Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van az hogy a legtöbb...

Miért van az hogy a legtöbb anya a bíróságon a végsőkig harcol a felügyeleti jogért majd később meg azon háborognak hogy az apa miért nem veszi ki a részét mindenből?

Figyelt kérdés
És ne gyertek rögtön azzal hogy közösen vállalták a gyereket, ugyanis akkor a bíróságon is közös felügyeletet kellett volna kérni ha már a "gyereknek 2 szülője van" stb. De konkrétan sok esetben az apa jogait egy tollvonással megszűntetik majd el van várva hogy ugyanúgy a gyerekeinek éljen továbbra is. Ez hol reális szerintetek?
2021. jan. 7. 08:45
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
 151/227 anonim ***** válasza:
66%
150# Fényevőknek biztosan elég. 😆
2021. jan. 8. 08:55
 152/227 anonim ***** válasza:
31%

Hát én a gyerekem egészségét nem áldoznám fel azért, hogy spóroljak két fillért, de te tudod.

Koleszosként nekem egyedül volt elég ennyi kaja, mint amit most leírtál. Pedig én sem vagyok “2 tonnás”. Csak aktívan sportolok.

2021. jan. 8. 09:18
 153/227 anonim ***** válasza:
36%
Igazad lehet abban, hogy a család úgy jó, ha nem kéttonnásak a felek, hanem etióp éhezők.
2021. jan. 8. 09:28
 154/227 anonim ***** válasza:
87%
Nem kell itt végletekbe elmenni. De a 400 000 /4 fő/hó kajára tényleg totál irreális, kb azt jelentené, hogy csak a középosztály és attól felfele szabad gyereket vállalni. Ehhez képest a gyerekek zöme pont nem ezekben a társadalmi rétegekben születik.
2021. jan. 8. 09:48
 155/227 A kérdező kommentje:
Itt amúgy baromira nem az a lényeg. Csak ti itt azzal példáloztok hogy egy gyerekre havi 100ezer a kiadás, ami elég irreális. Eleve ha az anyja főz akkor vegyünk napi 2000et az ebédre, mondjuk többi étkezéssel 3000, akkor annak a gyerekre eső része 1500/nap. 45ezer egy hónapban, költs még rá 20ezret ruhára meg egyébre akkor is csak 65000,mondjuk legyen 70000. 10ezret minimum ad az állam családit. Tehát 60ezer fele, 30,amennyit átlagban megítélnek gyerektartást. Szerintem teljesen reális
2021. jan. 8. 10:10
 156/227 anonim ***** válasza:
27%
De kérdező, most a 75 ezren csápolsz, előtte oldalakkal meg 25-ről volt szó. Hogy gondoltad ezt?
2021. jan. 8. 10:32
 157/227 anonim ***** válasza:
74%

Attól is függ, nincs e valami gixer. Nálunk pl glutén és laktóz allergia. Külön kell neki főzni és sokszor nem olcsó alapanyagokból.

Matek korepre jár, az havi 20 000.

Sajnos muszáj, mert nagyon nem ment neki és én se vagyok egy matek zseni, a gimis matekba beletört a bicskám, kénytelen vagyok járatni.

Tánca jár, ami havi 12 000 és ez még az olcsó szakkör kategória. Ha pl teniszezni, vagy lovagolni akarna, akkor 12 000 egy hetet ha fedezne.

Tánchoz kb három havonta kell fellépésekre egyforma ruha, póló, évente két tánccipő. Úgyhogy átlagolva a havi 12 000 az inkább havi 20.

Havi 2000 osztálypénz.

Ekkora gyereknek bizony kell laptop(főleg a vírus óta, okostelefon stb), nem árt néha ha kirándul, évente legalább pár napot nyaral és manapság ezek nem a luxus kategória, nem nagyon van olyan osztálytársa, akinek ezek nem adatnak meg. Inkább ellenkezőleg, lassan az a ciki ha "csak" Horvátba mentek egy hétre és nem pedig 2 hét Maldívra.

Szóval ha nálunk csak a táncot+korepet veszed akkor havi 40 a gyerek és még nem evett semmit se (az nálunk kb havi 50 csak a gyereknek). Ha, lebontanám hónapra a nyaralás rá eső részét, ruháit, laptopot, telót, nagyobb ajándékot szülinapra/Karácsonyra, ami ált. egy drágább műszaki cikk, akkor bőven 100 felett van/hó és mondom, nem luxus körülmények között élünk egyáltalán.

2021. jan. 8. 10:35
 158/227 A kérdező kommentje:
De itt azt felejtitek el hogy a gyerek kiadásainak max a felét kell csak fizetnie az apának,nem ő tartja el
2021. jan. 8. 10:38
 159/227 anonim ***** válasza:
65%
Nem így van. A bíróság figyelembe veszi azt a tényt, hogy az anya "plusz munkát" tesz bele az által, hogy éjjel-nappal ő felel a gyerekért, hozza-viszi, főz neki, gondozza ha beteg, az anya csak olyan munkát vállalhat, ami 8-4ig tart és szabad a hétvége, ameddig kicsi a gyerek, túlórázni nem nagyon tud stb., ezt úgy hívják, hogy természetben járul hozzá a gyerek ellátáshoz, ha jól emlékszem és bizonyos fokig ezt figyelembe veszik a gyerektartás megállapításánal. Nem úgy veszik, hogy ha havi 100ba kerül a gyerek, akkor 50 a gyt, mert 50et álljon az anyja
2021. jan. 8. 10:44
 160/227 anonim ***** válasza:
80%
Hát nem tudom, hol élsz, kérdező, de errefelé elég divatos az a nézőpont, hogy ha szülinapja van a gyereknek/karácsony van, akkor az ajándékait is az anya vegye meg és spórolja ki a gyereknek a 25 ezer forintból, ami nem erre tartozna. Ha úgy lenne, ahogy te állítod, hogy az apa mindennek a felét fizesse, akkor a 25 ezres gyerektartáson felül kellene állnia az ajándékokat, beleszállnia a korrepetálások, különsport összegébe, fizetni a gyógyszeres kezelését, ha van olyan, fogszabályzást, ruházkodást, iskolakezdés 50%-át, mivel egyik sem jön ki havi 25 k-ból, amit te csak élelmezésre küldesz a gyerekednek.
2021. jan. 8. 10:53
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!