Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Létezhet olyan, hogy egy...

Létezhet olyan, hogy egy anya, akar tudatosan, vagy tudat alatt a saját lányán bosszulja meg azt, ahogy az apja bánt vele?

Figyelt kérdés

Az anyám apja alkoholista volt, borzalmas volt a gyerekkora, durván bántalmazta az egesz családot es elitta minden pénzüket.

Az anyám soha nem tudott felém érzelmeket kimutatni, egy tabutéma volt minden érzelem kinyilvánítás. Mindenki mással viszont nagyon kedves, meg az apjának is megbocsátott, fizette a temetését, a volt férjével, aki szinten verte a mai napig tartja a kapcsolatot... nekem többféle mentális betegségem van, egyáltalán nem empatikus velem, en mar arra is gondoltam, hogy meg örül is neki, hogy rosszul vagyok es ebből táplálkozik. Hónapok óta nem láttuk egymást, pedig egy lakásban lakunk, nem érdekli, hogy nem eszem, pedig tudja.

Volt egy abortusza is... Hogy lehet, hogy mindenkivel kedves es megértő, csak velem nem?

2021. márc. 17. 23:10
1 2 3 4 5 6 7
 1/65 anonim ***** válasza:
14%
Hát azért nem ártana neked is nyitni felé, nem csak megsértve várjuk a megváltást. Biztos sok mindenen keresztül ment, és jól esne neki, ha valaki vele is törődne, valaki azt mondja neki is, hogy szereti, egy ölelés. Ne csak tőle várjanak el dolgokat. Azzal, hogy a szobádban kussolsz és éhezteted magad, csak magadnak ártasz. Eszedbe jutott az, hogy eddig mennyi mindent megtett érted? Felnevelt, dolgozott érted, viszonoszhatnád legalább naponta egy puszival. Az emberekre nem lehet csak úgy rákényszeríteni, hogy mutassák ki az érzéseiket. Ha valakinek nehezen megy, ahhoz hosszú idő, türelem, a kapcsolat ápolása kell. Pl. ahelyett, hogy emiatt duzzogsz, akár segíthetnél, beszélgethetnél is vele, dobd fel a napját. Meglátod, idővel értékelni fogja.
2021. márc. 17. 23:32
 2/65 anonim ***** válasza:
71%

Még ilyet nem hallottam de lehetséges hogy a gyermek korát nem tudta feldolgozni és ezért ilyen agresszív...

Én nekem azért volt rossz a gyermek korom mert el váltak a szüleim és anyám útálta apámat. és ahogy nőltem egyre jobban hasonlítottam apámra ezáltal teljes mértékben őtlátta bennem és ez ahh el mondhatatlan. Volt kettő fél tesóm és éreztem a szeretet különbséget nagyon. Kitartást!

2021. márc. 17. 23:36
 3/65 A kérdező kommentje:

Nem ő nevelt fel, hanem a mamám. Mivel az apám egy mentális beteg senki, soha nem volt semmilye, ezért a nagyszuleim házában nőttem fel. Másrészt ha egy gyereknek nem mondjak, hogy szeretlek, akkor nyilván o sem fogja mondani, sőt en egyenesen kellemetlenül érzem magam, ha érzelmekről van szó.

Eléggé hihetetlen számomra, hogy egy ilyen helyzetben is a gyerek a hibás... nehogy mar a gyerek nevelje a szülőt. Fordítva kellene.

2021. márc. 17. 23:38
 4/65 anonim ***** válasza:
36%
3. A különbség kettőtök között az, hogy te ráébredtél arra, hogy gond van. Ez esetben hiába várod tőle az első lépést, nem? Akkor szerintem ez soha nem lesz megoldva.
2021. márc. 17. 23:45
 5/65 anonim ***** válasza:
te lány vagy?
2021. márc. 18. 00:29
 6/65 anonim válasza:
81%

Én nem is értem....hogyhogy még ő foglalkozzon egy olyan anyával, ahol nem érdekli, hogy éhezik, és sose szerette?

Még kiskorú vagy, vagy felnőtt? Kicsit más akkor, hogy kinek mennyi a felelőssége, szerintem. Na de mindegy is, mert a legjobb, ha minél előbb eltűnsz onnan. A nem evés csak egy jel, hogy még mindig várod, hogy hátha majd észrevesz, és ha durván rászorulsz, segít,megszeretget. De az is lehet, hogy annyira sérült, ogy soha nem fogja ezt tenni. Legjobb az elkeseredés után a düh, aztán pedig a semlegesség, és a megbocsátás. Szerintem. Magaddal foglalkozz, ne egy másik személlyel. De mindenesetre első lépésként el onnan. Mérgező a kapcsolat.

2021. márc. 18. 00:43
 7/65 anonim ***** válasza:
85%

1 . azonnal keress egy JÓ pszichologust, ebből ugyanis nem fogsz tudni egyedül kimászni.

2.Ha lány vagy , valoszinűleg rajtad veri le a traumáit. Kell neki valaki, aki még nyomorultabb, mint ő volt. És ő tesz róla, hogy az legyél.

3. meg kell emésztened (és ehhez kell a pszichologus) hogy felesleges első, meg akárhanyadik lépést tenned, mert sajna soha nem fog változni irányodban a hozzáállása.

4. egy szar szülö-gyerek kapcsolatban MINDIG, kivétel nélkül a szülő a hibás , neki kellene tennie a kapcsolatért, (a gyerek tiszta lappal kezd, ha rossz valami , azt a szülő rontotta el.)

5. el kellene költöznöd tőle mielőbb, mert a szeretethiányos figyelemfelkeltéseid elfogadás hiányában nagyon rosszat tesznek neked .meg kellene próbálnod kitörölni őt, halottnak tekinteni, akkor talán elkezdhetsz magaddal , a saját életeddel foglalkozni, nem az ő szeretetéért kuncsorogni.

6 . tudomásul kell venni, hogy az anyai szeretet nem alanyi jogon jár.ha neked ezt a sz.rt dobta a gép, tudomásul kell venni, és lépni tovább.

nagyon sajnállak, jobbat érdemelsz, de ebből a gödörből a saját hajadnál fogva, magadat kell kihuznod.Egy pszichologus segitségével.

2021. márc. 18. 00:43
 8/65 anonim ***** válasza:
55%
Jézusom... Itt az a kérdés, hogy a kérdezőnek mindennek ellenére fontos-e az anyja, szeretei-e, érdekli-e. Mivel kiírta ezt a kérdést, aligha hiszem, hogy az ellenkezője van. De ki hibáztatta a gyereket? Senki. Ha fontos neki ez a kapcsolat, és látja, hogy baj van, tehetne egy lépést. Más különben itt nincs miről beszélni. És csak mondom, tapasztalatból beszélek... Lehet, hogy az anya nem tudja kimutatni a szeretetét, de legbelül nagyon is fáj neki, azt sem tudjuk, milyen családban élnek, de ha egy kis szál is van, ami összeköti őket, érdemes megmenteni. Ha nem megy, persze, nem kell erőltetni, de próbálkozni akkor is lehet.
2021. márc. 18. 01:08
 9/65 anonim ***** válasza:
83%
8- szerinted eddig nem probálkozott a gyerek Az éhezés is egy próba arra hogy felhivja magára az anyja figyelmét és gondolom már a századik próbálkozása. Kár ebbe egyetlen percnyi energiát beleölni. Ugynis csak egy ujabb fájo kudarc lesz a gyerek jutalma. Egyébként ahhoz, hogy ez a kapcsolat (vagy minek is nevezzem..) megjavuljon, MINDKÉT fél akarása kellene, és itt egyedül a gyerek törekedik rá. Ez igy biztos ,hogy nem fog menni.Nem kell tovább energiát , időt pocsékolni abba, ami nem megy .(tudom ,hogy nagyon fájdalmas ezzel szembenézni, de ez van. Időt nyer vele. És aki időt nyer, az életet nyer. )Nem mindenkinek jut szerető család, ezt meg kell tanulni elfogadni, mert ugyis hiába kapálózik egy tény ellen.
2021. márc. 18. 01:18
 10/65 anonim ***** válasza:
86%

Ez nem bosszú, hanem hibás beidegződés. Hiába szenvedett tőle, nála az rögzült "normálisnak" ahogy vele bántak, és ebből ku.rva nehéz kitörni.

Ezért van ugyanaz is, hogy ha egy lány azt látja, az apja elnyomja az anyját, akkor gyakran maga is bántalmazó kapcsolatban köt ki, hisz ez volt számára az alap. Ez nem egy tudatos valami, és nagyon kemény munka kijavítani ezeket a hibás beidegződéseket. Egyedül valószínűtlen hogy képes rá az egykori bántalmazott.

Kétségtelenül nem normális ahogy anyád viselkedik, de hidd el, ez nem tudatos. Csak annyit tehetsz hogy te próbálod nem továbbvinni a szar mintát.

2021. márc. 18. 01:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!