Mit csináljak, ha az itthon élő lányom alig segít be a házimunkába és maga után sem takarít, mert a hobbija miatt nem jut rá ideje?
Én ultimátumot adnék: vagy megcsinálja, vagy költözzön külön. Amikor külön élt, volt miből fizetni a rezsit (víz, gáz, fűtés, villany, megélhetés - kaja, mobiltelefon, tisztálkodás, kozmetikumok... ilyenekre gondolok)... Most lenne neki miből tenni ugyanezt? Képes lenne önellátni saját magát?
Ha élt már külön, miért költöztetek újra össze?
Szerintem ha tud külön élni, akkor igenis éljen külön - és akkor az ő dolga, hogy koszban él-e, vagy nem. Ahogy az is, ha ő egy percre se veszi a kezébe a porszívót, hanem mondjuk megfizet egy "cselédet", egy bejárónőt,aki ezt az izzadságos melót elvégzi. (Nővérem pl. ilyen: 1.500.000 -t keres, de mindenre embere van, maga már a munkáján kívül csak a magánéletével törődik - még a karácsonyi ajándékok beszereztetésére is embere van.)
Nem értem, mi közöd van a szobájához...Nem muszáj neked oda betenned a lábad. Anyám az enyémbe 18 éves korom után soha nem nézett be.
A közös terek takarítását pedig fel kell osztani és kitenni a hűtőre. Ezen a héten te porszívózól, a másikon ő. A saját uháit csak ő mossa. Mosogatás felváltva, egyik nap ő, másik nap te. Ha ez nem működik, akkor költözhet.
"Nem értem, mi közöd van a szobájához"
Végül is csak annyi, hogy az ő haza, semmi más. Márpedig az ő házában neki van joga eldonteni, mi hogyan legyen
A szobáját tényleg hagyd. Oké, a te házad, de azon belül az ő élettere, ha mocsokban akarja tartani, akkor tartsa mocsokban. Tartsa csukva az ajtót.
Egyébként meg írj neki egy listát a heti elvégzendő feladatokról és erélyesen tartsd be.
7
Az ilyen ember inkább ne csináljon gyereket.
"Oké, a te házad, de azon belül az ő élettere, ha mocsokban akarja tartani, akkor tartsa mocsokban. Tartsa csukva az ajtót."
Nem, baromira nincs ez így rendben. Legyen rendetlenség, ha őt nem zavarja, de hogy folyton mocsok legyen az én házamban, na abba van beleszólásom, akkor is, ha az más szobája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!