Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Mennyi házimunkát...

Szülők! Mennyi házimunkát “várnátok el” a veletek élő 27 éves lányotoktól, aki jelenleg nem dolgozik, de 3 tanfolyamot csinál egyszerre?

Figyelt kérdés
Hetente egyszer felseper, felporszívózik és felmos az egész lakásban. Hetente két alkalommal a fürdőszobát is kitakarítja teljes mértékben. Pár hete az ablakokat is lepucolta.

2021. jan. 17. 13:59
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
14%

Ha mi tartjuk el akkor a minimum hogy kb az összeset ő csinálja.

Az nem számít hány tanfolyamot csinál egyszerre, ő vállalta emellett ugyan úgy vannak kötelezettségei.

2021. jan. 17. 14:03
 2/46 anonim ***** válasza:
88%
Eltartjátok? Vagy fizeti a rezsit és a kajáját?
2021. jan. 17. 14:06
 3/46 anonim ***** válasza:
84%
Ez így pont jó.
2021. jan. 17. 14:06
 4/46 anonim ***** válasza:
78%

Én 16 vagyok.

Hetente 1-2x felporszívózok, felmosok, letörölgetek. Rendet rakok, én intézem sokszor a főzést, bevásárlást egy-két ebédhez, én rendezem az állatokat, takarítok utánuk, veszem a kaját nekik, viszem orvoshoz, stb..

2021. jan. 17. 14:12
 5/46 anonim ***** válasza:
86%

Hát itt a "nem dolgozik" is jelent valamit, tehát nincs jövedelme, így nem járul hozzá a saját költségeihez (ha csak nincsenek tartalékai).

Én ennél több munkát nem várnék el amúgy.

2021. jan. 17. 14:13
 6/46 anonim válasza:
78%

Szerintem ez így teljesen jó. Közösen éltek, így besegít ez a természetes, mint szülő pedig támogatod lakhellyel, megélhetéssel..stb. amíg nem végez a tanulmányaival.

Aki pedig a saját gyerekétől várja el a rezsi vagy a kajapénzt úgy, hogy jelenleg nincs is fizetése.. hát elég szomorú.

Mire van a család, ha nem számíthatsz rá?

2021. jan. 17. 14:15
 7/46 anonim ***** válasza:
31%
Mondjuk az sem mindegy, hogy mostanáig mit csinált? Szerzett két különböző büfé szakos diplomát? Vagy dolgozott, aztán elvesztette az állását, és most átképzi magát?
2021. jan. 17. 14:17
 8/46 anonim ***** válasza:
39%
6, 27 éves nem gyerek már
2021. jan. 17. 14:18
 9/46 anonim ***** válasza:
92%
Ha nem "alibi" képzések, hogy húzza az időt, akkor támogatni kell olyan módon, de elvárni azt amit méltányosnak éreztek részéről, a szabadideje szempontjából mit áldozzon még házimunkára. Ha viszonylag sok szabadideje van, akkor segítsen még egyebekben. Hogy hetente kétszer mit kell annyit takarítani (teljes mértékben) a fürdőszobában, azt ti tudjátok, de egy fürdőszobát például érdemesebb tisztán tartani szerintem, mint ennyiszer kipucolni hetente. Ezek már a ti személyes igényeitek is. Amúgy ez nem tűnik kevés segítségnek három tanfolyam mellett, de már azért se látom át a helyzetet, mert ez kicsit sokrétű foglalatosságnak tűnik egyszerre. Nem egy embertől hallottam például, hogy két egyetemi szakot végzett egyszerre, tapasztalataik alapján senkinek nem ajánlanám ezt az "önkizsigerelési" formát.
2021. jan. 17. 14:18
 10/46 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Van megtakarítása, igen.

Egyetem után egyből elkezdett teljes munkaidőben dolgozni. Tavaly szeptemberben elveszítette a munkáját, így átképezi magát.

2021. jan. 17. 14:20
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!