Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Mennyi házimunkát...

Szülők! Mennyi házimunkát “várnátok el” a veletek élő 27 éves lányotoktól, aki jelenleg nem dolgozik, de 3 tanfolyamot csinál egyszerre?

Figyelt kérdés
Hetente egyszer felseper, felporszívózik és felmos az egész lakásban. Hetente két alkalommal a fürdőszobát is kitakarítja teljes mértékben. Pár hete az ablakokat is lepucolta.

2021. jan. 17. 13:59
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
26%

#6: És mégis, hány éves korig? Azért ebben a korban már illene jövedelmének lennie.

Mint szülő, természetesen segítenék. De ha teljes mértékben én tartom el, akkor igen, legalább mosogasson el maga után, és nyugodtan főzhető is egyszer-kétszer, vagy elindíthat egy mosást.

Amit itt leírt, az majdnem egyenlő a semmivel.

2021. jan. 17. 14:22
 12/46 A kérdező kommentje:

Csak egy kérdésem lenne azokhoz a szülőkhöz, akiknek a gyerekük 18-20 éves korukig velük laktak: nem takarítottatok egyáltalán azóta, mióta a gyereketek tini lett és rájuk lehetett bízni ezeket a dolgokat? Vagy mégis hogy képzeljem el ezt? A gyerekeitekkel takaríttattatok ki folyamatosan addig, míg ki nem repültek ki?

A zöld részből kimaradt a vasalás és a mosás is. Bocsánat!

2021. jan. 17. 14:25
 13/46 anonim válasza:
96%

Én volnék a 6-os válaszoló.

Megértem az érveteket, hogy egy 27 éves felnőtt nőnél, már elvárható, hogy gondoskodjon magáról, ezzel én is egyetértek.

Én gyerekeim is már felnőttek és külön élnek, de előfordult, hogy egy szakítás, munkahely keresés miatt vagy egyéb becsúszott dolgok miatt egy kis időre visszaköltöztek.

Én mint szülő támogatni fogom őket a bajban és segítem őket ahol tudom. Persze az hozzátartozik, hogy tudom ők eléggé önállóak és igényük is van a saját, privát életre. Nem minden huszonéves/harmincéves "gyerek" önálló és inkább kihasználja a szüleit, de én nem ezt feltételeztem a kérdező lányáról, mivel már így is sokat segít otthon és volt is rendes munkahelye stb.

A mamahoteles "gyerekek" általában dolgozni és tanulni sem hajlandóak plusz otthon sem érzik a késztetést, hogy besegítsenek.. Mondjuk ez meg már egy rossz nevelésforma miatt alakul ki.

2021. jan. 17. 14:33
 14/46 anonim ***** válasza:
72%
Sajnos attól, hogy leírom neked, nálunk nem így volt, a te helyzeted még nem fog változni. Ha nem jó otthon, meg kell találni a módját, hogy legyen saját életed.
2021. jan. 17. 14:34
 15/46 anonim ***** válasza:
85%
Ahogy látom, kicsit talán "hajtós" is a gyerek. Elvégezte az egyetemet (amúgy az átlagos végzős életkor az egyetemeken pont 27 év volt pár éve olvasott ismeretem szerint, tehát rendben van szerintem), aztán ment dolgozni, ahonnan sajnos el kellett jönnie most, érthető okból. Ez nem az ő hibája valószínűleg. Otthon tesz-vesz, dolgozik, ez is rendben (hogy heti kétszer fürdőt pucol, az érdekes, de rendben). Esetleg adhat haza pénzt a megtakarításból, de ha nem szorultok rá, felesleges. Ha igen, akkor azzal arányosan, amennyit ő fogyaszt, esetleg. Három képzés az nem kevés, hanem sok, ehhez kell mérni. Ha közben talál munkát, akkor nem tudom, mi lesz - bár gondolom akkor most nem is keres. Az még érthető, ha valaki párhuzamos visz két szakot (az is durva tud lenni), de hogy most hirtelen három irányba fordulna, az fura.
2021. jan. 17. 14:38
 16/46 anonim ***** válasza:
48%

Kérdező, ennyi erővel te nem takarítottál soha mikor külön laktál?

Elég gáz 27 évesen elvárni hogy eltartsanak úgy hogy kb annyi házimunkát csinálsz mint a 10 éves húgom.

2021. jan. 17. 14:52
 17/46 anonim ***** válasza:
29%
13as ez a sok segítés? Ne röhögtess már. Alig mozdít valamit otthon de az ingyen szállás meg kaja az kell neki.
2021. jan. 17. 14:54
 18/46 anonim ***** válasza:
77%

Azért én is kíváncsi lennék, hogy munka mellett ti, kedves szülők mennyit takarítotok. Fáradtan, hazaesve a munkából. Minden második nap felporszívóztok, felmostok? Egy héten legalább négy alkalommal portalanítotok és minden nap megy a mosógép és folyamatosan vasaltok? Három tanfolyam bőven kitesz egy teljes munkaidőnyi "állást", főleg ha az ember nem csak ellébecolja. Gondolom a kérdező lánya nem teszi ezt.

Szerintem igen is becsülendő, hogy ennyi idősen akar változtatni az életén és a körülményein, hogy ne egy adott munkakörben szenvedjen, belekeseredjen, hogy neki csak ennyi jutott.

Ha van megtakarítása, az már jó! Szerintem simán elég ennyi házimunka, mint amiket leírtál. Ez sem kevés, sőt!

2021. jan. 17. 15:10
 19/46 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem ez így korrekt. Ha nem durcás fejjel csinálod.
2021. jan. 17. 15:25
 20/46 anonim ***** válasza:
36%
Vajon a kérdezőnek hogy esne ha az anyukája is csak ennyit csinálna otthon?
2021. jan. 17. 15:27
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!