Hogy mondjam el a szüleimnek hogy betört a méregdrága telefonom kijelzője amit nemrég kaptam? (sajnos véletlenül leejtettem,még tok se volt rajta)most nagyon rosszul érzem magam hogy kaptam egy ilyen jó telefont és én meg nemtudtam vigyázni rá..
41, aki annyira fél, az vigyáz a dolgaira.
Egy véletlen leejtés nem fog akkora kárt okozni, hogy ne lehessen használni. Fólia nélkül sem. Ha meg idióta volt a gyerek, igenis legyen következménye.
38:
"Azt meg nem tudhatod lehet a kislány hisztizett a drága telefonért, és mivel manapság már nem divat bármit megtagadni a gyerektől, nehogy sérüljön a kis lelke, így a szülők az utolsóból is, de megvették neki."
Lehet, de e pillanatban ez csak a te feltételezésed.
De az is lehet, hogy a szülők találták ki, és a gyereknek egyáltalán nem volt fontos. Erre utal az is, hogy a 80e Ft-os telefont "méregdrága" telefonnak nevezi. Kifizetni én is sokallanám, de azért tudom, hogy több százezer forintért is vannak telefonok. Mikor a nyitókérdésben olvastam, hogy "méregdrága telefon", én azt gondoltam, 200e Ft feletti árkategóriába esik.
Továbbá:
1. Ha már megvették a szülők, akkor igenis tokot, fóliát, egyéb védőeszközt vele együtt venniük kellett volna. Egyszerűen ez így komplett ajándék.
2. Ha ajándékba adták a gyereknek, akkor az övé. Vagy leszidom, és (legalább részben) állom a javítás költségét, vagy nem adok bele egy fillért sem, de akkor leszidni sincs jogom, hisz nekem egy fillér pluszköltségem sem lett belőle.
42. Te biztos nem voltál bent egy fizika órán sem 😂 mi az hogy egy véletlen leejtés nem okozhat akkora kárt?
De! Ha a kezéből véletlenül kiejti mindenféle védelem nélkül és pont a sarkára esik simán össze törhet szilánkosra a képernyő. Vagy pont pofára ejti és bereped... Ez csak a szerencse műve ha pont nem törik össze. Ez most egy szerencsétlen véletlen ami nem direkt volt.
Legyen következménye annak ha hoz egy rossz döntést, de ne annak ha véletlenül össze törik a telefon. A leejtés nem döntés volt hanem baleset, felesleges megbüntetni érte. De ha ilyen szülei vannak a lánynak nem csoda hogy fél elmondani...
1. Ez nem méregdrága telefon, sőt inkább nagyon olcsó, ami nem azt jelenti, hogy nekem 80 ezer kispénz hanem azt, hogyha megnézzük, hogy a mobiltelefonok milyen árskálán mozognak ez a kínálat alja.
2. Gyerek vagy, nyilván azért kaptál ilyen kisértékű telefont mert számítottak rá, hogy ez előfordulhat, még egy felnőttel is.
3. Előszőr biztos, hogy ideges lennék mint szülő, ki nem lenne az, hiszen ez mégiscsak kiadás de miután le nyugodtam, belátnám amit az első 2 pontban mondtam és megcsináltatnám. Főleg akkor ha ez nem a sokadik alkalom, halálesetek előfordulnak.
Sajnos előfordul az ilyen, ha nincs a telefonon tok meg üvegfólia. Mondd el a szüleidnek amit itt leírtál, hogy véletlen volt, sajnálod. Ha normálisak megértik és együtt kitaláltok valamit. (Itt most nem arra gondolok, hogy elküldenek diákmunkára)
Nekem az üveghátlap tört be iskolás koromban. Szigorú szüleim vannak, nem mondtam el és vagy fél évig stresszben éltem hogy mit fognak szólni. Aztán apám közölte, hogy tudja, látta már a telefonom, nem is érti miért nem mondtam el, fizethetnénk felesben a javítást. Szóval tudom, nagy dolognak tűnik, de ez csak egy telefon, vannak ennél sokkal fontosabb dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!