben a szabályban nőttek fel és ez természetes mindannyiunknak. Amit este kilencig nem néztél meg a neten az nekünk ráér másnap reggel hatig. Nem hiszem, hogy nagyon elmenne a világ míg nem vagyunk online.
Nem értem hogy mi ezzel a bajod?
Teljesen normális, mint ahogy már egy válaszomban leírtam, gyereket ha hajnalig hagyják gépezni-netezni, 4-5 óráig is fent van akár és úgy megy iskolába...
Ez a generáció ahhoz szokott hozzá, hogy csak jogai vannak, kötelességei nincsenek.
Nálunk az a normális, hogy a lányom, (16 éves) magától lerakja a telefont este 10-kor,és el megy aludni. Eddig sosem kellett szólni neki. 2 éve használja a netet.
Nem tudom, de szerintem ott már nevelési probléma van, ha a gyerek saját maga nem tudja ennyi idősen, hogy mennyi az alvásigénye, és a teljesítő képessége másnap.
Én magunkból indulok ki, és a nap folyamán amúgyis aktív a lányom. Tanulás, kutyasétáltatás, házimunka, diák munka. Így szerintem nem is lenne kedve sokáig a net miatt fennt maradni...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!