Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el a szüleimnek...

Hogy mondjam el a szüleimnek hogy betört a méregdrága telefonom kijelzője amit nemrég kaptam? (sajnos véletlenül leejtettem,még tok se volt rajta)most nagyon rosszul érzem magam hogy kaptam egy ilyen jó telefont és én meg nemtudtam vigyázni rá..

Figyelt kérdés
Ezért szüleim is mérgesek lesznek nagyon, biztos lehülyéznek ilyenek..meg csalódnak is. Most azon gondolkodom hogy diákmunkára kéne majd mennem,már ha engednélek,bírnám,és nem lenne olyan messze.hogy még a javítás is ők fizetnék azt nem akarom,nemis fogják..maradjak ezzel hogyha már elbasztam,tudom csak helyre akarom tenni,és ha elmennék dolgozni azt a pénzt én keresném meg és kitudnám javítani a képernyőt is..nektek akik ezt olvassák mi a véleményetek erről? Mit szólnátok ha veletek lenne ez?..16/L

2020. okt. 4. 22:09
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
51%

Velem még nem történt ilyen, úgyhogy haragudnék, de csak magamra.

Úgy képzeljétek el, hogy napi szinten (nem vicc) leverek flakonokat a kád széléről, bögréket az asztalról azzal, hogy elmegyek mellette, ha az egész lakásban van egy 10 centis dolog a földön, biztos rálépek vagy átesek rajta, de a telefont soha nem ejtettem el, annak ellenére sem, hogy viccesen kicsi a kezem, fel sem tudom venni egy kézzel a telefont. Valahogy az agyamban van egy ilyen gát, hogy erre vigyázni kell.

2020. okt. 5. 00:34
 22/61 anonim ***** válasza:
9%

Ha elemallnal oszinten hogy anyu, elejtettem a telefont, nem akartam, igy esett. Sajnalom akkor nem szidnalak le.

Lehet kernem hogy diakmunkazz, ha a tanulas rovasara nem menne, vagy otthon segits be jobban a haztartasba.

Ne meg elgondolkodnek miert nem volt a telon tok es uvegfolia... mondjuk en a boltbol ugy hozom ki, hogy fel van oltoztetve.

Vagy online rendeles eseten addig nem kerult hasznalatba a telo, amig a tok es folia is meg nem jott hozza 2 nap... pont ezert.

2020. okt. 5. 02:49
 23/61 anonim ***** válasza:
100%

Amit előzőek írtak, úgy mondd el.

Szerintem szakszervizzel cseréltesd ki a kijelzőt.

2020. okt. 5. 04:51
 24/61 anonim ***** válasza:
72%

Előzőben írtak telejesen jók. Így mond el, hogy nagyon sajnálod de ez történt.

Én anya vagyok, ha az én gyerekem így állna hozzá, ahogy te, és nem azt "mondaná, hogy mutert vegyél új telót mert ezt össze törtem" (persze az enyém sem mond ilyet) akkor értékelném, hogy elmennél dolgozni is csak hogy kifizesd. Nyilván nem engedném és mi fizetnénk a javítást. Nem tudom milyen anyagi helyzetben vagytok de 80.000 forint az nem méreg drága telefon.

Személy szerint én úgy vagyok és voltam is mindig az háztartási és elektronikai eszközökkel hogy fogyó eszköz. Ha eltörik akkor eltörik. Majd veszünk másikat. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem kell vigyazni semmire és az én gyerekeim is nagyon vigyáznak a dolgaikra de történnek balesetek. Tört már nem egy telefon nállunk is, laptom képernyő telibe, tablet, tv...nyilván nem örültem de mindig azt mondtam inkább az mint hogy a keze lába törjön 🙂 sose szidtam le egyikőjüket se, nekem ezek nem érnek annyit, a apjuk szokta nekik mondani de ő se veszekszik, csak hogy értékelődjön bennük az, hogy vigyázzanak a dolgaikra, mert mi ezekért sokat dolgozunk. Amit tisteletben is tartanak és vigyáznak is. A durva szidás szerintem nem célra vezető, csak azt érjük el vele, hogy a gyerek félni fog tőlünk és nem mer majd semmit elmondani. Ami azért elég nagy probléma, ha bajba kerül vagy valami és nem mer segítséget kérni mert tudja, hogy úgyis csak szidást kap...Egy szó mint száz, ha én lennék az anyukád, biztos nem szidnálak le 🙂 csak legyél őszinte.

2020. okt. 5. 05:47
 25/61 anonim ***** válasza:
79%
Sajnálom, hogy ennyire tartasz a szüleidtől. Ha az én gyerekem ejtené le, nyilván kicsit mérges lennék, mert sok pénzbe kerül, de amúgy az csak egy tárgy. Én is ejtettem már le 1 napos telefont, mert a tokja nem jött meg. Nem dőltem a kardomba miatta.
2020. okt. 5. 06:02
 26/61 anonim ***** válasza:
36%
Ezért nem kell gyereknek drága cucc. Az meg a minimum hogy az javíttassa meg aki tönkretette. A kérdező már ebben nőtt fel, szerintem az lett volna a minimum hogy mikor megkapja a telefont vesz rá fóliát meg tokot. Így egyedül az ő felelőssége, és szülőként közölném, hogy legközelebb akkor kap drága dolgot ha megveszi magának.
2020. okt. 5. 06:10
 27/61 anonim ***** válasza:
81%
Utolsó, a gyerek miből vegye meg a tokot meg a fóliát? Ha már veszek a gyereknek telefont akkor minimum, hogy veszek tokot is meg fóliát is. Plusz oké, menjen dolgozni hogy megjavíttassa, de az meg a tanulás rovására megy akkor még azért is szidást kap mert rosszak a jegyei... Komolyan nem értem az ilyet. Nem hallottatok még olyanról, hogy BALESET? Sajnálom az olyan gyereket akinek ilyen szülei vannak... Ha annyira nincs pénz az esetleges javíttatásra, akkor minek vesztek olyan telefont amiről tudjátok hogy nem fogjátok tudni megcsináltatni ha eltörik véletlenül?
2020. okt. 5. 06:26
 28/61 anonim ***** válasza:
33%
27es, egy 16 éves gyereknek nehogy problémát okozzon már előteremteni kb 5 ezer forintot(annyi egy tök és a fólia felrakással). És persze dicsérjük is meg amiért felelőtlen volt igaz?
2020. okt. 5. 06:34
 29/61 anonim ***** válasza:
42%
Mert a szülőnek mennyibe kerül az az 5000 forint? Nekem annyiba, hogy kiveszem a tárcámból... Nehogy már elküldjük diákmunkára a gyereket 5000 forint miatt 😂 nem kell megdicsérni, de nehogy már ekkora ügyet kelljen csinálni egy törött kijelzőből... Vicc. Az ilyen hozzá állású szülők szoktak lelki nyomorékot csinálni a gyerelből mert állandóan csak a szidást kapja. 0 empátia, aztán csodálkozik, hogy nem mond neki semmit a gyerek, meg ide jön sírni, hogy "a gyerekem nem szól hozzám, mit csinaljak?", mert nem egy ilyen kérdés van itt. Ez egy filléres törött telefon könyörgöm, jó hogy nem verik már meg...
2020. okt. 5. 06:40
 30/61 anonim ***** válasza:
38%
29es ha neked filléres egy 80 ezres telefon akkor fizesd ki a kérdezőnek. Lehet meglep, de vannak családok, akiknek ennyi marad ételre miután mindent kifizettek, és akiknek igen is nem fér bele a kijelzőcsere. Az meg a minimum lenne hogy az szereli fel a telefont védőeszközökkel aki kapta. Én meg a te gyereked nem lennék, nem szeretnék elkényeztetett majom lenni akinek mindent a feneke alá tolnak.
2020. okt. 5. 06:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!