Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Mennyi házimunkát...

Szülők! Mennyi házimunkát “várnátok el” a veletek élő 27 éves lányotoktól, aki jelenleg nem dolgozik, de 3 tanfolyamot csinál egyszerre?

Figyelt kérdés
Hetente egyszer felseper, felporszívózik és felmos az egész lakásban. Hetente két alkalommal a fürdőszobát is kitakarítja teljes mértékben. Pár hete az ablakokat is lepucolta.

2021. jan. 17. 13:59
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
100%
Hát azok alapján, amit itt a gyakorin ír néhány ember, kb. úgy néz ki az átlag otthon mint egy újonnan berendezett sarok az Ikeában.... Én nem tartom magamat egy igénytelen embernek, viszont őszintén nem értem, hogy miért vannak ezen az oldalon sokan ennyire ráizgulva a takarításra. Szerintem sokan ezt túlmisztifikálják. Nálunk otthon az volt a rendszer, hogy mindenki rendben tartotta és takarította a saját szobáját, a közös helyiségeket mindenki rendben tartotta és tisztán, rendezetten hagyta maga után - ezeket szükség szerint takarítottuk és általában együtt, illetve megoszlottak a feladatok és mondjuk anyukám vásárolt és főzött, apukám mosott és mosogatott, én sepertem-felmostam-porszívóztam. Viszont ez nem volt kőbe vésve, nem volt beosztva, soha a büdös életben nem számoltuk ki, hogy ki mennyit takarít stb., mert ez magától értetődő dolog volt, hogy az ember tisztán tartja a környezetét és mindenki megcsinálta, amit kellett. Ha éppen ehhez volt kedve, akkor ezt. Ha ahhoz, akkor azt. Én laktam egyedül is, akkor értelemszerűen mindent én csináltam. Valamint laktam lakótársakkal is, akikkel ugyanúgy spontán alakult a dolog, magától értetődő volt. Szerintem egyáltalán nem kevés, amit a kérdező ír és egyáltalán nem gondolom, hogy a házimunka beosztása függne a kortól (jó, gyerek nyilván más) vagy anyagiaktól.
2021. jan. 17. 23:40
 32/46 anonim ***** válasza:
11%

Utolsó, igazad van, de a kérdező előadja a hattyú halálát, mert heti kb 40 percet takarít és pár hete az ablakokat is lepucolta.

A kérdés meg nyilván azért született, mert otthon lebæszták, hogy 27 évesen el kell tartsák, egy fillért nem fizet a költségekbe, de elvárja, hogy mossanak, főzzenek rá és elmosogassanak utána.

2021. jan. 17. 23:53
 33/46 anonim ***** válasza:
38%

Tehát heti max fél órát hajlandó bármit csinálni, miközben a szülei dolgoznak, főznek, mosnak rá.

Hát én jártam tanfolymra, egyszerre tb-bér és mképes, mellette család. Ezek a tanfolyamok heti egy, max két alkalom, az sem napközben, mert biztosan nem nappalin van a 27 éves.

Nekem alapvető lenne, hogy ha már otthon vagyok, ennyi idősen átvegyem a hatvanas szülőktől a háztartást.

2021. jan. 18. 07:25
 34/46 anonim ***** válasza:
20%

Hasonló helyzetben vagyok, mint a kérdező, csak 3 tanfolyam helyett 1 egyetem+2 tanfolyamot csinálok. Egyik sem vesz igénybe főállású munkaidőt vizsgaidőszakon kívül. Vizsgaidőszakban lehet napi 8 óra tanulás, de azon kívül max 6 meg persze a gyakorlatok.

Barátommal élek, nem a családommal és egy 50 nmes lakásban. Ő napi 10 órákat dolgozik tehát nekem természetes, hogy én csinálom a takarítás 90%-át. Tanulásnál te osztod be az idődet, de a szüleidnek muszáj dolgoznia abban az időben, amit a főnöke elvár. Szerintem 27 évesen elvárható lenne, hogy legalább heti 3x főzzél+ mosogatás persze a meglévő feladataid mellé. Nehezen hihető, hogy 3 himi-humi tanfolyam mellett ezekre nincs időd, mivel minden elmélet online van, mégcsak utaznod sem kell érte. Arról nem is beszélve, hogy jelenleg eltartanak, tehát mégjobban elvárható, hogy a házimunka nagy részét te csináljad.

2021. jan. 18. 08:13
 35/46 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem ez nagyon kevés. Én a saját gyerekemtől a lakhatásért egyetlen forintot sem kérnék, hacsak nem létszükség kérdése, viszont ha otthon van akkor az a minimum hogy minden nap elmosogat (igazán nem lenne megterhelő, mert csak azt a pár dolgot kell amit nem lehet mosogatógépbe rakni), naponta egyszer felporszívóz, pár naponta felmos. A saját ruháit kimossa, meglocsolja a virágokat, kiviszi a szemetet ha szükséges, kipakolja a mosogatógépet. Főzést, nagy takarítást nem várnék el, még bevásárlást sem, de lényegében minden más apróbb dolgot igen. Ez nem azt jelenti hogy ha épp sokat kell tanulnia vagy fáj a feje, vagy csak simán nincs kedve aznap megcsinálni akkor összeveszünk de nagy átlagban lehessen az otthoni munkájára számítani.

Nekem még közelebb van mikor én laktam otthon, mint az hogy a saját gyerekem ennyi idős legyen. De nálunk is így működött anno.

2021. jan. 18. 10:19
 36/46 anonim ***** válasza:
47%
mondjuk nem mindegy, körmös, pillás vagy jövedelemadó-szakértő tanfolyam...
2021. jan. 18. 10:25
 37/46 anonim ***** válasza:
38%
36os..ebből a szempontból mindegy. A kérdező lusta, de azt elvárja hogy felnőtt nő létére eltartsák, és a dolgozó szülei végezzék a házimunka 80%-át.
2021. jan. 18. 17:45
 38/46 anonim ***** válasza:
53%
Nyugodjatok meg, a gyerek meg majd akkor tartja el a szüleit, ha "nyugdíjasok" lesznek.
2021. jan. 18. 19:50
 39/46 anonim ***** válasza:
38%

En napi szinten varnek el hazimunkat. De ezt az adott szuloparnak kell tudnia nekik mibol all a haztartasvezetesuk.

.ondom a sajat peldamat: Idehaza en minden nap vegigszaladok a porszivoval es 2 naponta fel is mosok (sajnos a nagy forgalom az utcarol behozza a port), majdnem minden nap főzök, bevasarolok (jarvany miatt ezt minimalizaltuk tömbösítettük), eszek itthon hideget is főzök kávet stb., mosogatok (szerencsere van mosogatogep, de betenni elinditani kivenni kell az edenyeket ugyanugy), 2 naponta mosok (igy kb 2 naponta leszedem, osszehajtom es elpakolom a tiszta ruhakat, torolkozoket. A jarvany miatt 2 naponta kapcsolokat, kilincseket, foggantyukat fertotlenitovel attorlok. Szelloztetek az egesz lakasban naponta ketszer. Ezen felul neg mindig vannak aprosagok pakolas, novenyultetes, haziallatok ellatasa, postara menni, ugyet intezni (tobbnyire mar csak neten, de ahhoz is le kell ulni, odafigyelni).

Szoval nalam ha itt lenne felnott gyerekem elvarnam, hogy osszuk be es felezzuk/harmadoljuk (felteve apja is rwszt vesz ezekben es nem egy here...nem nem az) a teendoket. Akar ugy hogy egyik heten o vallalja a konyhat es minden azzal kapcsolazos dolgot masik heten meg minden furdovel kapcsolatos dolgot. Vagy bevallalja minden napra a porszivozast es mosogatast es hetvegente egyik full ebedet o kesziti,es estenkent heti 3szor vacsorat is csinal legalabb egy kenyeret ken mindenkinek vagy reggel ove a kavefozes. Es igen valamelyik bevasarlast is csinalja meg. Felolem a kethetente nagybevasarlas is lehet vagy .inden nap mas megy boltba (bar ez ugye a jarvany miatt megi t nem szerencses).

Tehat tanfolyam ide vagy oda, felnott korabban mar dolgozo emberrol van szo, aki hazakoltozott a feltetelezhetoen szinten dolgozo szuleihez. Igy inkabb ugy kellene a 27 evesnek hozzaallnia, mintha o is felnott lenne es nem hagynia hohy korbeugraljak a szulei. Peldaul evidensnek kellene lennie, hogy ugyintezesbe besegit vagy ha tervben voltak korabban nagy selejtezesek, atrendezes, nagytakaritas otthon, akkor most abba alaposan besegit.

2021. jan. 18. 21:59
 40/46 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem az anyuka írta ki a kérdést, nem a lánya.

Mégis még milyen házi munkát kéne csinálnia, ti tisztasági mániások vagytok, annyit takarítotok?

Honnan veszitek,hogy el van tartva? Van megtakarítása, valszeg ad le pénzt. Lehet a vírus miatt felmondta az albérletét, hiszen elvesztette a munkáját, de nem otthon ül, hanem képezi magát nem is egy tanfolyamot csinál, most hiába be kell járni vagy sem. Nekem van olyan ismerősöm akinek be kell járnia hetente kétszer oktatásra, nem otthon tanulnak, pedig számítógéppel kapcsolatos oktatás, otthon is lehetne végezni elviekben.

Nem tudom miért kell ennyire utálni a fiatalokat, bírom neten is az olyan posztokat, hogy a 25 évesek nagy része nem dolgozik. Hasraütésre benyögve.

Persze-persze, az idejükben ők mennyit kapáltak. Lusta fiatalság, pfejj

2021. jan. 19. 04:52
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!