Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy ilyen szülő érdemel...

Egy ilyen szülő érdemel tiszteletet?

Figyelt kérdés

Abban az esetben, ha a szóban forgó szülő folyamatosan azt hajtogatja, hogy őt tisztelni kell azért, mert van tető a gyerek feje felett, van kaja az asztalon, van fűtés, stb stb.

Ugyanakkor verbálisan folyamatosan bántalmazza a gyereket? Minden pitiáner dologért leszidja, beléköt, és elvárja, hogy a gyerek tűrje.

dec. 20. 11:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%
Nem.
dec. 20. 11:17
 2/14 anonim ***** válasza:
13%

Nem tudok válaszolni igazán, mert nagyon megváltozott a világ. Nem mondom, hogy 60 éve helyes volt pl. pofon vágni a gyereket (a szüleim soha nem tették), de ma ha a kedves papa összeráncolja a homlokát, akkor már bántalmazó. Ha a felmenő meg meri kérdezni, mi volt az iskolában, akkor az már gonosz és rossz. A gyerek 400 ezer forintos telót akar, de nem kapja meg. Rettenet.

Nem tudom megítélni, hogy valóban úgy van-e, ahogyan írod, vagy a vázolt torz, elrontott, elkényeztetett csoporthoz tartozol-e?

dec. 20. 11:24
 3/14 A kérdező kommentje:

#2, nem, nem tartozok az elkényeztetett csoporthoz.

Illetve nem, nem csak szemöldök ráncolásról van szó, hanem komplett kontrolmániáról, konstans lelki zsarolásról, teljesíthetetlen elvárásokról, és ezekért cserébe komplett imádatról.

Amit leírtam, abban (sajnos) semmi túlzás nem volt.

dec. 20. 11:29
 4/14 A kérdező kommentje:
Upsz kicsit szétesett a fogalmazás, tehát bántalmazásért cserébe várja el a szülő az imádatot.
dec. 20. 11:30
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Közöld vele, hogy ez a minimum, máskülönben jön a gyámügy, meg amúgy is minek vállalt gyereket, ha ekkora teher neki? Senki nem tartott fegyvert a fejéhez, hogy gyereket csináljon.
dec. 20. 12:03
 6/14 A kérdező kommentje:

Kellett neki a szocpol :)

dec. 20. 13:12
 7/14 anonim ***** válasza:
Nem kell tisztelni. Nem kell vele élni se, és máris nem tudja felhozni, tető a gyerek feje felett, van kaja az asztalon, van fűtés, stb stb.
dec. 20. 14:06
 8/14 A kérdező kommentje:

“Nem kell vele élni se, és máris nem tudja felhozni, tető a gyerek feje felett, van kaja az asztalon, van fűtés, stb stb.”

Igen, ezt már pár helyen olvastam. Egész pontosan minden második kérdés alatt ebben a kategóriában.

Nem tudtam, hogy ezen a fórumon mindenki ilyen kőgazdag, hogy amint adódik egy probléma a családban, azonnal el tud költözni :D

Persze nyilván ez lenne a cél, hisz akar a fazsom együtt élni egy nárcisztikussal (tényleg az, és nem csak rádobom ezt a jelzőt), de jelenleg rá vagyok szorulva.

Ettől eltekintve köszönöm a válaszokat.

dec. 20. 15:04
 9/14 anonim ***** válasza:
28%
Nem tudok és nem is vagyok hajlandó igazat adni, ameddig nem hallgattam meg a másik oldalt is.
dec. 20. 15:47
 10/14 anonim ***** válasza:

"Nem tudtam, hogy ezen a fórumon mindenki ilyen kőgazdag, hogy amint adódik egy probléma a családban, azonnal el tud költözni"

"...szülő folyamatosan azt hajtogatja, hogy őt tisztelni kell azért, mert van tető a gyerek feje felett, van kaja az asztalon, van fűtés, stb stb."

Ha folyamatosan, akkor nem "éppen adódik egy probléma". Másrészt meg ha nincs pénzed elkoltozni, akkor evidensen halasnak kellene lenned azért, hogy "van tető a gyerek feje felett, van kaja az asztalon, van fűtés, stb stb." és tisztelni is illene, hiszen veled ellentétben ő valahogy csak eltartja magát meg téged is

dec. 20. 16:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!