Szülők! Mennyi házimunkát “várnátok el” a veletek élő 27 éves lányotoktól, aki jelenleg nem dolgozik, de 3 tanfolyamot csinál egyszerre?
#6: És mégis, hány éves korig? Azért ebben a korban már illene jövedelmének lennie.
Mint szülő, természetesen segítenék. De ha teljes mértékben én tartom el, akkor igen, legalább mosogasson el maga után, és nyugodtan főzhető is egyszer-kétszer, vagy elindíthat egy mosást.
Amit itt leírt, az majdnem egyenlő a semmivel.
Csak egy kérdésem lenne azokhoz a szülőkhöz, akiknek a gyerekük 18-20 éves korukig velük laktak: nem takarítottatok egyáltalán azóta, mióta a gyereketek tini lett és rájuk lehetett bízni ezeket a dolgokat? Vagy mégis hogy képzeljem el ezt? A gyerekeitekkel takaríttattatok ki folyamatosan addig, míg ki nem repültek ki?
A zöld részből kimaradt a vasalás és a mosás is. Bocsánat!
Én volnék a 6-os válaszoló.
Megértem az érveteket, hogy egy 27 éves felnőtt nőnél, már elvárható, hogy gondoskodjon magáról, ezzel én is egyetértek.
Én gyerekeim is már felnőttek és külön élnek, de előfordult, hogy egy szakítás, munkahely keresés miatt vagy egyéb becsúszott dolgok miatt egy kis időre visszaköltöztek.
Én mint szülő támogatni fogom őket a bajban és segítem őket ahol tudom. Persze az hozzátartozik, hogy tudom ők eléggé önállóak és igényük is van a saját, privát életre. Nem minden huszonéves/harmincéves "gyerek" önálló és inkább kihasználja a szüleit, de én nem ezt feltételeztem a kérdező lányáról, mivel már így is sokat segít otthon és volt is rendes munkahelye stb.
A mamahoteles "gyerekek" általában dolgozni és tanulni sem hajlandóak plusz otthon sem érzik a késztetést, hogy besegítsenek.. Mondjuk ez meg már egy rossz nevelésforma miatt alakul ki.
Kérdező, ennyi erővel te nem takarítottál soha mikor külön laktál?
Elég gáz 27 évesen elvárni hogy eltartsanak úgy hogy kb annyi házimunkát csinálsz mint a 10 éves húgom.
Azért én is kíváncsi lennék, hogy munka mellett ti, kedves szülők mennyit takarítotok. Fáradtan, hazaesve a munkából. Minden második nap felporszívóztok, felmostok? Egy héten legalább négy alkalommal portalanítotok és minden nap megy a mosógép és folyamatosan vasaltok? Három tanfolyam bőven kitesz egy teljes munkaidőnyi "állást", főleg ha az ember nem csak ellébecolja. Gondolom a kérdező lánya nem teszi ezt.
Szerintem igen is becsülendő, hogy ennyi idősen akar változtatni az életén és a körülményein, hogy ne egy adott munkakörben szenvedjen, belekeseredjen, hogy neki csak ennyi jutott.
Ha van megtakarítása, az már jó! Szerintem simán elég ennyi házimunka, mint amiket leírtál. Ez sem kevés, sőt!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!