Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Védenétek a fiatokat, attól...

Védenétek a fiatokat, attól függetlenül is,hogy tisztában vagytok vele, mennyire nem ért semmihez,lusta, rendetlen és a lány szenved tőle aki együtt van vele?

Figyelt kérdés
A fiam nem a dolgosságáról híres,és két éve együtt van egy nővel,aki talpraesett,és nagyon ügyes. Ellenben, mivel a fiam eléggé hirtelen, duzzogós és hát nem a munka hőse a lány sokszor sír miatta, és elpanaszkodik erről az ő szüleinek is. Avatkozzam bele kéretlenül, vagy majd ők megoldják? Mondtam a lánynak,hogy sajnos nagyban rajtunk is múlt az apjával,hogy ilyen lett, de nem akartunk vele kicsiként erőszakoskodni, hogy mindenbe bevonjuk. Mit tegyek? Nagyon tanácstalan vagyok. Vagy majd ha a leányzó megunja,akkor szétmennek és így "kimaradok belőle?" Anyaként,nagyon nehéz ez nekem.
ma 11:47
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
82%
Mindenképp beszélnék a lánnyal és elsősorban biztosítanám a segítő szándékról és a megértésünkről. De azért elmondanám neki, hogy magam sem hiszem, hogy a fiam élethez való hozzáállása nagyban változni fog. Próbálják meg első körben egymás között egy leboxolni. Idő kérdése és ha nem változik semmi, a lány le fog lépni. Csak addig nehogy gyerek legyen, mert az senkinek sem lenne jó, se a lelépés, se a maradás, ha nem jönnek ki egymással.
ma 11:50
 2/18 A kérdező kommentje:
Igen-igen,pont ezen volt a hangsúly,hogy nem jönnek ki egymással,sem munkamorálban,sem jövőképben,semmiben. Segíteni szeretnék,és nem beleavatkozni,hiszen felnőtt emberek,de imádom mindkettőt.
ma 12:01
 3/18 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem beszélj a fiaddal. Kicsit késő ugyan a nevelést bepótolni, de valamikor meg kell vele értetni az alapvető dolgokat, mert így egyedül marad, és kérdés, hogy áll meg egyedül a lábán.
ma 12:02
 4/18 A kérdező kommentje:
Nagyon kedvesek vagytok,köszönöm szépen! Mindenképp beszélni fogok vele erről a napokban.
ma 12:04
 5/18 anonim ***** válasza:
87%
Már bocs, hogy ezt mondom, de a fiadat kéne helyre tenned, nem még védeni...! Valószínűleg a vitáik jelentős része, pont az általad felsorolt tulajdonságaiból adódik.
ma 12:05
 6/18 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem próbálj meg erről őszintén beszélni a fiaddal, mert te vagy az, aki leginkább hatni tud rá - persze intézzék egymás között is, de más a ti kapcsolatotok mint bárki másé.

Szerintem üljetek le kettesben, mondd el neki, hogy nem fogja ezt sokáig bírni a lány, gondolkodjon el, lássa, mivel van probléma, és döntse el, hogy mit szeretne, amíg lehetősége van rá... megpróbál változni, esetleg elfogadja, hogy el kell engednie a lányt előbb vagy utóbb, de biztosan.

Lényegében ezzel tudod megadni neki a lehetőséget arra, hogy változzon, és ezzel tudsz a legtöbbet segíteni.

...hogy él-e vele vagy akarja-e, az rajta múlik, de ne utólag sopánkodjon azon, ami már most is látható.

Nem kell más, csak hallgasson meg, gondolkodjon el, és döntsön ő.

Nyilván van, ami nem fog érdemben változni, de lehetnek olyan dolgok, amiken tud változtatni.

ma 12:08
 7/18 A kérdező kommentje:
Én is szóltam már neki érte, azt mondta változtat.Ez még az elején volt,amikor a lány idejött. Nagyon kicsit csiszolódott, de egy ember teljes átalakuláson nem tud végigmenni, főleg nem felnőttként sajnos.
ma 12:08
 8/18 anonim ***** válasza:
93%

2.

Kérdező!

Nem a rendetlenség itt már a fő probléma.

Ha ennyire nincs semmi közös bennük, akkor ennek a kapcsolatnak semmi értelme.

A fiad majd talál egy hasonló tesze-tosza, jóvanazúgy lányt és boldogok lehetnek az ilyen típosok is.

ma 12:20
 9/18 anonim ***** válasza:
54%
Ne szólj bele. Lehet, hogy ez a lány egyébként kedveli, ha szenvedhet.
ma 13:23
 10/18 anonim ***** válasza:
82%
Meddig akarod még védeni a fiadat az élettel járó nehézségektől? Amíg teljesen életképtelen lesz, és azt sem fogja érteni, mi baja van mindenkinek ővele,hiszen ő nem csnál semmit?
ma 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!