Normális ha egy 23 évestől elvárják otthon, hogy időben érjen este haza?!
Érdekes, én egy percig sem gyűjtögettem, hanem ahogy keresetem lett, elköltöztem egy megosztott albérletbe, a fizum háromnegyede ment rá, onnantól két évig szoros volt a nadrágszíj, de teljesen megérte! Ez a fejedben dől el, hogy milyen korlátokat állítasz fel magadnak, meddig "kell" gyűjtögetned.
Nekik valahogy kezeltetniük kellene a túlféltési, birtoklási hajlamukat, de vélhetően az önkritika nem az erősségük. Pont az ilyen családtagok nem megbarátkoznak idővel a gyerek elköltözésével, hanem egyre rövidebbre veszik a pórázt. Némelyikben oda fajul ez, hogy inkább legyen a gyerek boldogtalan, agyonkontrollálják az életét, kiutálják a párkapcsolatait, csak nekik ott legyen végig a kis életképtelenre nevelt gyerekecske időskorukra.
Szerintem nem kell megindokolnod semmit.
"Majd jövök" -és kész.
Hogy mikor? A te dolgod.
Anno mikor fiatal voltam (ja, és férfi vagyok) én is le voltam szabályozva. Hogy mikorra "illik" hazajönni.
Aztán lett egy új munkahelyem. 22 évesen.
Egy este bejelentettem: "No én holnap indulok Moszkvába" (tényleg oda szólt a kiküldetés)
"és mikor jössz haza" kérdezte anyám.
Mondom: Ha jól megy, akkor két hónap múlva. Püffneki, ekkora döbbenetet még nem láttam rajta. :)
A még nagyobb döbbenet akkor jött el, amikor (dátum: 1993) kint tartózkodásom ideje alatt afféle mini-forradalom tört ki odakinn.
...azért hazajöttem. 3 hónap után. Épségben.
Soha többé a büdös életben nem firtatták, mikor jövök, mikor megyek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!