Mit tegyek, ha anyám nem hagy békén a bolti eladósággal, és nem érti meg, hogy nem szeretném, és emiatt megbántottam őt, mert folyamatosan mondja?
Anyám bolti eladóként dolgozik, és minden nyáron elmondta, hogy ha majd betöltöm a 16-ot, akkor mehetek oda dolgozni nyáron. Ezen az éven töltöttem be a 16-ot, és már egész nyáron nem hagyott ezzel békén, hogy menjek és menjek. De mindig mondtam, hogy nem. Ma pedig elkezdte mondani, hogy ezen a nyáron nem mentemy de majd jövő nyáron menjünk és hogy az milyen jó lesz. Én meg el is mondtam neki, hogy miért, erre ő megsértődött. Azt mondtam, hogy nem akarok 6 órán át a pénztárban rohadni, meg kódokat tanulni, mert rohadt ciki.
Most megsértődött, pedig ezerszer elmondtam, már, hogy nem akarok odamenni. Nem szeretném a nyaramat végigdolgozni, a nyár azért van, hogy pihenjek. Nem érti meg, hogy én nem akarok bolti eladóskodni.

#71 Értelmetlen személyeskedésbe mentek át, itt is, teljesen a válaszolók.
Jogosan akad ki egy kamaszlány azon, hogy az ő munkáján a tanuláson, saját szobája rendbetételén, és szíveség és kedveség szintjén esetleg bevállalt házimunkákon kívül más rá akkarnak erőszakolni.
Úgylátszik, hogy itt sokan elfelejteték, milyen kimerítő kamasznak lenni. Az egész világ fejetetejére áll(t) ilyenkor.

#79: Én olyan családban nőttem fel, hogy megkaptam mindent, ami alap... De nem mindent, amit kiejtettem a számom. Ha márkásabb ruhát, illatszert akartam, akkor bizony el kellett mennem dolgozni. És igen, örömmel mentem, mivel legalább így lett pénzem arra, amire akartam. És a szüleimnek is olcsóbb volt így a sulikezdés, mert ruhákra nem kellett költeniük.
Mondjuk nem 16 évesen diákmunkáztam. Akkor már főállásban dolgoztam, mivel kirúgtak a suliból. De nem ez a lényeg...
Akkoriban már 11-12 évesen lehetett diákmunkázni.
És tudod, mi a legszebb az egészben? Hogy kiderült, a nyugdíjba is beleszámít, ennyivel hamarabb mehetek majd nyugdíjba. :D
És ebben a korban már az a 6-7 hónap is sokat számít!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!