Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Mennyi házimunkát...

Szülők! Mennyi házimunkát “várnátok el” a veletek élő 27 éves lányotoktól, aki jelenleg nem dolgozik, de 3 tanfolyamot csinál egyszerre?

Figyelt kérdés
Hetente egyszer felseper, felporszívózik és felmos az egész lakásban. Hetente két alkalommal a fürdőszobát is kitakarítja teljes mértékben. Pár hete az ablakokat is lepucolta.

2021. jan. 17. 13:59
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
40%

Aki szerint ez sok:

Helységénként összeporszívózni, felmosni kb 15 perc max. Ha van három szoba, egy előszoba, konyha, nappali, akkor is maximum másfél óra hetente!

A fürdőtakarítás nem tudom, miből áll nála, de heti kétszer az se lehet több fél óránál. Tehát két és fél óra/hét.

Tehát egy napra vetítve kb 22 perc.

Míg anyuka főz, mosogat, bevásárol, plusz eltarthat (gondolom munka mellett).

Azt írt valaki, hogy a három tanfolyam kitesz egy 8 órás munkarendet.

OK... Anyuka 8 órát dolgozik.

Akkor a lánynak miért is nem egyenlő arányban kellene kivegye a részét? Odáig rendben, hogy a szülők segítik azzal, hogy van fedél a feje fölött, meg eltartják.

De akkor nem úgy lenne fair, hogy a házimunkát is egyenlő arányban végzik?

2021. jan. 17. 15:39
 22/46 anonim ***** válasza:
42%

Összefoglalom röviden:

27 évesen visszaköltöztél a nyugdíjas vagy közel nyugdíjas szüleid nyakára. Nem fizetsz sem a kajába sem a rezsibe 4 hónapja és elvárod, hogy főzzenek és mossanak rád, mert néha felsöpörsz és kitakarítod magad után a fürdőt.

2021. jan. 17. 15:40
 23/46 anonim ***** válasza:
29%
A 22-es is mond ám valamit.
2021. jan. 17. 15:56
 24/46 anonim ***** válasza:
87%
Mond, de ő valami nyugdíjasokról beszél. Szerintem egy 27 éves lány szülei egyáltalán nem nyugdíjasok és nem is tudunk arról, mik az anyagi körülményeik. Ha van havi félmillió jövedelmük, akkor nem biztos, hogy elkérnek ötvenet a gyerektől, hiszen valószínűleg saját egzisztenciára gyűjt
2021. jan. 17. 16:02
 25/46 anonim ***** válasza:
38%
Ha egy 27 éves fiúról , férfiról lenne szó, már más lenne a véleményed 24-es!
2021. jan. 17. 16:05
 26/46 anonim ***** válasza:
26%

#24: hazaadott pénzről szó sem volt!

Ha a szülő nem nyugdíjas, hanem dolgozik, akkor neki sincs több ideje rá! Miért is kellene neki kiszolgálnia a lányt? Miért nem fair a fele-fele munkamegosztás? Főleg, ha el is tartják?

2021. jan. 17. 16:11
 27/46 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ez már kb. 12 éves korunktól úgy működött, hogy

- a szobáját mindenki maga tartotta rendben

- a közös helyiségeket együtt takarítottuk ki (eleinte apa segített, aztán az öcsémmel ketten) heti 1 vagy 2x (a wc-t kétnaponta)

- konyhát tiszta, elpakolt állapotban hagytuk el

- ablakpucolás az random ment, de általában én csináltam

- mosogatás pedig: aki aznap főzött, az pihent

- a macskákat minden nap más látta el

- kerti munkát is felosztottuk

Amíg otthon laktunk, ez volt a rendszer, mindenki kivette a rsézét a dolgokból, főleg tesóm meg én, hisz apa dolgozott.

2021. jan. 17. 16:57
 28/46 anonim ***** válasza:
60%
Bőven elég!
2021. jan. 17. 16:58
 29/46 anonim ***** válasza:
32%
Hát én rühellek takarítani, de ennél kb 4-5x több házimunkát végzek, úgy, hogy próbálom ott rövidíteni a dolgokat, ahollehet
2021. jan. 17. 17:01
 30/46 anonim ***** válasza:
25%
27 évesen nyilván nem nappalin tanul, úgyhogy őszintén szólva ez nulla.
2021. jan. 17. 19:43
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!