Mi volt a legfájdalmasabb dolog, amit a szüleid mondtak Neked?
Nem engedtek el a legjobb barátnőm szülinapi bulijára az oviban, amit azzal indokoltak, hogy "túl hangosan nevettetek az utcán."
Bár csak 5 éves lehettem, de olyan igazságtalannak éltem meg, hogy beleivódott az emlékezetembe.
Ez a sok borzasztó válasz... Elkeserít, hogy hova süllyedt a mai világ.
Tisztelet meg sehol. De a gyereknek tisztelni kell a szülőt minden áron.. Az mimdegy, hogy otthon így elhordják őket mindennek.
Sok a sorstárs.Kitartást mindenkinek :)
"Csak szimulálsz."
Hallójárat gyulladásom volt, hőemelkedésem volt és alig hallottam az egyik fülemre. Szóltam anyámnak, hogy nem tudok így iskolába menni, a fülész csak aznapra adott igazolást, ezért vigye el az ellenőrzőm a házi orvoshoz, hadd maradhassak még itthon 1-2 napot. Nem hitték el a fülész ellenére sem, hogy beteg vagyok, meggyanúsítottak, hogy csak szimulálok, és elküldtek iskolába. Kegyetlen rosszul esett.
Elestem, fájt a kezem. Azt mondta anyám , csak szimulálok.
Két nap múlva suli után elmentem az orvoshoz.. 3 helyen repedés volt az orsócsontomon plusz kialakult egy ganglion a csuklómban. Nekem is rosszul esett a vádaskodás, nem láttam értelmét...
A "nem ezért szültem gyereket" nálunk is ment, meg a "szégyent hozol ránk", elvileg azzal hoztam szégyent rájuk, hogy olyan szakmám van, amit szeretek csinálni, nem olyan, amilyet ők képzeltek hozzám. Illetve amikor egészségügyi okból felmondtam az egyik korábbi munkahelyemen, akkor munkakerülőnek neveztek, és szerintük az volt a legjobb munkahelyem és most is ott kéne dolgoznom, nem kellett volna felmondanom, az teljesen mellékes nekik, hogy lelkileg teljesen tönkretettek ott.
Amúgy 22, nehogy azt hidd, hogy csak a mai világ ilyen. Sőt, régen ennél mérföldekkel rosszabbak is voltak, minden kornak megvolt a maga hibája. A Római Birodalomban a szülők simán eladhatták rabszolgának a gyereküket, ha épp pénzre volt szükségük. Oké, hogy az még az ókor volt, viszont az még nem is olyan rég teljesen elfogadott volt itt Európában, hogy a szülő szabta meg, kivel kell összeházasodnia a gyerekének. Nem is beszélve a fizikai fenyítésről, nadrágszíjjal meg fakanállal való verésről, ami teljesen normális volt még 2-3 generációval ezelőtt is. Egyáltalán nem mai jelenség az, hogy a szülők embertelen módon bánnak a gyerekeikkel.
#26-os:
Pontosan! Pont az ilyen debil példákat hozzák fel annak védelmében, hogy miért “csak” egy pofont kap otthon a gyerek, mert bezzeg ők vonalzóval kapták a körmöst, meg társai!
'Csúnya vagy, és felesleges bármit is csinálnod, csak csúnyább leszel.'
Nem voltam csúnya, átlagos, normális kinézetű gyerek voltam.
Kár volt téged felnevelni, egy igénytelen, szerencsétlen, lusta disznó vagy(anyám mondta).
Pedig nem tehetek róla, hogy pszichológiai problémáim vannak, és ezért mozdulok ki keveset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!