Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért adta anyám oda unokatest...

Miért adta anyám oda unokatestvéreimnek az összes játékomat,még a drágákat is?

Figyelt kérdés

Régen borzasztó sok Monster High babám volt és Én kicsi póni figurám és beleegyezésem nélkül az összeset odaadta unokatestvéreimnek.

Nem játszok velük persze,régóta nem,de azok nagyon fontosak voltak számomra és borzasztó szomorú vagyok,hogy még meg se kérdezett.

2020. szept. 4. 17:09
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
91%

30

Ja, tehát az életszerű, hogy anyuka megkérdezte a kérdezőt, hogy kellenek-e neki a cuccai, majd ő igent/nemet mondott, anya odaadta az uncsinak, kérdező meg itt hisztizik. Ez valóban sokkal életszerűbb. Ha megkérdezte volna a kérdezőt, akkor ő nemet mondott volna, elvitte volna a cuccát és nem lenne ez a kérdés. Hogy te miket tudsz vagy nem tudsz elképzelni, az mondjuk senkit se érdekel és nem tartozik a kérdéshez. A kérdező anyja bunkó volt.

De valszeg nem lett kifejezetten felhívva a figyelme, hogy ne dobja el a cuccokat. Ahogy te se írod ki a kocsidra, hogy "lécci ne húzd meg parkoláskor", ettől még elvárod ezt. Az a minimum, hogy mielőtt odaadom másnak valaki cuccát, megkérdezem, hogy kell-e neki. Nem is értem min vitázunk.

2020. szept. 4. 18:33
 32/52 anonim ***** válasza:
100%

28!

"Tudom,de akkor egy dobozba beletehette volna őket és a garázsba betette volna,ott semmibe se zavarta volna őt."

Rögtön a második komment a kérdezőtől.

2020. szept. 4. 18:34
 33/52 anonim ***** válasza:
15%

30!

Neked súlyos problémáid vannak az erto olvasással. Nem írtam olyat, hogy az anya megkérdezte volna.

De tudod épeszű ember, ha valamit meg akar tartani mindenképpen, az alábbi dolgokat teszi: szól, amikor elköltözik, hoyg az kell neki, vagy eleve magával viszi. Hibázott az anya is, ezt senki nem vitatja, de ne feszítsük már keresztre, hiszen a kerdezo is hibás.

2020. szept. 4. 18:36
 34/52 anonim ***** válasza:
93%

Nekem ezért vannak direkt szétválogatva a játékaim.

Külön vannak azok, amelyeket el lehet ajándékozni az unokatestvéreim gyerekeinek (az unokatestvéreim sokkal idősebbek mint én), és külön vannak azok, amelyeket majd a saját gyerekimnek szánok. Az ágy alatt elférnek.

Anyádtól meg nem volt szép dolog, hogy ilyet tett. Valamilyét ajándékozd el te is. ;)

2020. szept. 4. 19:09
 35/52 anonim ***** válasza:
91%

Ezzel a saját tulajdonodat vette el.

Ez olyan, mintha anyám feljönne hozzám, és elvenné a drága műszereimet, csak mert túl sokat bámulom az oszcilloszkóp képernyőjét, vagy éppen ritkán kapcsolom be.

Tökmindegy. Ez egy csúnya dolog. Megértelek.

2020. szept. 4. 19:16
 36/52 anonim ***** válasza:
92%
Vannak gyerekek akik sokkal jobban kötődnek tárgyakhoz, mint más gyerekek, vagy éppen a szülők. Az olyan szülők akik nem kötődnek azoknak eszébe sem jut, hogy ezzel kb egy kisebb traumát okoznak a gyereknek, aki viszont kötődik. Hiába nem játszik már vele, érzelmi kötelék fűzi hozzá. Én is így vagyon a gyerekkori játékaimmal, szerencsére kötődők a szüleim is, ezért nem lettek szétajándékozgatva, csak amikre én is kimondottan áldásomat adtam.
2020. szept. 4. 19:31
 37/52 anonim ***** válasza:
95%
Anyud nyalizni akart nekik. Sajnálta rá a pénzt, ezért a te játékaiddal ajándékozta meg őket. Én is kerültem már hasonló helyzetbe, Egy alig használt, szinte teljesen új autóba való gyerekülést ajándékozott el az unokatestvéremnek. A gyerekülést én vettem és megkérdezés nélkül elajándékozta. December 24-én a karácsonyfa alatt az én részemről senkinek nem volt semmi. Azóta nem is tartjuk a kapcsolatot.
2020. szept. 4. 19:36
 38/52 anonim ***** válasza:
31%
Kedves kérdező! Miért nem raktad te bele a dobozokba? Miért nem vitted a garázsba?
2020. szept. 4. 20:16
 39/52 anonim ***** válasza:
77%
Mi csorok voltunk volt kb 2 szülinapi barbim és pónim a többi ilyen megorokolt nem menő cucc volt úgyhogy játékokhoz nem kotodok szerencsere fingom sincs hova kerültek általában titokban tüntetett el mindet apránként haha ("nincshely" miatt) mondván ha nem vettem észre egyből akkor mit rinyalok nemkell az nekem. Ruhákkal viszont folyton ilyen vitam volt (és akkoriban még nem voltak plázák nehezebb volt összehozni volt amit én vartam egyszerűeket pl miniszoknya ), hogy szerinte az csúnya vagy kicsi volt de mind hiaba újra meg újra megtörtént mondván én semmit se bírok kidobni,igen pont azért mert kotodtem hozzájuk na mindegy Azóta már sokat laktam külföldön ahova a kevés cuccal mentem és igyekszem leszarni de sok jobb cuccom ott maradt na ha unokatesóm meglatogatja akkor mindig azokból csemegeznek ez egy külön program:D aztán látom a kis unokatesomon vagy a tesomon és idegesítő mert különben tényleg elfelejtenem de így na mindegy akkor max mondja hogy ja igen odaadtam nem baj ugye. Hát így próbálok leszokni a tárgyakhoz való felesleges kötődéserol ami maradt azt meg a nővérem sajátította ki vicces de egyre kevésbé érdekel úgyhogy lehet tényleg le lehet szokni a tárgyakról:)
2020. szept. 4. 20:16
 40/52 anonim ***** válasza:
87%

Azt nem értem, hogy akik azzal jönnek, hogy "miért nem vitted el" "szüleid háza nem a tiéd" "szüleid háza nem a te tárolód" azoknak nem volt gyerekszobájuk?

Vagy az ilyen embereknél ez úgy működik, hogy fiam/lányom elmúltál 18 takarodj innen és vidd a szarjaidat is?

Én szinte minden normális családnál azt látom, hogy a "gyereknek" szinte úgy van ott a szobája mint akikor ott élt. Munkatársam 50+ éves és mesélte, hogy mai napig a szobája az az "övé" és bármikor ha arra jár akkor "otthon" van. Legtöbb ismerősömnél ez így van.

2020. szept. 4. 20:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!