Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Létezhet olyan, hogy egy...

Létezhet olyan, hogy egy anya, akar tudatosan, vagy tudat alatt a saját lányán bosszulja meg azt, ahogy az apja bánt vele?

Figyelt kérdés

Az anyám apja alkoholista volt, borzalmas volt a gyerekkora, durván bántalmazta az egesz családot es elitta minden pénzüket.

Az anyám soha nem tudott felém érzelmeket kimutatni, egy tabutéma volt minden érzelem kinyilvánítás. Mindenki mással viszont nagyon kedves, meg az apjának is megbocsátott, fizette a temetését, a volt férjével, aki szinten verte a mai napig tartja a kapcsolatot... nekem többféle mentális betegségem van, egyáltalán nem empatikus velem, en mar arra is gondoltam, hogy meg örül is neki, hogy rosszul vagyok es ebből táplálkozik. Hónapok óta nem láttuk egymást, pedig egy lakásban lakunk, nem érdekli, hogy nem eszem, pedig tudja.

Volt egy abortusza is... Hogy lehet, hogy mindenkivel kedves es megértő, csak velem nem?

2021. márc. 17. 23:10
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:
100%
Csak hogy rövid és szemlélete példával jöjjek: Volt akinek az volt a mantrája hogy "minden okkal történik. Őt ez segítette, de mikor nekem, mint egykori megerőszakolt gyereknek ezt a pofámba tolják, hát eldurran az agyam mérgemben. Nem ismerheted mások traumáit, éppen ezért kell óvatosan fogalmazni. Mert ami neked segítő szándék, neki lehet csak egy újabb ember aki még egyet belerúgott. Ezt kéne megérteni.
2021. márc. 19. 00:24
 42/65 anonim ***** válasza:
0%
40. Elolvastam a képen lévő szöveget, és hogy csak tisztázzuk. Azokat a negatív dolgokat, amik oda le vannak írva, úgy soha nem mondtam, és nem is fogom, mert oltári nagy baromságok. Attól, hogy azt mondtam, én nem a negatív dolgok szerint élek, nem kell a kérdezőnek is így tennie, ez sem állítottam. A képen pedig olyan pozitív dolgok vannak, amiket szintén nem tudnék soha mondani, mert én nem beszélek ilyen lelkizősen, és senkiért nem fogom megjátszani magam. Nyilván egy barátnál más a helyzet, ott fontosnak tartom a gyengétséget, de egy ismeretlen embernek egy oldalon nem fogok csak úgy jópofizni, főleg nem, mert valaki azt megkért rá. Jó is lenne, ha a kérdező reagálna a szavaimra, nem te folyamatosan, mert attól, hogy neked rosszulesne, nem biztos, hogy neki is. Nem is értem, minek töröd magad, akármivel érvelek, neked akkor se tetszik, de csak mondom... Ha az anyámba küldesz is el, akkor is megvédem magam, mert egy dolog, hogy nem értesz velem egyet, de én se kussoltattalak el folyamatosan, mert nem tetszik nekem, amit írsz.
2021. márc. 19. 09:23
 43/65 anonim ***** válasza:

Itt azért többen vagyunk, akiknek baromira nem tetszik ,amit írsz..csak megjegyzem.

Nincs benned egy csepp empátia sem.Részvétről,együttérzésről hallottál már? Ezért mondtam, hogy ha nem tudod átérezni, amiről ír(mert nem volt benne részed, vagy mert te baromi erőslelkű vagy, vagy mittudomén...) akkor ne írj olyat, amivel csak lehozod az életről. Azt hiszem, nem érted, hogy csak rosszat teszel neki azzal, amit és ahogy írsz.

Gondolom nem akarsz az a típus lenni, aki ír mindenfélét,erre a sérült lelkű ember felköti magát. Vagy te akkor csak vállat vonsz, hogy ez az ő döntése volt, te nem tehetsz róla?

2021. márc. 19. 09:47
 44/65 anonim ***** válasza:
42- ja, és még valami: a link,amit a 40-es feltett, tökéletes. Ha nem veszed észre, hogy az ártalmas pozitivitás rólad szól (nem kell ahhoz szószerint leírnod azokat a mondatokat) akkor nagy a baj veled.
2021. márc. 19. 09:52
 45/65 anonim ***** válasza:
#42, sokat javítana az összképeden, ha befognád végre a szádat és lépnél innen.
2021. márc. 19. 10:02
 46/65 anonim ***** válasza:
egyetértek.
2021. márc. 19. 10:30
 47/65 anonim ***** válasza:
0%
Lehet jelentkezni privátban, kinek nem tetszik, amit írok, hadd lássam, hányan vagytok, vagy csak egy személy érzi itt nagynak magát? Elmondtam, én hogyan látom a dolgokat, engem mi motivál. Neked nem ez jön be, oké, és a kérdezőnek? Tudtommal most nem te vagy a lényeg, pont nem te fogod megmondani nekem, mit hova írok. Én azt se mondtam, hogy nem tökéletes a link, egyszerűen csak nem szoktam olyanokat írni. Meg egyébként mi számít ártalmas pozitívitásnak, és ezt ki mondja meg? Ha valami nincs rajta a listán, azt hova soroljam? Már rég nem arról szól ez az egész, amiről kéne, de csak mondom, én nem hagyom magam. Ha 100x küldesz el, 101x is visszajövök, és az állításaimhoz ragaszkodom. Persze, nyilván rajtam fog múlni egy 26 éves ember élete, rajtam, úgy hogy én egy random ismeretlen vagyok a netről. Amennyi rosszat kaphatott már az életben, pont nem én fogom darabokra törni a lelkét. Szerintem már nem is érdekli, ha meg igen, mondja ő meg nekem. Elvből nem szoktam 3., 4., stb. személyek okoskodására hallgatni, csak azzal az adott emberrel beszélni. Úgy értelme is van.
2021. márc. 19. 10:54
 48/65 anonim ***** válasza:

Felmerült bennem egy kép: mi többiek ülünk a gép előtt és forgatjuk a szemünket, hogy Atyaisten, ez az őstulok nem ért meg, nem fog fel semmit abból, amit mondunk..

Minősíted te saját magadat.

Nem, nem akarok veled privátban sem eszmét cserélni.

Isten ments..

sajnálom,ha azt hiszed, hogy itt arra megy ki a játék, hogy kié legyen az utolsó szó... Nem , nem erről van szó..de gondolom ezt se érted, ahogy a többit se, amiről írtunk.

(Ha megnézed a zöld kis pipákat a kommentek felett, abból láthatod, hogy nem egyetlen ember írogat neked)

2021. márc. 19. 11:15
 49/65 anonim ***** válasza:
100%

Pszichiáternél:

- Doktor úr, szörnyű traumákon mentem keresztül

- Engedje el!

- Tényleg? Köszönöm. Mennyivel tartozom?

- 5000 Ft

Szerinted ez így működik? Kapd össze magadat és lépj tovább? Mikor a beteg sokszor még arra sem képes, hogy a történtekről beszéljen? És - nagyon gyakran az is megesik -, hogy nem hisznek neki? Meghazudtolják? Vagy megbüntetik, ha erről beszélni mer?

2021. márc. 19. 11:19
 50/65 anonim ***** válasza:
0%
Na jó. Nem minősítek én senkit. Nem is tudom, ez honnan jött. Kit érdekel, kié az utolsó szó? De azt nem fogom hagyni, hogy valaki csak úgy azt mondja, kussoljak, és meg is teszem, mert erre semmi nem jogosítja fel. Ő is csak egy ugyanolyan felhasználó az oldalon, ugyanannyi joggal, mint én. Annyit írok ide, amennyit akarok. És szerintem itt most valami félreértés van, mert én soha nem használok ilyen közhelyeket, hogy "Engedje el!" és társai. Az elején úgymond személyre szabott tanácsokat adtam, aztán jött a kérdés, hogy hogyan maradok életben. Elmondtam, engem mi motivál, és azt is, hogy ez már nem ide tartozik. Mindenkinek személyes problémája, hogy ezt hogyan látja, engem csak a kérdezőé érdekel. Azért lennék őstulok, mert én nem úgy látom a dolgokat, ahogy ti? Ezért jó a világ, mert színes, tele van másképp gondolkodó emberekkel. Szerinted lehetek hülye, de a véleményemet akkor is elfogom mondani. És nem, nem vagyok pszichiáter, csak egy egyszerű lény az internetről a látásmódjával. Nem kértem, hogy mindenki az én szavaimat támogassa. Amúgy meg nem érdekelnek azok a hülye zöld pipák, azok csak arra jók, hogy felb*szák az embert, hogy ki ért velük egyet vagy ki nem. Van aki csak azért nyom a pirosra, mert azt hiszi, ettől most ő lett az Isten, de a sok ezer vélemény között az ővé egy porszemmel egyenlő. Egy vélemény nyilvánítos kérdésnél egyáltalán nem mutatnak valós képet a válaszok hasznosságáról, mivel a látásmód szubjektív. Pl. egy matekfeladatnál van értelmük, de itt nincs. Nyilván semmit nem jelent, hogy én itt most kiállok magamért, csak egyszerűen nem tudom válasz nélkül hagyni azt, hogy valaki egy kis Istennek gondolja magát, és azt hiszi, ha becsicskitja a másikat, ő a király, mert k*rvára nem. Egy ugyanolyan névtelen és arctalan senki az interneten, mint én vagy bárki más.
2021. márc. 19. 12:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!