Szülők! Mennyi házimunkát “várnátok el” a veletek élő 27 éves lányotoktól, aki jelenleg nem dolgozik, de 3 tanfolyamot csinál egyszerre?
Aki szerint ez sok:
Helységénként összeporszívózni, felmosni kb 15 perc max. Ha van három szoba, egy előszoba, konyha, nappali, akkor is maximum másfél óra hetente!
A fürdőtakarítás nem tudom, miből áll nála, de heti kétszer az se lehet több fél óránál. Tehát két és fél óra/hét.
Tehát egy napra vetítve kb 22 perc.
Míg anyuka főz, mosogat, bevásárol, plusz eltarthat (gondolom munka mellett).
Azt írt valaki, hogy a három tanfolyam kitesz egy 8 órás munkarendet.
OK... Anyuka 8 órát dolgozik.
Akkor a lánynak miért is nem egyenlő arányban kellene kivegye a részét? Odáig rendben, hogy a szülők segítik azzal, hogy van fedél a feje fölött, meg eltartják.
De akkor nem úgy lenne fair, hogy a házimunkát is egyenlő arányban végzik?
Összefoglalom röviden:
27 évesen visszaköltöztél a nyugdíjas vagy közel nyugdíjas szüleid nyakára. Nem fizetsz sem a kajába sem a rezsibe 4 hónapja és elvárod, hogy főzzenek és mossanak rád, mert néha felsöpörsz és kitakarítod magad után a fürdőt.
#24: hazaadott pénzről szó sem volt!
Ha a szülő nem nyugdíjas, hanem dolgozik, akkor neki sincs több ideje rá! Miért is kellene neki kiszolgálnia a lányt? Miért nem fair a fele-fele munkamegosztás? Főleg, ha el is tartják?
Nálunk ez már kb. 12 éves korunktól úgy működött, hogy
- a szobáját mindenki maga tartotta rendben
- a közös helyiségeket együtt takarítottuk ki (eleinte apa segített, aztán az öcsémmel ketten) heti 1 vagy 2x (a wc-t kétnaponta)
- konyhát tiszta, elpakolt állapotban hagytuk el
- ablakpucolás az random ment, de általában én csináltam
- mosogatás pedig: aki aznap főzött, az pihent
- a macskákat minden nap más látta el
- kerti munkát is felosztottuk
Amíg otthon laktunk, ez volt a rendszer, mindenki kivette a rsézét a dolgokból, főleg tesóm meg én, hisz apa dolgozott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!