Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha apukám nem...

Mit tegyek, ha apukám nem engedi hogy eladjam a biciklimet?

Figyelt kérdés
A biciklizés a fő hobbim, és lassan szeretnék már egy komolyabbat venni. Viszont úgy hamarabb meg lenne, ha eladnám a mostanit, és akkor nem kéne még 200 ezret pluszba gyűjtenem. Viszont apukám nem engedi, azt mondja, hogy ha valamit megveszünk, akkor azt már nem adjuk el. Mondjuk ezt a biciklit még ő vette nekem, de az újra már nagyrészt én gyűjtöttem össze az eddigi pénzt. Szerintetek hogyan győzzem meg?
2020. szept. 20. 18:30
 201/241 A kérdező kommentje:
:(
2020. szept. 30. 21:20
 202/241 anonim ***** válasza:
44%

Kérdező én örülök neki, hogy előttem már rávilágítottak arra, hogy a bicaj nem annyi, mint amennyinek gondolod, de sajnos további rossz híreket közlök: a járvány miatt szerintem idén drasztikus változás lesz bizonyos termékek áraiban.

Pl.:

- a kereslet nőni fog minden szabadidős kinti tevékenység iránt

- maradhat 1-2 szigorítás a gyártás és logisztikai területeken (ami eredményezhet emelkedett költségeket)

Ráadasul ha belegondolsz ebben az életszakaszban van a legtöbb időd a hobbidra, én azt mondom, hogy nagyon hamar döntsd el milyen kerékpárra van szükséged, ha kell vállalj műszakos melót, vagy gyakornoki állast ha megteheted (majd 18 évesen) és vedd meg a bicajt akár engedi apád eladni a régit, akar nem. Szerintem ha látja az igyekezeted és az eltökéltségedet be fogja látni, hogy ez a szíved vágya és közelebb leszel a célhoz ha eladod a régi bringát.

Ugyan nem értek a sportokhoz meg a bringákhoz, de szerintem érdemes beruháznod egy jobb védőfelszerelésre is (hogy lejtőn lefelé ne szakadjon ki a léped), és lehet, hogy a műszaki termékeknél jobban jár az ember, ha alkatrészenként adja el: meg ha apád figyelmetlen, nem fog feltűnni neki hogy "fogyatkozik" és egyszer majd egy sima bringa váz fog a garázsban állni.

Még az is segíthet ha normalizálod számára a jelenseget, adok-veszek hirdetések mutogatásával, jobban bevonod a hobbidba, és elmondod neki, hogy lehet hogy a használt árú értéke nem fog nőni, de a vágyott termékedé igen, tehát szaporán kell pénzzé tenned a régi sporteszközödet. Mutass neki gyakori műszaki hibákat a mostani biringádról (felfüggesztés, fék, stb) és mondd el, hogy sokkal nagyobb biztonságban leszel az újon az alkatrészek minősége miatt.

Ha apád értelmes ember akkor be fogja látni, hogy igazad van - egyébként szerintem édesapád csak nem akarja nyíltan kimondani, hogy nem pártolja a hobbidat, úgyhogy kifogásként felhozta ezt a hülyeséget (de a teóriám valóssága kiderül majd ha összegyűjtötted a pénzt).

Konzultalj szakértővel is, ha valamiben bizonytalan vagy.

Off:

Olyan családból jöttem ahol a pénzt nem tudták megfelelően beosztani, és óriasi nyomorban éltünk azert, mert a szüleim képtelenek voltak priorizálni és tervezni: tehát lett volna erőforrás arra, hogy évtizedek alatt egyről a kettőre jussunk, de a kaja, a ruhák, a nem tudom milyen élvezeti cikkek többet értek. Úgy látom az ismerettsegi körömben is, hogy a legtöbb embernek nagyobb értéket jelent ma 1 vagy 2 doboz cigi, mint mondjuk egy ingatlan 10 év múlva, és csak szórják a pénz feleslegesen...

Gondolom az itt kritizálók jól osztják be a javaikat, és tisztában vannak azzal, hogy a kérdező által vásárolt kerékpár jobban tartja az értékét mint egy ételrendelés, vagy elektronikai cikk, és nem kell annyiért fenntartani mint mondjuk egy gépjárművet... Majd ha a kérdező abban a korban lesz hogy vezetni akar akkor a használt kerékpár árán fog tudni autót - vagy bármi mást venni, de ha esetleg a szülőket kell belőle kisegíteni azt is meg fogja tudni tenni.

Aki meg élményeket meg a legújabb telefont vette meg annak nem lesz ebben szerencséje, és annak sem akinek nincs elég önfegyelme és jövedelme, hogy ilyen tárgyakat tudjon vásárolni.

Lehet fanyalogni de ez a 17 éves srac akkor is jobb anyagi helyzetben van mint itt sokan, akkor is ha nem vesz magának semmit, és ez akkor is így marad ha az országunk helyzete siralmas - ahhoz nincs köze a kérdezőnek mennyi itt az adó, meg mennyire alulfizetett minden munkaerő. Felesleges itt kiélni az egzisztenciális válságból eredő frusztrációt.

2021. jan. 3. 04:35
 203/241 anonim ***** válasza:
0%
Az a lényeg, ha egyszer meg is kapja, pár hónap után ismét másik, akár másfél-két milliós bicajra fog vágyni. Ennek soha nem lesz vége, maximum akkor, ha apuka ténylegesen irreálisnak fogja velni a kiszemelt megdragabb "gyöngyszemet" és végképp elunja e ficsúr abszurd vágyait.
2021. jan. 3. 07:17
 204/241 A kérdező kommentje:

:DD

Utolsó, már két éve nyúzom a jelenlegi biciklimet, csak az autóbbi másfél évben kezdtem el újra vágyni, mert elkezdtek kijönni a korlátai. Majdnem 1 milliós árkategóriánál meg minek vágynék jobbra? Persze, lehet még milliókat kiadni azért, hogy kashima coating-os teleszkópom legyen, meg bluetooth-os váltóm, csak ha nem vagyok profi, támogatott versenyző, akkor minek? Ne hidd azt, hogy valami telhetetlen ember vagyok, akinek semmi nem elég.

2021. jan. 3. 07:30
 205/241 anonim ***** válasza:
87%

#203, nem az apja veszi ezeket, szóval tőle függetlenül élhet a hobbijának.

A 202. általam írt válasz alapján újea kijelentem: nem probléma, ha drága kerékpárra ruház be, mert az ilyen kategóriájú kerékparok (bár hasznot nem hoznak) használtan is elég értékállóak ahhoz, hogy újraértékesítésnél egy jelentős összeget hozzanak vissza, a veszteség a kérdésben nem releváns, mert a kérdező talál benne annyi örömöt, hogy megérje neki beruházni rá.

2021. jan. 3. 07:33
 206/241 anonim ***** válasza:
0%

eladom 100rugóért /ropiért a simplon vázra épített minőségi shimanó(bár használt)ztermékkekel eláttott mavic kerekes mtb-t építettem így használva még nem volt benn áll egy kerékpárüzletben kőbánya/budapest!!!

mindig is vágyam volt h a versenyzés felé elmozdulni vágyó fiatalokat vhogy támogassam-az ügyüket!

2021. jan. 15. 13:08
 207/241 anonim ***** válasza:
0%
a kerékpár mert darabonként lett összeállítva-így majdnem a dupláját éri 170-körül mert ugye belekalkulálom a szervízes költségeit is-de annyiért itt a környéken nem adnak ki a helyiek bringára ennyiben egí fiatal kezdő cangás aki tehetséges versenyszellem van benne....ennyit tudnék támogatni-hobbiból csinálom szal részben nem veszteség-licitre tenném a bringát 100-120maxos áron retró simplon(modern)!!!
2021. jan. 15. 13:11
 208/241 anonim ***** válasza:
0%

2 éve nyúzod a jelenlegi bringat, de már másfél éve vágysz az újra! :D

Ha ezt megkapod, fél év múlva ismét jobbat akarsz, mondjuk 3 munkáért? De jó, hogy nem az en gyerekem vagy.

2021. jan. 15. 20:11
 209/241 A kérdező kommentje:
:( nagyon buták az emberek
2021. jan. 15. 21:10
 210/241 anonim ***** válasza:
0%
3 milláért! - #javítás (ha nem értetted volna) :D
2021. jan. 15. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!