Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha anyám nem hagy...

Mit tegyek, ha anyám nem hagy békén a bolti eladósággal, és nem érti meg, hogy nem szeretném, és emiatt megbántottam őt, mert folyamatosan mondja?

Figyelt kérdés

Anyám bolti eladóként dolgozik, és minden nyáron elmondta, hogy ha majd betöltöm a 16-ot, akkor mehetek oda dolgozni nyáron. Ezen az éven töltöttem be a 16-ot, és már egész nyáron nem hagyott ezzel békén, hogy menjek és menjek. De mindig mondtam, hogy nem. Ma pedig elkezdte mondani, hogy ezen a nyáron nem mentemy de majd jövő nyáron menjünk és hogy az milyen jó lesz. Én meg el is mondtam neki, hogy miért, erre ő megsértődött. Azt mondtam, hogy nem akarok 6 órán át a pénztárban rohadni, meg kódokat tanulni, mert rohadt ciki.

Most megsértődött, pedig ezerszer elmondtam, már, hogy nem akarok odamenni. Nem szeretném a nyaramat végigdolgozni, a nyár azért van, hogy pihenjek. Nem érti meg, hogy én nem akarok bolti eladóskodni.

2020. aug. 9. 21:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/83 anonim ***** válasza:
42%
69-es messziről jött ember azt mond amit akar, ez semmit nem von le az igazsagtartalmából annak, amit írtam:)
2020. aug. 10. 12:53
 72/83 anonim ***** válasza:
21%

#71 Értelmetlen személyeskedésbe mentek át, itt is, teljesen a válaszolók.

Jogosan akad ki egy kamaszlány azon, hogy az ő munkáján a tanuláson, saját szobája rendbetételén, és szíveség és kedveség szintjén esetleg bevállalt házimunkákon kívül más rá akkarnak erőszakolni.

Úgylátszik, hogy itt sokan elfelejteték, milyen kimerítő kamasznak lenni. Az egész világ fejetetejére áll(t) ilyenkor.

2020. aug. 10. 13:14
 73/83 anonim ***** válasza:
77%
Mi az hogy esetleg bevállalt hazimunka? Nem azt mondom hogy mindent ő csinaljon, de egy csaladban mindenkinek ki kell vennier a reszet a munkából.
2020. aug. 10. 17:06
 74/83 anonim ***** válasza:
59%
Ezért le leszek pontozva, ha egyszer kismama lesz,akkor ez a lány kb, "megetettem a gyereket 3szor a többi időben pihennem kell"
2020. aug. 10. 17:07
 75/83 anonim ***** válasza:
42%
Szóval ha így ki kell pihenni a középiskolat akkor majd elhisszuk hogy a főiskola mellett fogsz dolgozni. Ahan. Persze. 😂
2020. aug. 10. 18:51
 76/83 A kérdező kommentje:
Hol írtam én azt, hogy az iskolát pihenem ki? Azt írtam, hogy a nyár a pihenésé.
2020. aug. 10. 19:01
 77/83 anonim ***** válasza:
Jaa szóval majd főiskola mellett dolgozol amikor tanulni kell nyáron meg nem? Valószínű.
2020. aug. 10. 19:08
 78/83 anonim ***** válasza:
60%
Feleslegesen kínlódtok vele, ez a csaj ha esetleg továbbtanul, akkor egyetem alatt se fog dolgozni, ez 100%.
2020. aug. 10. 19:24
 79/83 Bellatrix:3 ***** válasza:
67%
Szerintem meg mindenkinem szíve joga eldönteni, hogy ekkora korban akar-e dolgozni vagy sem. Nem ettől leszel jó ember aki megtanulja értékelni a pénzt stb mert esetleg kényszerből és mindenféle unszolások közepette elküldték nyáron dolgozni valami olyat amit a háta közepére se kívánt. Meg azt látom, hogy itt egyesek elfelejtik, hogy milyen volt 16 evésnek lenni gondolom titeket akkoriban egyáltalán nem fárasztott le az iskola és minden álmod az volt, hogy dogozzál nyáron főleg amikor egy csomó jobb dolgod van és míg van egy egész nyári szüneted arra, hogy pihenj addig kell kihasználni. Aztán majd meglóghatsz eleted végéig felnőtt korodban és akkor ráér azzal szívni, hogy mennyi szabadságod van. Amúgy meg felesleges 16-17 evésen előre elgondolni, hogy jajj mi lesz 10 év múlva család meg hasonlók ráér majd ezen agyalni akkor. Ja meg utolsó sorban egy ekkora kamaszra rá kényszeríteni bármit is nem vezet jóra.
2020. aug. 10. 19:39
 80/83 anonim ***** válasza:
58%

#79: Én olyan családban nőttem fel, hogy megkaptam mindent, ami alap... De nem mindent, amit kiejtettem a számom. Ha márkásabb ruhát, illatszert akartam, akkor bizony el kellett mennem dolgozni. És igen, örömmel mentem, mivel legalább így lett pénzem arra, amire akartam. És a szüleimnek is olcsóbb volt így a sulikezdés, mert ruhákra nem kellett költeniük.

Mondjuk nem 16 évesen diákmunkáztam. Akkor már főállásban dolgoztam, mivel kirúgtak a suliból. De nem ez a lényeg...

Akkoriban már 11-12 évesen lehetett diákmunkázni.

És tudod, mi a legszebb az egészben? Hogy kiderült, a nyugdíjba is beleszámít, ennyivel hamarabb mehetek majd nyugdíjba. :D

És ebben a korban már az a 6-7 hónap is sokat számít!

2020. aug. 10. 19:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!