Miközben dolgoztam, átment egy nő kocsival a biciklimen, variál, mit csináljak? , többi lent.
Mindennek nyoma legyen és akkor számla ellenében ki tudod fizettetni vele.
De ez nehogy csak az időhúzásra játszon és aztán meg letagad mindent.
Simán rendőri intézkedés kellett volna, jegyzőkönyv amivel az ő biztosítója kifizeti neked a kárt. Beviszed egy bringa szervízbe , ők szereznek kereket, meg mindent ami kell, kiállítják a számlát és a biztosító kifizeti. Jobb esetben.
Viszont hagytad magad lerázni, és sok idő eltelt. Bekajáltad a "majd jelentkezik a biztosító" dumát, és a "beszéltem az ügyvédemmel" szarságot.
Innentől kezdve úgy érzem sok pénzt nem fogsz látni.
Nem tiszta a történet.
Miért nem hívtál rendőrt, miután elhajtott?
Nyilván jogos az igényed a kár megtérítésére, de az már nem biztos, hogy vadomat új alkatrészek árát kell megtérítenie, főleg, ha valóban van jogásza, te meg a másik oldalon a netet böngészed
csak szólok, hogy először is megkérdezi vagy ő, vagy az ügyvédje, hogy számlás munkán voltál e a házban? aztán a kerékpárod miért állt ott, ahol...
figyeld meg, te fogsz könyörögni, hogy felejtsék el.
amúgy vegyél egy használt bringát, ezt meg hagyd a fenébe. Túl sokra tartod, pedig itt másról szól a történet, csak nem veszed észre.
5-ös hülyeséget mond. Teljesen mindegy miért mentél a házba, az meg totálisan irreleváns hogy van-e számla..
Az van, hogy valaki neked kárt okozott, sőt a helyszínt el is hagyta. Utána sem hajlandó a tőle elvárható kárenyhítést vagy kárrendezést elősegíteni.
Jobb esetben valóban kifizeti a biztosítója, de téged éppen hülyének néznek és le akarnak rázni.
a biztosító sem fog magától jelentkezni, ha nem volt leadva baleseti bejelentő lap.
Az az érzésem, hogy rohadtul nem fog sem ő sem a biztosító fizetni.
A helyedben felszólítanám még egyszer a kár rendezésére, ha nem hajlandó akkor feljelentést teszel.
Ennyi.
Alapvetően két lehetőséged van:
1) odabaszol az asztalra és végre beszélsz a nővel. Hisz tudod hol lakik.
2) mehetsz bíróságra, kártérítés címen. Ugye itt számla kell, én csinálnék a jelen helyzetről képeket. Ha te veszed meg a dolgokat és érvényesíteni akarod, akkor fizetési meghagyást tudsz indítani, aminek ha ellent mond a másik fél, akkor perré alakul a dolog és lehet bizonyítani. Én ebben az esetben azért egy ügyvéddel beszélnék előtte.
Ez már eső után köpönyeg szerintem, de ilyenkor, ha nem akar megegyezni, egyből rendőrrel kell fenyegetni, rögtön fényképezni kell. Ez nem olyan, mint amikor menet közben sodor el, de azért nehogy már lerázzon ócska dumával! Ha nem fizet helyben, rendőrt kell hívni, meg kell várni-ami akár több óra is lehet- ezért talán mégis beleegyezik, hogy kifizeti helyben a kárt.
Így utólag is érdemes feljelentést tenni, de ha akkor és ott hívsz rendőrt, tuti hogy megkeresik, ha elszelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!