Miért van az hogy a legtöbb anya a bíróságon a
végsőkig harcol a felügyeleti jogért majd később meg
azon háborognak hogy az apa miért nem veszi ki a részét
mindenből?
#159, szerencsére azért a gyermektarha összege első sorban a férfi jövedelmének a függvénye, nem annak, hogy az anyucika mennyit költene szíve szerint a gyerekre. Ugye közismert az alapképlet 1 gyerek 20-25%, két gyerek 30-40%, 3-tól akárhány gyerekig max 50% - tehát ha a férfi keres mondjuk 250 000 Ft-t, akkor se fognak 1 gyerekre 50 000 Ft-nál többet megítélni, ha az anyuka a feje tetejére áll. És akárhány gyerek van, semmiképp se fognak 125 000-Ft-nál többet az összesre együtt. Akkor se, ha tizen vannak. Na ezek a tények, innen lehet kiindulni.
2021. jan. 8. 11:19
162/227 A kérdező kommentje:
Ez így van, és ha az Apának olyan rendes a főnöke hogy bejelenti 120ra akkor max kap 25ezret az anya, a többi meg már az apa jóindulatán múlik. Tehát én azt tudom tanácsolni minden anyukának hogy csak úgy szüljön ha adott esetben egyedül is el tudja tartani illetve nem érdemes szívózni válás után az apával mert akkor lehet egyedül fizetni a gyerek különóráit, korrepetálást, új telefont stb...
Ez nem "szíve szerint" költés, ezek alap dolgok, ennyibe kerülnek, pont. Ha súlyos beteg a gyerek, nem kérdezik meg szíved szerint kifizetnéd e a kezelést vagy a gyógyszert, csak kapod a számlát.
Az hogy a gyerek apját ez nem érdekli, az más dolog.
Akik angolosan kilépnek a gyerek életéből azoknak csak annyit kívánok, hogy legyen a gyerekük egy baromi sikeres, jómódú felnőtt, akikre baromi büszkék lehetnének - ha az szóba állna velük.
2021. jan. 8. 11:38
Idétlenségnek érzem a kommenteitek után az “apát” nagybetűvel leírni. Nem attól leszel az, mert felelőtlenül teherbe ejtetted az asszonyt. Pláne a “jóérzést” behozni abba, hogy apuka szerint éhen haljon-e a gyereke, vagy sem. Ha annyi eszetek sincsen, hogy egy harmadikosnak a törtekben segíteni tudjatok, akkor mitől is nem esszenciális a korrepetálás kifizetése? Nem mindenki olyan szívtelen dög, hogy gyári munkásnak nevelje a gyerekét, pláne ha alapvetően értelmes a gyereke. A jóérzés, amit emlegettek, abban kellene, hogy álljon, hogy támogatom a gyerekemet (anyagilag is), hogy vigye valamire.
2021. jan. 8. 11:44
"hogy legyen a gyerekük egy baromi sikeres, jómódú felnőtt, akikre baromi büszkék lehetnének - ha az szóba állna velük." - hahahaha:)
Én spec rühellem a winner-mentalítású szemetet, úgyhogy egy ilyen gyerekre pont kicsit sem lennék büszke. Amilyenre igen, az pont a szociálisan érzékeny, a társadalmi különbségek ellen tevőlegesen is fellépő forradalmár alkat. Nekem sokkal inkább példakép Che, mint Zuckenberg vagy épp Musk.
2021. jan. 8. 11:48
Ha az apának olyan rendes a főnöke, hogy bejelenti 120-ra, akkor olyan nyugdíja lesz, hogy ő lenne a legjobban rászorulva időskorában egy kis segítségre a gyerekétől.
Én is segítettem már ki apámat mikor baleset után nem tudott hónapokig dolgozni, jöttek a számlák, kezelések, elfogyott a megtakarítás.
Ha nem adok neki akkor 400ezret majd lassacskán megadod miután rendbe jöttél alapon nem tudom mi lett volna vele. Szerencsére, ő jó apám volt a válás ellenére is.
2021. jan. 8. 11:51
167/227 A kérdező kommentje:
Van olyan aki nem azért fizeti a gyerektartást mert érdekli mi lesz a gyerekből, hanem csak azért hogy ne csukják le. Amúgy lelövöm a poént, nem vagyok apa, sőt férfi se és gyerekem sincs. Csak szimplán próbáltam megvilágítani a másik oldalt is
#165:
Igen, mert egy olyan gyerek, aki felnőttként sem képes egy törtes összeadásra, az továbbhagyományozná az örökségedet. :DD
2021. jan. 8. 11:53
169/227 A kérdező kommentje:
Jah amúgy ismerek olyan apát aki boldogan és gazdagon él az új családjával, a gyerekei simán ugranak ha valamire szüksége van, eszébe se jut az exétől lévő gyereke, akit az anyja sikeresen elmart tőle
Te miért vagy ilyen nőgyűlölő, kérdező?
2021. jan. 8. 11:59
Kapcsolódó kérdések: