Hogyan lehetséges megértetni a szüleinkkel felnőttként, hogy szeretnénk saját életet élni? Mit tegyünk, ha a szüleink folyamatosan nyomon követnek minket, és kőkemény megfelelési kényszerekbe zárva azt szeretnék, ha az ő életüket élnénk?
Nálunk a család gyökeres szemlélete szerint annál értékesebb az ember minél hajszoltabb, minél inkább elhasználja a testét, minél többet dolgozik (fizikailag), & minél kevesebb ideje van valóban élni..
Ebben és még emellett számtalan negatív szemléletben nőttem fel. :)(:
Gyakorlatilag egész eddigi életemben a külvilágnak megfelelő alapvető normákon kívül (iskola stb.) nem volt semmilyen közösségi életem vagy hobbim. Folyamatosan a szüleim életét éltem, ami az örökös házimunkákkal való elhavazottság , frusztráltság, és ennek szenvedélyes-de szenvedéses hajszolt megélését (mások szemében állítólagos egyetlen elismerési lehetőség megszerzését-szerintük) jelentette. Nem azt mondom, hogy nincs valaki nehezebb helyzetben, sorsban stb., vagy hogy ez a vilag legnagyobb gondja.
Csak tényleg sajnos teljesen belebetegedtem szó szerint (autoimmun betegségem lett.., emésztőrendszeri tünetek sorozata).., mert évtizedekig nem élhettem olyan életet , amilyet szerettem volna. Nem volt sosem összejárás a barátokkal (a szüleim szerint az hülyeség, a barátok csak feltartanak, van elég dolgunk)..
Nem néztem filmeket, sorozatokat stb., nem jartam sportra (a család szerint a kerti munka éppen elég sport).
Nem kezdhettem pl. jógával a reggelt, hanem helyette kapkodással, panaszkodással, stresszel, idegeskedéssel, hogy mennyi, de mennyi házimunka vár ránk, hiszen azok elvégzése (0-24-ben hétvégén) az élet ertelme.
Nem alkothattam kreatív, de egészséges ételeket, hiszen "nincs idő, csak gyors & instant káros szenvedélyekre".. Még számos pelda.. Nem dolgozhattam masik városban, csak a környezetük melletti munkahelyeken (aprópénzért), & munka utan is várt a jól bevált, hajszolt napi rutinjuk szerint kialakított életvitel..
Nekem ezek mind-mind nehezen megemészthetőek voltak, és máig azok..
Végre elköltözhettem 30évesen, ugyanakkor még mindig fel kell kelnem pontban reggel 5-6óra között egy bármilyen fárasztó munkanap utan is hétvégén, csak hogy számot adjak nekik, hogy bizony.., hajszoltan élek, nincs időm aludni, hiszen így vagyok értékes, és nem hozok rájuk szégyent..
Folyamatosan naponta 3x kell nekik üzennem, hogy hol vagyok, mit vsinálok. Eleget házimunkázok-e munka után.
Véletlenül sem lehet semmi másra időm..
Már teljesen megőrülök ettől az életviteltől.. :/
Valaki segítsen!! :(
Mindig elámulok, mikor azt látom hogy 30-as emberek nem tudnak leválni a szüleikről ilyen szinten, aminek jó esetben már kamaszként el kellett volna kezdődnie.
Leírom, bár valami azt súgja, hogy úgysem fogsz semmit sem változtatni, ahogy előttem már írták, még haláluk után sem...
Én a helyedben egyszer leültetném őket, és elmondanám ezeket amiket írtál, és hogy ennek mától vége. Ahogy a többiek is írták, heti x alkalommal, ami neked belefér, majd jelentkezel, havi x alkalommal mész majd, de vége a folyamatos kontrollnak. Mától a saját életedet éled, ahogy neked megfelel. Alszol amíg jól esik, teszel amit jól esik, stb.
Éld az életedet, ne csak elszenvedd, mert jó eséllyel csak ez az egy van :)
Nagyon köszi mindenkinek a válaszokat!! 🙌
Jövök bővebben a napokban...
Nem értem mi bajod. Elköltöztél. VÉGE!! HAHÓÓÓ. VEDD ÉSZRE. VÉÉÉGEEE VAAAAN.
Meg kéne nekik írni egy hosszú levélben kifejtve az összes sérelmet, rossz pszichológiát, mérgező jellemüket taglalni, és azt hogy mit érzel irántuk, hogy csak robotok, akik szenvedésre álltak be, és azt terjesztik, és brutálisan megkárosították az életed.
Utána letíltani őket mindenhol, és soha többé nem beszélni velük.
Nagyon köszönöm a választ mindenkinek!!!! 🙏♡
Írok hamarosan...
Az életem mindössze olyan módon változott,hogy elfoglaltságokba ágyazott "titkokkal" lett tele...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!