Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha az itthon...

Mit csináljak, ha az itthon élő lányom alig segít be a házimunkába és maga után sem takarít, mert a hobbija miatt nem jut rá ideje?

Figyelt kérdés
Az a jellemző, hogy semmit nem csinál azon kívül, hogy a ruháit berakja a mosógépbe és kiszedi. Néha elmosogat maga után, mást csak nagyon ritkán. A szobája kész viharsarok. Ha megkérem, hogy segítsen be valamibe általában nincs belőle semmi. Ha erélyesen rászólok akkor megerőlteti magát és csinál egy nagytakarítást, akkor a pincétől a padlásig csillog minden,de ez kb.havonta-héthavonta egyszer van, utána ugyanúgy küzdünk a rendetlenséggel. Élt már külön is, ugyanezt ez volt, disznóól volt a lakása. Tehát nem megoldás ha nem takarítok utána, ő jól érzi magát a koszban is.

2022. szept. 28. 17:25
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
22%
Tedd ki, ha már felnött.
2022. szept. 28. 21:48
 12/23 anonim ***** válasza:
73%
Feltételeket kell szabni. Nem vagy már mamahotel, és ő sem anyuci pici lánya... alá kell pörkölni. Wifi off, kaja off, fűtés off, stb...
2022. szept. 28. 22:39
 13/23 anonim ***** válasza:
21%
És ki volt az a hülye aki ílyenre nevelte fel???!
2022. szept. 28. 23:27
 14/23 anonim ***** válasza:
34%

1. a szobája SEM legyen mocsokban, hagyjuk már! Ha rendetlenség van, nem érdekelne, de ha kosz, azt nem tűrném el

2. ha ennyire lusta - ez lustaság -, akkor el lehet költözni

Nekem is időigényes a "hobbim" (munkám), néha még este 11-kor is írok, amikor van ihletem, mégis van időm főzni, mosni, takarítani méghozzá két emberre, mert a párommal élek.

2022. szept. 29. 07:25
 15/23 anonim ***** válasza:
96%

13-as, rhadtul nem attól függ.

Öcsémet rendszeretőre nevelték - de amikor meglátogat, kész rémálom, amit mindig! maga után hagy(na, ha nem szólnék rá ezredszerre is).

Otthon sunyít, mert az anyja lebxsza, velem próbálkozik, és simán széthagyná a koszos pzs-t, tányért az asztalon, elvárná, hogy én pakoljak utána, mert a nővére vagyok.

Nos, előbb küldöm őt haza.

2022. szept. 29. 07:27
 16/23 anonim ***** válasza:
27%

Milyen házimunkába nem segít be pontosan?

Te mit értesz házimunka alatt? Én egy rendkívül, lusta, rendetlen ember vagyok, de a házunk normális, élhető. Nagyon pici, így inkább a helyhiány miatt látszik káosznak, de el van mosogatva, miután ettünk, nincs por, kajamaradék, morzsa, pedig majdnem mindennap főzök. Nem kell mindennap porszívózni.

A konyhát összeseprem, pultot, tűzhelyt letakarítom, elmosogatok, ha kell mosok, teregetek. Nekem ez a napi házimunka.

Hétvégén még portörlés, porszívózás, felmosás, vízkőoldás.

Annyira túlkombinálják sokan ezt a házi munkát.

Mert nagyon nem mindegy, hogy olyan dologba nem segít, amit te akarsz(mondjuk gyártottál 60 üveg befőttet, és nem pakolja el), vagy olyanba, ami rá is tartozik.

2022. szept. 29. 08:34
 17/23 A kérdező kommentje:
Általában semmilyenbe.Nem sepreget össze, sokszor még akkor se ha behozza kintről a homokot, sarat. Nem takartja el maga után a morzsát, sokszor a koszos tányérekot, poharakat is otthagyja. A fürdőben nem törli fel maga után a vizet. Ha szólok neki, hogy csinálja meg "mindjárt megyek " címszóval addig úgy van amíg én meg nem csinálom. A szobájában meg sem ágyaz, bent hagyja a szemetet, koszos poharakat, tányérkat. De a vendégeket oda szokta bevinni a rumliba, úgyhogy általában ott is én takarítok ki, mikor már szégyellem, hogy mlyen rendetlenség van ott.
2022. szept. 29. 08:55
 18/23 anonim ***** válasza:
96%

Nem depressziós esetleg? Beszélgettél már vele, hogy egyáltalán hogy van. Vagy állandóan az elvárások mennek, hogy csinálja már. Nekem is volt egy ilyen időszakom. Munkahelyelvesztés, és igaz, hogy ráértem, hiszen nem csináltam értelmeset a munkakeresésen kívül. És mindig jött a férjem, hogy már megint nincs felszedve az alma kint, vagy összepakolva, ráérek miért nem csinálom meg. Az elvárásokat tolta, de hogy megkérdezze nekem mire van szükségem, az nem ment.

Aztán mikor segítséget kértem, egyenesbe jöttem, a munkám, hobbim mellett is ugyanúgy foglalkoztam a környezettel. Ez egy jelzés is lehet. Beszélgess vele, ne támadóan, elvárásokkal, fentről.

2022. szept. 29. 09:09
 19/23 anonim ***** válasza:
69%

Én sem ugrok minden tányérral külön, azonnal mosogatni, és ha olyan az időjárás, és behozom a koszt a cipőmmel, azt sem törlöm fel azonnal, mert aznap úgyis behozzuk a koszt még nyolcszor. Tököm sem rohangál óránként felmosni. Nekem a mindent rögtön feltakarítás már tisztaságmánia. (Ez persze nem érvényes a fürdőben kipocskolt vízre, konyhában kiömlött tejre és hasonlókra.)

A közösből azért tényleg csinálnia kéne valamit. Oszd ki rá, hogy holnap ő takarítja a fürdőt, szerdán a konyhát, csütörtökön porszívózzon fel stb., és ebből ne engedj. Ne hagyd rá, hogy azt mondja, "mindjárt", aztán nem megy. Állj fölé, és ne hagyd békén, amíg meg nem emeli a seggét. Ha 20 percig kell nyaggatni és cseszegetni, akkor 20 percig kell, de percenként ám!

A szobáján mit szégyellsz? Szégyellje ő, ha tényleg olyan gáz.

2022. szept. 29. 09:28
 20/23 anonim ***** válasza:
24%

17: de ez egyik napról a másikra MOST alakult ki...???

Az előző 20 évben soha nem került szóba, hogy mik a feladatai?

2022. szept. 29. 11:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!