Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el a szüleimnek...

Hogy mondjam el a szüleimnek hogy betört a méregdrága telefonom kijelzője amit nemrég kaptam? (sajnos véletlenül leejtettem,még tok se volt rajta)most nagyon rosszul érzem magam hogy kaptam egy ilyen jó telefont és én meg nemtudtam vigyázni rá..

Figyelt kérdés
Ezért szüleim is mérgesek lesznek nagyon, biztos lehülyéznek ilyenek..meg csalódnak is. Most azon gondolkodom hogy diákmunkára kéne majd mennem,már ha engednélek,bírnám,és nem lenne olyan messze.hogy még a javítás is ők fizetnék azt nem akarom,nemis fogják..maradjak ezzel hogyha már elbasztam,tudom csak helyre akarom tenni,és ha elmennék dolgozni azt a pénzt én keresném meg és kitudnám javítani a képernyőt is..nektek akik ezt olvassák mi a véleményetek erről? Mit szólnátok ha veletek lenne ez?..16/L

2020. okt. 4. 22:09
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
83%
Szomorú, hogy így félsz a szüleidtől. Volt már rossz tapasztalatod ilyesmivel? Mármint bántottak azért, mert véletlenül csináltál valami rosszat? Biztos nem fognak neki örülni, de ha nem mondod meg előbb-utóbb ki fog derülni, az meg mégrosszabb. Ha kapsz zsebpénzt abból is kifizetheted. Mindenképp meg kell beszélnetek. Nem jó, ha a gyerek fél a szüleitől. Ne feledd, az csak egy tárgy, nem az a fontos. Persze, jelenleg a pénz tűnik mindenkinek fontosnak, de a családi kapcsolatok fontosabbak. Szedd őssze magad! Állj eléjük, és mond el, hogy a telefont baleset érte.
2020. okt. 5. 06:49
 32/61 anonim ***** válasza:
86%
Komolyan úgy csináltok, mintha a világ legritkább dolga lenne telefont leejteni. Annyira képmutatók vagytok. Felelőtlenség?? Puszta véletlen, ügyetlenség, stb, stb. Attól, mert ti még nem ejtettétek le, más még... A lottó ötöst sem nyertétek mev, valakik meg mégis. Komolytalan. Igenis alap a mai mobilokra egy tok és egy fólia, ha veszek azzal együtt adom. Ezt a szülő bszta el. Amúgy meg a tok és a fólia sem garancia arra, hogy nem törik szanaszét.
2020. okt. 5. 06:56
 33/61 anonim ***** válasza:
93%
30. Nem elkényeztetett majmok a gyerekeim, (maximum te vagy egy szar szülő ha neked ez el kényeztetés) csak ha baleset történik amit nem szándékosan csinálnak akkor nem harapom ketté a torkukat. Egy gyereknél rohadtul nem igy működik, hogy vettem egy telefont a többit old meg, az a minimum hogy a szülő vesz rá védő felszerelést is, mert ugye a gyereknek nincs saját keresete 16 évesen, de miért is lenne mikor iskolába jár? Nem a 80. 000re írtam hogy filléres hanem az 5000 forintra. Ha 80 ezerért vett telefont valószínű nem annyi maradt kajára akkor egy 5000 forintos tok bele fért volna még simán. Plusz, ne az utolsó fillérjéből vegyen drága telefont ha nem engedheti meg magának valaki. Vegyen olcsóbbat. Mi se veszünk 80 ért telefont a gyereknek, de azon legalább van tok meg fólia. Van neked gyereked egyáltalán nagyokos? Vagy nem értem a nevelési elveidet... Elküldöd a gyerekedet 16 évesen dolgozni, hogy vegye meg magának ami kell? Ha már megszüli az ember az a minimum, hogy biztosítja neki azt amire szüksége van. Ha meg nincs rá pénze ne szüljön csupasz pics@ra. Ebből van a sok mélyszegény idióta. Szüli világba a gyereket de eltartani nem tudja, küldi dolgozni minél előbb mert amúgy enni se lenne mit.
2020. okt. 5. 06:57
 34/61 anonim ***** válasza:
77%

32. De látod valaki ezért lebaszná a sárga földig a gyerekét meg elküldené dolgozni....

27.29.33 voltam

2020. okt. 5. 07:02
 35/61 anonim ***** válasza:
17%
Én nagyon mérges lennék rád ,és elveném töled telefont ,büntetésböl. ugyan megjavitatnám de nem azonnal addig meg vagy régi telefonodat használod vagy kapsz egy nyomogombosat.
2020. okt. 5. 07:12
 36/61 anonim ***** válasza:
6%
32, esett le már telefonom, de nem tört használhatatlanra a kijelzője...
2020. okt. 5. 07:20
 37/61 anonim ***** válasza:
96%
36. Az csak a szerencséden múlott...
2020. okt. 5. 07:22
 38/61 anonim ***** válasza:
34%

33as ez az, neveld csak arra a gyerekeid hogy a tetteiknek nincsenek következményeik, hajrá :-)

Azt meg nem tudhatod lehet a kislány hisztizett a drága telefonért, és mivel manapság már nem divat bármit megtagadni a gyerektől, nehogy sérüljön a kis lelke, így a szülők az utolsóból is, de megvették neki.

Egyedül a kislány hibája amiért nem vigyázott rá. Érdekes, nekem 13 éves korom óta van telefonom, de soha, egyik se tört össze. Ha csak simán leejti az ember, nem esik akkorát hogy betörjön.

2020. okt. 5. 07:23
 39/61 anonim ***** válasza:
73%

Jajj istenem, ez a sok értelmes komment...

BIZTOS, hogyha a szülő kicserélteti a gyerekének a kijelzőt, a gyerek CSAK azt tanulja meg, hogy a tetteinek nincs következménye. HAhaha

Hát igen, ha elejtünk valamit, annak komoly következményei kell hogy legyenek....vicc.

Még mindig csak egy k-rva telefonról van szó :D Amit VÉLETLEN elejtettek.

2020. okt. 5. 07:41
 40/61 anonim ***** válasza:
95%

Nekem nyugodtan elmondhatná a gyerekem, hogy véletlenül elejtette a telefonját, és az eltörött. Sajnálnám érte. Bosszankodnék, miért nem gondoltam rá, hogy védőfólia meg tok nélkül ne kezdje használni.

Aztán megbeszélném vele, hogyan tovább. Lehet, hogy gyorsan kapna egy olcsó telefont, ami belefér a költségvetésbe. Lehet, hogy előkotornánk valami használhatót a meglévő régiek közül, és azzal járkálna, amíg összegyűlik a pénz egy olyanra, amit igazán szeretne. Közeledik a karácsony, nálunk állandó probléma, hogy a rokonok mit ajándékozzanak a 16 évesemnek. Most mondhatnám nekik, hogy beszállhatnak a telefonvásárlásba. Lehet, hogy megmondanám a gyereknek az összeget, amit jelenleg telefonpótlásra szánnék, ő meg eldöntené, hogy kipótolja a saját félretett pénzéből/gyűjt még hozzá/megelégszik egy olyan megoldással, ami belefér a keretbe.

2020. okt. 5. 08:23
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!