Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Létezhet olyan, hogy egy...

Létezhet olyan, hogy egy anya, akar tudatosan, vagy tudat alatt a saját lányán bosszulja meg azt, ahogy az apja bánt vele?

Figyelt kérdés

Az anyám apja alkoholista volt, borzalmas volt a gyerekkora, durván bántalmazta az egesz családot es elitta minden pénzüket.

Az anyám soha nem tudott felém érzelmeket kimutatni, egy tabutéma volt minden érzelem kinyilvánítás. Mindenki mással viszont nagyon kedves, meg az apjának is megbocsátott, fizette a temetését, a volt férjével, aki szinten verte a mai napig tartja a kapcsolatot... nekem többféle mentális betegségem van, egyáltalán nem empatikus velem, en mar arra is gondoltam, hogy meg örül is neki, hogy rosszul vagyok es ebből táplálkozik. Hónapok óta nem láttuk egymást, pedig egy lakásban lakunk, nem érdekli, hogy nem eszem, pedig tudja.

Volt egy abortusza is... Hogy lehet, hogy mindenkivel kedves es megértő, csak velem nem?

2021. márc. 17. 23:10
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
Ne vedd rossz néven, de a pszichiáter neked már kevés,a pszichológussal együtt viszont segíthet. Tudom, mert saját bőrön tapasztalom. Öngyilkossági kényszerből hoztak vissza, pedig több mint harminc éve küzdöttem mentális gondokkal. Életemben nem voltam annyira jól mint az utóbbi három hónapban. Ehhez gyógyszer, és terápia együtt kellett. Úgyhogy amint megteheted, kérj pszichiáteri segítséget, aki jó eséllyel neked megfelelő szakembert is tud ajánlani, jobb esetben tb-alapúra továbbküldeni.
2021. márc. 18. 12:49
 22/65 A kérdező kommentje:
Nekem pont hogy jól esik, ha valaki végre elismeri, hogy rossz állapotban vagyok. A pszichiáter is ezt mondta, azt is törődésnek vettem. Az antidepitol kikeszultem, nem tudom szedni. Egyedül a xanax hat rám, ha jon egy depresszív roham, beveszek annyit, hogy kiüssön es aludjak... a pszichológusokban nem hiszek, csak mondtam a magamét, sokszor nem is tudott ra mit mondani.. egyébként is az apám az egyik legbetegebb, legeletkeptelenebb ember, az összes sz.rt ami a fejeben van megörököltem tőle plusz egesz gyerekkoromban ordított, bőgött, meztelenül mászkált előttem, mellettem mászott ra az anyámra, előttem verte véresre mikor 6 éves voltam, szóval ez bőven elég ahhoz, hogy olyan állapotban legyek, amiből nincs kiút.
2021. márc. 18. 12:58
 23/65 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ezért mondtam, hogy JÓ pszichologust keress. Az ritka dolog. Többet is ki kell próbálnod, mire megtalálod a megfelelőt. Nincs, aki tudna ajánlani neked egyet? Nem szabad húznod az időt, azonnal keresned kell egyet.

Gondoltam ,hogy ilyesmi idős vagy, ezért is fontos, hogy lépj, mert ez a szarság már beléd rögzülthetett eléggé.Minél tovább vársz, annál nehezebb kimászni ebből.

2021. márc. 18. 13:01
 24/65 anonim ***** válasza:
100%

Tévedsz, van kiút. Mondom úgy hogy anyám férje pedofil volt. Értsd szó szerint hat éves koromtól zaklatott, kilenc voltam amikor először megerőszakolt. ehhez lelki és fizikai bántalmazás volt pluszban.És ebből a pokolból is vissza tudtak hozni megfelelő gyógyszerrel, és terápiával, pedig elhiheted, egy roncs voltam aki évtizedekig hallgatott arról ami történt. Nem fogom azt hazudni neked Hogy most minden könnyű, űberfasza, de sokkal könnyebb. A xanax pedig nem megoldás, csak lenyom, meg kéne találni a neked megfelelő antidepresszánst. Megkérdezhetem mit kaptál? Mert úgy tudom sok van amit a bipolárisok nem is szedhetnek.

Ami a pszichológust illeti: Nem sok van aki a mangunkfajtát megfelelően kezelni tudja, és nem biztos hogy az első terápiafajta amit megpróbáltok, be is válik. Nekem szerencsém volt olyan kezel aki kifejezetten bántalmazottakkal, gyerekkori traumák feldolgozásával foglalkozik.

2021. márc. 18. 13:09
 25/65 anonim ***** válasza:
18%
18. 16-os vagyok, gondolhatsz rólam, amit akarsz, úgysem ismerjük egymást, én viszont tudom, hogy milyen, amikor egyáltalán nem kellene hallgatni a külvilágra, mert csak olyan emberek próbálnak tanácsod adni, akiknek fogalmuk sincs arról, mi van a háttérben, vagy milyen egy őszintén boldog ember. Szerinted, ha a mostani sok "depressziós" fiatallal nincs valami gond, akkor nem tudom, ez már nem is ide vág. Csak mielőtt ítélkezel, próbáld meg más emberek szemével is nézni a világot. Pl. volt egy lány ismerősöm, akinek rossz kapcsolata volt a pasijával, ezt elpanaszolta a barátainak, és ahelyett, hogy a lányt vigasztalták volna, ráírtak a srácra, hogy mekkora egy undorító féreg. Kérdem én, ez kell? A lánynak csak egy kis lelki vigaszra lett volna szükségi, de a barátai harapós szörnyeteggé változtak. Nem a hibást kell keresni, hanem a megoldást, és akinek több esze van, annak kell lépni.
2021. márc. 18. 13:11
 26/65 anonim ***** válasza:
16. De nem tudatosan, sőt ez lehet, le se esik neki.
2021. márc. 18. 13:14
 27/65 anonim ***** válasza:
*19
2021. márc. 18. 13:15
 28/65 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy ja... Kedves kérdező, 26 évesen ilyen mentalitással szedd össze magad, elköltözés és pszichológus. Aligha hiszem, hogy anyáddal már lehet valamit kezdeni, főleg ha nem is akarja. Felesleges tovább sajnálkozni. Vagy halj éhen a sötét szobádban, te döntesz, a te életed, a te felelősséged.
2021. márc. 18. 13:34
 29/65 anonim ***** válasza:
0%
Na most a 25. válaszommal mi a baj? Abban magamat védtem. Hihetetlenek néha az emberek, komolyan. Ti hogy maradtok életben?
2021. márc. 18. 13:41
 30/65 anonim ***** válasza:
És te?
2021. márc. 18. 13:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!